למה לסרב?

eviv

New member
תשובה

למרות שחלק נכבד מהתקציב הולך לשטחים הרבה מהתקציב הולך לשירותים שונים לאזרחים, חינוך רווחה קשישים וכו'. אני לא רואה לנכון להסיר אחריות מהאוכלוסיות המוחלשות. למרות זאת אני וחברים נוספים נוקטים בשיטה של להחרים מוצרים שיוזרו בשטחים. http://www.gush-shalom.org/Boycott/boycheb.htm

epitaph

New member
מצחיק...

למרות שחלק מפעילות צה"ל היא בשטחים הרי שחלק מהפעילויות שלו הוא גם שמירה על גבולות המדינה ועל הביטחון שלך ולש חבריך בין היתר. אז למה אתה לא רוצה להתגייס?

memlb

New member
נו...תענה לו... בבקשה...אני רוצה

לדעת גם אם אתה חושב שהשאלה באה להטריד או שכולנו אטומים...

noamgk

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

קרעת אותי הפעם!!! קראתי את הטבלאות ולא הפסקתי לצחוק!
מעניין כמה עמוק נכנסתם עד שהגעתם ל"חגים", שזו חברה קטנה שנסגרה כבר לפני שנים והייתה פתוחה רק לציבור שבגוש קטיף. לא היית שולח את המחשב שלך לתיקון עד נווה דקלים, נכון? אגב, האיש שניהל אותה הוא אדם יקר מאוד שלמרות שסגר את החברה ויצא לפנסיה - עדיין שמח לעזור תמיד למי שצריך עזרה עם המחשב.

KatyRose

New member
תקן אותי אם אני טועה...

ואני חושבת שיובל איש מרכז כבר ציין זאת לפניי, אבל במדינה שלנו ישנם עוד אמצעים רבים אשר הם התומכים ב"כיבוש". כמו המיסים וכ"ו... מדוע חברייך לא מתנגדים לשלם את המיסים ולשבת בכלא אזרחי?

noamgk

New member
...מבחינה גופנית.

אתה לא צריך להתאים לצבא, אתה צריך להתאים את עצמך לצבא. כמו שעשו כולם, וכמו שצריכים לעשות כולם. כי צבא זה צבא, זו לא קייטנה. ולדעתי האישית, הצבא הוא לא רק "אני הולך להגן על המדינה שלי, כבוד". צבא, במיוחד צבא כמו צה"ל, הוא מקום שבונה אותך כאדם. אני מכיר הרבה אנשים שהלכו לצבא וחזרו כאנשים אחרים. עם יותר אחריות, יותר בגרות, יותר ערכים ויותר ניסיון. נכון, זה תלוי גם באדם עצמו, הצבא הוא לא מוסד סגור לחינוך מיוחד, וכמובן - האדם הוא מה שהוא רוצה להיות, ולא מה שהוא יכול להיות.

strungout

New member
נכון, זה גם תלוי בבן אדם עצמו

כולנו בני אדם ולכל אחד אופי שונה, יש בני אדם שפשוט לא מתאימים לצבא, אפשר להתווכח על זה כמה שרוצים אבל זה נכון. ומי שלא מתאים בסופו של דבר מוצא את עצמו מחוץ לצבא, כמו שצריך. אי אפשר לכלוא נפש של בן אדם בתוך מדים ופקודות.

למעלה