למה לסרב?

eviv

New member
סליחה על התשובה המאוחרת...

לא הייתי בימים האחרונים מול מחשב...אלא בלוד... צריך ללסרב לקחת חלק בכיבוש כי הכיבוש הוא לא לגיטימי. חוק שאומר כי יש אזרחים ויש נתינים, חוק שאומר שיש אוכלוסייה שמגיעים לה זכויות אזרח ואחרת שלא, חוק שאומר שלאוכלוייה אחת מגיע חרות שיוויון ולאחרת מגיע דיכוי והשפלה, חוק כזה לא דימוקרטי. הוא איננו מתיישב עם עקרונות הדימוקרטיה ולכן הוא חוק לא לגיטימי שצריכים לא לציית לו.

playerf

New member
../images/Emo128.gifטעות!

הכותב מתבלבל באופן ברור בין שאלה של מדיניות, אותה קובעת הממשלה, נציגת הרוב, כנ"ל לגבי החוקים בין חובות אזרחיות. כשאתה נמצא בצבא, וזאת אכן החובה האזרחים של כל אזרח אתה לא מתגייס לצבא רק כשהמדיניות של הממשלה לרוחך ואתה לא בא להגשים את עצמך ובטח לא את השאיפות או ההשקפות הפוליטיות שלך. כל עוד אתה נהנה מהשרותים שהמדינה מספקת ל עליך להחזיר לך בחובות המצויינות בחוק, צבא מיסים וכ'ו. לכן לא לסרב.

sela v

New member
יש הרבה אנשים

שמעלימים מיסים, ואני לא רואה כזה כעס כנגדם. כמעט ואין בעל עסק קטן של מעלים איכשהו מיסים.

eviv

New member
דיברתי על מוסר ודימוקרטיה

וכאשר חוק הכיבוש שהוא לא דימוקרטי מטבעו חוקק על ידי רוב הוא עדיין לא דימוקרטי, ולכן צריך להימנע מביצוע חוק זה. יש הבדל בין דבר שהוא לא נכון לבין דבר שהוא לא לגיטימי. המדיניות של הממשלה יכולה להיות לא נכונה אבל אז צריך לציית לחוק אבל כאשר המדיניות היא לא לגיטימית אז צריך להימנע מהביצוע.

playerf

New member
שאלה של מדיניות

הרוב מסמיך את הכנסת ומכאן לה ולממשלה יש מנדט לקבוע מדיניות גם אם היא לא לרוחך. וזאת כן שאלה של מדיניות, ושאלת הגיוס כן\לא היא שאלה א-פוליטית, שלא משנה מה מדיניות הממשלה אתה צריך להתגייס. את הלגיטימיות שלה הממשלה שאבה מהעם.

eviv

New member
תשמע

כאשר מדינה לא משנה איזו מבקשת מהאזרחים שלה להיות חלק מגוף שמטרתו לשמור על מצב בו ממשלה שנבחרה על ידי 6 מיליון איש שולטת על כ- 3.5 מיליון בני אדם שלא בחרו את אותה ממשלה את אותה כנסת, והמעמד שלהם הוא כנתינים זה דבר לא דימוקרטי, גם במובן הפורמאלי של הדמוקרטיה, בהנחה שהמובן המהותי של הדימוקרטיה קצת רופף אצלך... ואני עדיין אומר לא משנה כמה רוב גדול מצביע בעד, הרוב לא יכול להחליט שבני אדם לא יקבלו את זכויות האדם שמגיעות לכל אדם. זו עריצות הרוב.

playerf

New member
לא נתינים!

יש להם זכוטיות מלאות ושוות ואפילו זכות עמידה בבג"ץ (החלטה אומללה...). בכל מקרה אנחנו נמצאים בשטחים מתוך הכרח, אין מה לעשות. לא צריך גם להעניק להם זכות הצבעה או בחירה. הדמוקרטיה בישראל היא דמוקרטיה מסוג שונה, המדינה קודם כל יהודית לפני שהיא דמוקרטית ולכן כל ההגדרות היפות האלו תן להן להתקיים בספר. חוץ מזה הרבה כסף ישראלי, שיוצא מהכיס שלי מוזרם לרשות, חשמל, מים, אינסטלציה, בניית בתי ספר. אני מצידי מזמן לצאת משם לנתק להם את הברז ולהשאיר אותם שיסתדרו לבד, אבל אם הממשלה רוצה להמשיך לדאוג להם זאת זכותה. לצעוק עריצות הרוב זה נורא קל, אבל תוך כדי שמירה על החוקים, לא להתגייס זה לא נקרא לשמור על החוקים.

eviv

New member
אין להם זכויות...

אין להם זכויות, הם לא מוגדרים כשווי זכויות לישראלים הגרים מעבר לקו. האיזור הוא שטח צבאי, מי שמושל עליו זה אנשי צבא. יש הבדלה בין מערכות החוקים שחלים על הפלסטינים (חוקים צבאיים) לבין אותם אנשים שגרים כמה מטר מהם "המתנחלים" שעליהם חל החוק הישראלי. וכו'... זה שיש להם את הזכות לעתור לבג"ץ לא אומר כלום מעבר לכך שיכול להתקיים דיון, כאמור מדובר בדינים אחרים זכויות אחרות וכיוצא מאלו. כשיש מצב שהחוקים עצמם לא לגיטימים אם זה עריצות רוב וכו' אין חובה לשמור עליהם. מה לעשות שאחרי כ-40 שנה של כיבוש אפשר לראות בברור את העריצות. 6 מיליון ישראלים לא יכולים להחליט על חייהם של 3.5 מיליון פלסטינים. מה לעשות... איזה מקרה יותר קלאסי של ערצות הרוב יש? רוב אזרחי ישראל מחליט ש-3.5 מיליון פלסטינים יחיו תחת מרותם ללא יכולת לחירות שיוויון, ללא זכויות אזרח, וכו'. מה יותר בולט מזה?

memlb

New member
אבל כפי שראיתי בהודעה שלך אתה תומך

באדונים קון, ברמי והדר. החברה האלה לא סירבו לשרת בשטחים הכבושים כששלחו אותם לשם. הם סירבו להתגייס...

memlb

New member
אבל כפי שראיתי בהודעה שלך אתה תומך

באדונים קון, ברמי והדר. החברה האלה לא סירבו לשרת בשטחים הכבושים כששלחו אותם לשם. הם סירבו להתגייס...

eviv

New member
הם סרבו לקחת חלק בכיבוש

הם סרבו להיות חלק מגוף שרוב מטרתו כיום היא כיבוש. הם סרבו בפועל להיות בשטחים ובצורה עקיפה לתמוך במערך הכובש על ידי תפקיד ג'ובניקי.

memlb

New member
אבל רק רובו לא כולו.

ואני חושבת שאפילו לא רובו. א6בל זה לא רלוונטי. אני חושבת שאם הם היו מבקשים יפה הם היו מקבלים תפקיד שמטרתו רחוקה מלהיות כיבוש....צה"ל צבא של הגנה והתקפה כאחד.... אז מה, אתה מחליט שמפני שחלק מהגוף פועל לטובת דבר שאתה לא אוהב אתה מחרים אותו?

eviv

New member
תשובה

אפילו במיקרים קיצוניים ביותר שאני לא משווה אותם למה שקורה עכשיו, אבל אני מביא אותם כמו שבפיזיקה נותנים גם כן סיטיואציות קיצוניות לשם העברת הנקודה. כאמור אפילו במקרה של הצבא הנאצי לא הצבא כולו עשה דברים לא מוסריים. אני בטוח שהיה למשל תזמורת או אולי אנשים שתפקידם להדריך אזרחים מה עושים כאשר יש הפצצה כימית וכו'... כאשר צבא או כל גוף מבצע דברים שהם באופן קיצוני לא אנושיים ומנוגדים למוסר בסיסי ומפרים זכויות אדם בסיסיות למיליוני בני אדם הם כבר לא לגיטימים. גוף שמבצע פשעי מלחמה לפי דעתי הוא לא לגיטימי. אני מקווה שהמדיניות של צה"ל תשתנה בכדי שהוא יהיה לגיטימי אך עד אז אני לא יקח בזה חלק.

memlb

New member
אני אצטייר כמטומטמת וחסרת דמיון

אבל לא הבנתי מה העניין עם הפיזיקה קשור... כשדיברת על הצבא הנאצי התכוונת ליחדות הSS? לכיבושים נרחבים באירופה? למה? אתה חושב שאם החברה בגרמניה היו מסרבים זה היה עוזר? האם היו כולאים אותם? מחרימים את משפחותיהם, חבריהם? מענים אותם? בטח התכוונת שהיית מעדיף שגוף אזרחי יותר יסביר מה עושים כשיש הפצצה כימית, נכון? אני חושבת שהגוף בעל הידע הנרחב ביותר בנשק הוא גוף צבאי... למה ללכת בקנה מידה קטן כל-כך? מדינת ישראל מממנת את הגוף ומספקת לו רבבות מתנדבים והכל רק כדי לשמור על נק' קיום יהודית. מדינת ישראל גם כובשת וגם יוצרת מתיחות גדולה מאוד במזרח התיכון שגורמת, בין השאר להתחמשות מזורזת בנשק גרעיני... מה עושים?

eviv

New member
תשובה

הדיון פה הוא לא על היחידה הספציפית אני מסכים שהיא לגיטימית ואולי אף מוצרכת. אבל אני לא חושב שהצבא הישראלי הוא לגיטימי. זה שצבא שמתעלל ב 3.5 מיליון בני אדם עושה פרוייקט יפה אחד לא הופך אותו ללגיטימי. אם הכיבוש יעלם אשמח לקחת חלק ביחידה שהזכרת, אם ההתעללות תימשך לא אלבש מדים של הגוף המתעלל.

eviv

New member
תשובה

הדיון פה הוא לא על היחידה הספציפית אני מסכים שהיא לגיטימית ואולי אף מוצרכת. אבל אני לא חושב שהצבא הישראלי הוא לגיטימי. זה שצבא שמתעלל ב 3.5 מיליון בני אדם עושה פרוייקט יפה אחד לא הופך אותו ללגיטימי. אם הכיבוש יעלם אשמח לקחת חלק ביחידה שהזכרת, אם ההתעללות תימשך לא אלבש מדים של הגוף המתעלל.

epitaph

New member
אתה יודע מה?

תכלס זה בולשיט, אחרי שהם יצאו מהכלא הצבאי (במילים אחרות, הנופש הצבאי לקרביים), נראה אם הם יסרבו לשלם מסים (שכידוע מחזיקים את המדינה בכלל והצבא בפרט ובכך תורמים בעקיפין גם לכיבוש, לא?) ויצעקו את זה בחוצות העיר ויסכימו לעמוד למשפט גם על זה ולהיכנס לכלא אזרחי על זה. אז אני אחשוב שיש משהו בסירוב הזה. בינתיים, לא ראיתי אף אחד מכל אותם סרבני מצפון שכבר סירבו ממזמן עושים משהו בסגנון הזה, בסגנון של להחרים כל דבר בארץ שתורם לכיבוש. משמע, הם עושים מה נוח להם.

למעלה