למה לסרב?

noamgk

New member
השאלה מוטעית.

למה לסרב? כי יש פקודות שערכיו ומצפונו ודרך חייו של האדם לא יכולים להעמידו בהן. למה לסרב להתגייס? לצפונבונים התשובה...

The Bugi

New member
בגלל הכיבוש! כיבוש! כיבוש! כיבוש!

כיבוש! כיבוש! כיבוש! כיבוש! כיבוש! כיבוש! כיבוש! כיבוש!

noamgk

New member
כן, בוגי, אני מבין את זה ../images/Emo3.gif

אבל למה לא להתגייס? יגידו להם לעמוד במחסום? שילכו לכלא לאחר שהסבירו בצורה יפה למפקדים שלהם שהם לא מעוניינים לראות רוצחים בפוטנציה מתעכבים למסיק הזיתים היומי. יגידו להם לעבוד במטבח? שילכו לקצוץ ירקות וזהו.

KatyRose

New member
../images/Emo140.gif

מה המצב יקירי?
חג שמח
(לכולם בעצם, כי מי שמגיע להם כלומר)

noamgk

New member
חג שמח!! ../images/Emo140.gif

למרות שיש עוד זמן...
וחג שמח צריך לאחל לכל יהודי, גם אם נראה שלא מגיע לו

KatyRose

New member
ואם אני לא רוצה להתכוון לזה?../images/Emo13.gif

אגב נעם, יש לי ידיד קיבוצניק שאמנם הוא שמאלני, אבל הוא חושב שהשירות בצה"ל צריך להיעשות, כי הוא לא חיי בבועה קטנה וורודה בניגוד לכמה אנשים פה (האמ האמ) וחושב שהצבא הכרחי קודם כל להגנה. זה נקרא אדם עם עקרונות נעם, להאמין בשלך ולתמוך בשלך, אך גם לזכור מה באמת חשוב, ולראות את העולם כפי שהוא. סתם רציתי לספר לך את זה..
שבת שלום

noamgk

New member
אין לי בעיה עם הסיבה.

כמו שאמרתי, אין לי בעיה שיסרבו להגן על המדינה, אבל שלא יעשו את זה כמו רכיכות פחדניות, אלא שיעלו על מדים ואז יקבעו אם הפקודה שקיבלו מוצאת חן בעיניהם או לא. אם יתנו להם פקודה שלא נוגדת את ה"מצפון" שלהם והם יוכלו לתרום בדרכם שלהם - זה לא בזבוז? ומה שמוזר הוא, שאני לפני כמה ימים שאלתי בחור שגר בגני טל מה הוא עושה עם עצמו, והוא אמר שהוא עושה שירות לאומי. לא שאלתי אותו מדוע הוא לא משרת בצבא, זה לא הכי מנומס, אבל זה בטח לא מטעמי מצפון. חותמי מכתב השמיניסטים אמנם ציינו שהם רוצים לתרום למדינה בדרך אחרת ("אנו מבקשים/ות לתרום לחברה בדרך חלופית, אשר אינה כוללת פגיעה בבני-אדם."), אז מדוע הם נשלחים לכלא ולא לשירות לאומי? משום מה, לא הייתי מפיל את האשמה על צה"ל בעיניין הזה

The Bugi

New member
אני מסכים איתך

זוהי תפיסת עולם מעוותת ואינפנטילית ביותר. אדם עושה רוגז עם הצבא ובכך יורק בפרצופה של ארץ ישראל, מדינת ישראל והחברה הישראלית שדאגו לבטחונו האישי בכל דקה ודקה מאז הגיח לאויר העולם. אני ארחיק לכת אף יותר-הוא לא היה מגיח לאויר העולם אילולא הצבא שהוא כה מתעב. כמו שאמרתי, אינפנטילי.

בולשיט!

חבר'ה, חבר'ה, רק להעיר אתכם קצת, צבא זה צבא! אם כל אחד יתחיל עכשיו להתעסק במה מתאים לו ומה לא, ככה גם יראה הצבא שלנו! זה לא שירות לפי בקשתך, ואפשר להגדיל ב- 1.90 ש"ח! חיילים הם חלק ממוסד מסויים שמכתיב להם מה לעשות, וככה זה היה תמיד ויהיה תמיד! אז תיכף כל החיילים יחליטו גם, שלקום בטירונות ב-5 בבוקר זה מוגזם ונוגד את צו נמנמתם, ויסרבו. איזה צבא יהיה לנו אם כל אחד יעשה שבא לו?! זה החוק,אלה הפקודות, ומי שלא רוצה להתגייס שלא יתגייס! אבל אם החלטת להתגייס, תלמד לקבל את החוקים!

noamgk

New member
לא לציות העיוור! ../images/Emo128.gif

כמו שהחיילים הגרמנים היו צריכים לסרב לחסל כשבעה מיליון בני אדם תמימים, כך גם כל צבא וכל חייל וחייל לחוד צריך לדעת שיש פקודות שאסור לבצע! לצבא ההגנה לישראל יש תפקיד. חייל צריך לדעת שגירוש יהודים מבתיהם הוא לא תפקידו ולא תפקיד צה"ל בכלל, ושפעולה זאת אינה חלק מהקוד האתי של צה"ל, ולכן עליו לסרב עכשיו, ואם לא יסרב - ישפט מאוחר יותר, והתוצאה תהיה כאובה יותר, בהתאם.

נעם היקר

ממש רע לי שאתה משווה את הצבא שלנו, שאני חלק ממנו, לצבא נאצי חסר צלם אנוש. אתה אומר את הדברים מאוד יפה, אך שוכח, שצה"ל אינו מתכוון לפינוי אלים! הפינוי האלים הוא תוצאה של התנגדות מצד המתנחלים! כפי שאתם תנהגו באלימות, כך הצבא ישיב. לצה"ל אין שום עניין להרוג ולרצוח!!! אני אמורה להתיצב באוגוסט הקרוב באחד מהיישובים האלה, ומקווה שהפינוי יעבור בהצלחה ללא כל צד של אלימות. אך אני יודעת אישית, שאם האנשים יגיבו כלפי באלימות, לא תהיה לי ברירה אלא להתגונן. ודבר יוביל לדבר. למה לא לחסוך את זה? הרי התנתקות תהיה בסופו של דבר. אז למה לא לעשות את זה ביפה?!

noamgk

New member
נושנוש היקרה והרובוטית,

א. עלוב שאת אומרת שאני משווה את צה"ל לאנשי ה-SS. עלוב מאוד ומצביע על חסך בהבנת הנקרא. ב. לא תהיה שום אלימות מצד ה"מתנחלים". אין לנו שום סיבה להרים יד על אחינו החיילים. מי שיתחיל באלימות - יהיו הצבא והמשטרה. כשאני אראה חייל מושך את אחותי בשיער או שוטר מוריד אלה על אח שלי - רק בגלל שאלה לא רצו לצאת מהבית (אלה רק דוגמאות, רוב תושבי גוש קטיף יצאו בבכי מהבתים, אבל יצאו) - אני לא אעמוד בצד בשקט. בפינוי ביצהר חבר סיפר לי שהוא ראה שוטרים רומסים אנשים עם סוסים - בחזה, בראש ובכל הגוף. הוא ראה שוטר מכניס מכות עם אלה לאדם בן 60 בערך. את מצפה שמישהו יעמוד בצד ויעבור על זה בשתיקה? גירוש יהודי גוש קטיף הוא פשע לאומי והחיילים שישתתפו בו (וכמובן - השלטון שתמך בו) יועמדו לדין על פשעי מלחמה. ג. ההתנתקות תהיה בסופו של דבר? בינתיים זה לא כל כך בטוח. אם זה היה כל כך בטוח, אריק שרון לא היה צריך להזכיר את זה מחדש בכל נאום שהוא נושא. אם זה היה כל כך בטוח, צה"ל לא היה מבקש לדחות אותו בשישה חודשים. אם זה היה כל כך בטוח, היו מביאים כבר מזמן קצת יותר משתי קרווילות לניצנים. אם זה היה כל כך בטוח, הסקרים לא היו מאבדים פתאום אחוזים של תומכי ההתנתקות. ונניח שנכון לעכשיו - זה בטוח יקרה. אז מה, ניתן לזה לעבור "יפה", ואז נסתכל "יפה" מניצנים על אשקלון חוטפת פצצות ונחייך "יפה" באומרנו - "הא, אמרנו לכם!" כמו אחרי אוסלו?

תסנן את השפה שלך..

אני רובוט?! אני?! אולי אותה ילדה בת 12 שיושבת בכלא היא רובוט? חשבת על זה? שכל היום טוחנים לה בשכל ההורים שלה כמה שהתנתקות זה דבר רע.. אני גדלתי בבית שלא מתעסק יותר מידי בפוליטיקה. ההורים שלי נתנו לי לגלות לבד את האמת הפנימית שלי. לפי מה שראיתי ושמעתי, הבנתי את האמת לבד. לא אני הרובוט! כן, אני מייצגת היום בנוגע לפינוי את בצד השמאלני הקיצוני, כי זאת האמת שלי! ותפסיק לחשוב שאתה יודע הכל! אני לא מתיימרת לחשוב שהפינוי יביא שלום עולמי ברגע שנצא משם, אבל מספיק לי שחייל אחד ינצל! שחייל אחד יפסיק להיות שומר הראש האישי של אותו מתנחל חסר כל בושה, וזה מה שיספק אותי!!! תבין, ידידי היקר, את מקור המילה התנחלות, ותגלה את התשובה לבד. ואם אין לך כוח לחפש אז הנה התשובה:"התיישבות בלתי חוקית". כן, כן, המתנחלים הם עבריינים!!! ולגבי בטחון הפינוי, אז, ממקור צבאי, הפינוי יתקיים! ב=ט=ו=ח=! ואיך אני אוהבת את אלה שאומרים :"חבר שלי אמר, חבר שלי ראה" בולשיט! חיילים הם בני אדם! בהנחה (ורק בהנחה) שחייל עשה את מה שעשה, כנראה שהיה צורך בכך!! אין עשן בלי אש!! ולסיום, מי שרוצה להמשיך להתנגד, שיתנגד! שיקח בחשבון שהיחס יהיה דומה!

noamgk

New member
הבנת את האמת של חיים יבין לבד ../images/Emo6.gif

תראי, בתור אחת שבטח רואה כל יום שלוש פעמים את ארץ המתנחלים, ג'נין ג'נין ושאר סרטי תעמולה פרו-פלשתינית אנטישמיים, אני לא מתכונן ממש לפתוח איתך ויכוח - בטח כשרוב (אם לא כל) הדברים שאת כותבת הם שטויות לגמרי. בעיקר הצחקת אותי עם ההגדרה המילונית-שמאלנית של "התנחלות". זה בהחלט מדהים לאן אנשים מוכנים להגיע, בטח כשהורים שלהם לא חינכו אותם לטיפשות כזאת (ואני הייתי בטוח שכל סרבני ה"מצפון" הושפעו מהבית). אם תדברי אמת אני מוכן להגיב לך. קחי את ההודעה ותסנני את כל מה ששטויות, תביאי לי דברים שלא למדת מחיים יבין אלא מראיה עצמית שלך (אם ראית משהו, בכלל), ואז נדבר. אם המצב שלך באמת חמור, אני מקווה שתביני אם אחליט להתעלם. לילה טוב ושבוע מצויין

חחחחחחחחחחחח

הצחקתי אותי מר נעם היקר.. לצערי יש לך עוד הרבה מה ללמוד... חיים יבין אמרת?! האמת שראיתי את תוכניתו פעם אחת וגם ממנה ראיתי חלק קטן.. אני לא צריכה תוכניות טלוויזיה כדי להבין לבד את המציאות.. אני אסביר לכל מי שקורא את זה מה הרעיון העומד מאחורי כל תגובה של אדון נעם. יש לכם, המתנחלים, דרך לדבר ולהגיד כל דבר, שיראה כאילו השמאלנים מוליכים שולל את העם.. אתה מנסה לגעת באנשים ברגש ומציג 10% מהתמונה- "להוציא אנשים מביתם אוי ואבוי".. כשאתה אומר את זה נשמע רע. איזה מן צבא יש לנו?! אך אולי תהיה קצת יותר אובייקטיבי, ותתן מספר סיבות למה זה קורה. אני לא מאמינה שיושב היום מישהו מצמרת הפוליטיקה בארץ שהסיבה שלו לתמיכה בהתנתקות היא- "לא משנה למה וכמה העיקר להכנס במתנחלים ולעשות להם רע!!". קל לכם להביא סיבות, להראות שאתם צודקים.. אתם אנשי רגש כשנוח לכם. אנחנו אנשי רגש, אך עם המון הגיון! שימו לב לשתי גישות של איך להציג דבר: "לפנות אנשים מביתם, בכוח, ע"י הצבא שלנו. אנשים שגדלו וחיו שנים על אדמה זו" או "לפנות אנשים מביתם, ע"י הצבא. אנשים שחיו וגדלו על אדמה זו, וזאת כדי אולי לנסות להגדיל את הסיכויי לשקט, או לצמצום הטרור, או אולי אפילו, התפתחות של דרך חדשה והשגת פרטנר לשלום (כן זה נראה רחוק, אבל מי יודע, גם על לבנון אמרתם שזו טעות. ימים יגידו). זה עלול להציל חייל, או משפחה שנוסעת לה ברכב בדרך הבייתה, ותגיע בשלום. אז נועם ידידי, חתיכת פאנט, כדי שתלך למצוא את האמת הפנימית שלך ותפסיק להסחף כמו עדר לרוב הפאנטי שמסביבך! יש עולם שלם בחוץ שלא ראית!! אובייקטיבי אתה לא! שטוף שכל? כן!

noamgk

New member
המצב שלך אכן חמור ../images/Emo13.gif

לא רק שלא סיננת את השטויות, אלא הוספת עליהן. את צועקת כמו ילדה בת שש, במקום לנסות לחשוב - כמו שביקשתי ממך. האם באמת ראית משהו בחיים שלך? האם באמת חשבת פעם שאולי את היא זו שהולכת אחרי העדר? האם באמת ניסית לחשוב, אולי את שטופת השכל? ואולי את לא ראית עולם שלם בחוץ? הרי אם היית רואה משהו, היית מבינה שאין דבר כזה "פרטנר לשלום" עם הערבים, והיית מבינה שחייל שעלול (עלול?!) להנצל בעזה יכול להיות גם "מתנחל" (וכמו שהוא עוזר לשמור על הבית שלך, כך את צריכה לשמור על הבית שלו), והיית מבינה ש"הרוב הפנאטי שסביבי" בכלל לא קיים, וזאת מהסיבה הפשוטה ש"יש עולם שלם בחוץ שלא ראית".* אני מזמין אותך לקנות משקפיים ולבוא לגוש קטיף. הגיע הזמן שתפסיקי לסמוך ולהסתמך על ליצנים כמו חיים יבין ותתחילי להשתמש בעיניים שלך. הרי יש עולם שם בחוץ שלא ראית... * ורק לידיעתך: יש בינינו רבים שמתנגדים לחסימות כבישים, ויש בינינו - תושבי גוש קטיף - שמתנגדים לשהותם של ברוך מרזל, איתמר בן גביר ונדיה מטר במלון חוף דקלים בגלל מעשיהם בערבים. אני לא בא להתגאות בזה שאנחנו לא "פנאטים". גם בחברון, ק"א והר חברון יש אנשים שהם בכלל לא קיצוניים. את מכירה את ה"פנאטים" בגלל שהם תופסים יותר כותרות. גם אני מכיר את ה"פנאטים" שלך - ששורפים את דגל ישראל, מורידים לחייל את העין ותולים שלטים של מחבלים שחוסלו (בצדק) ביום השואה והגבורה.

למעלה