למה לחיות?....

lake1992

New member
למה לחיות?....

אני לא רוצה לחיות, אני לא מבינה בשביל מה לחיות.... אבל הביאו אותי לעולם, לא מבחירה שלי... אני לא מבינה למה אנשים כל כך מפארים את החיים ואומרים שהם יפים... אין שום סיבה מספיק מוצדקת בעיניי ששווה לחיות עבורה... לדעתי החיים לא יפים, כל כך הרבה סבל... לא שעברתי אני בעצמי משהו קשה במיוחד.. החיים כל כך חסרי משמעות... הרי במילא מתים בסוף.....אז למה שלא נקדים את המוות ופשוט נתאבד?... עדיף לא לחיות... לא רוצה ללכת לפסיכיאטר, אני בסדר גמור....מה אני יעשה שאני אדם שלא לוקח הכל כמובן מאליו והולך עיוור אחרי העדר?.. אולי כשאמצא סיבה טובה לחיות עבורה, אני באמת אעריך את החיים... בנתיים העתיד לוטה בערפל...

כדי למצוא צריך לחפש.

נשמע לי שאת באמת בסדר גמור, ומה שאת כותבת הוא הגיוני לחלוטין (בעיני). השאלה שלי היא, האם את עושה משהו כדי למצוא משמעות בחיים? האם את חוקרת את הנושא באופן אקטיבי?

lake1992

New member
כמובן.

אני מחפשת תשובה כבר המון זמן... קוראת מאמרים, ספרים, רואה סרטים, מתייעצת עם אנשים, שואלת את עצמי לפעמים או מנסה ללמוד מחוויות שעברתי... אני לא מוצאת תשובה.... התייאשתי כבר לחפש... אני מרגישה ממש בודדה ולא שייכת, למה אני כל כך מתעמקת בנושא הזה? למה אני לא יכולה להיות כמו כולם ופשוט לזרום עם החיים בקלילות וספונטניות... קרו לא מעט מקרים שניסיתי לדבר על הנושא הזה עם אנשים אבל הם פשוט התעלמו ממני, שקעו בעצמם או שאמרו תשובה כוללנית ורדודה שלא באמת מספקת תשובה... באופן מוזר, אנשים פשוט נמנעים מלדבר על זה.... למה?.. אולי כי זה נשמע כאילו יש לי נטיות אובדניות?... אני, שתוהה לעצמי מה פשר העולם הזה... מישהי סקרנית שמנסה למצוא קרן אור, אלומת אור שתתן לה את הכוח להתגבר על כל מכשוליה בחיים...

אופירA

New member
מנהל
תתפללי לאלוקים, שיראה לך את התשובה

הוא מנהל את העולם הזה, ואליו ראוי לפנות בשאלות מהסוג שלך. תמשיכי לחפש משמעות לחיים. הקושי שלך הוא ההרגשות שאת סובלת מהם. כאשר אדם לא סובל, הוא מאוד רוצה לחיות ואין לו שאלות למה לא להתאבד אם בלאו הכי מתים בסוף. הוא יודע מה הוא רוצה בחיים, ושואף אליו. כלומר הדרך עבורך היא להתגבר על הסבל, לרפא את הקושי. את לא יכולה להיות פשוט כמו כולם ולזרום עם החיים בקלילות וספונטאניות, כי את סובלת, וזה לא מאפשר לזרום. תשבי עם עצמך ותגדירי לעצמך ממה בדיוק את סובלת, ואילו דרכים נראות לך כדי לטפל בסבל הזה. ותבקשי מאלוקים תשובה לשאלות שלך.

WieEinEngel

New member
אופיר A, ה"אסיסטנט של אלוהים" , היי..

שבת שלום לך, קודם כל. רציתי להעיר לך לגבי ההצעה שלך "בתוקף אסיסטנטיותך את אלוהים".. : כשבנאדם נמצא בבעסה אז הדבר האחרון שהוא צריך זה שיתחילו להטיף לו על "תשאלי את אלוהים". טוב שלא יעצת לה "לקרוא קצת תהילים" במקום לשאול. אני חלילה לא נגד, ההיפך הוא הנכון, אבל זה לא מה שיועיל לה כעת. תאמין לי , אם אתה היית מדוכא או מבועס, אז הדבר האחרון שהיית צריך זה שיגידו לך: "לך תחפש משמעות לחיים" ו/או "לך תשאל את אלוהים". אתה בטוח היית צריך מישהו שיחבק אותך חזק חזק ויגיד לך (ברצינות ומכל הלב) שהוא מבין אותך ושאכן, החיים זה לא איזהה קייטנה כזאת, וגם אצלו המצב לפעמים חרא, כמו כולם, ובעיקר שיסביר לך דברים שיתנו לך לחשוב קצת ולהבין ולהירגע. לכולנו יש או היו מצבים כאילה בחיים. כולנו מכירים איזה זיפת זה להיות בדיכאון או להרגיש בעסה בגלל משהו. וואו! כמה שזה חרא ההרגשה הזאת!!! בנאדם מבועס או מדוכא או כועס הוא בנאדם שבאותו רגע מבועס או כועס על הכל. אין לו ראש לכלום. לא לאלוהים ולא לשום "חיפושי משמעות" לחיים. אם היה לו מלכתחילה ראש לחיפושי משמעות לחיים -סביר להניח שמלכתחילה הוא לא היה נכנס לדיכאון או הבעסה הזאת. -אתה בטח היית מוצא אותו יושב עם איזה עיסוק או אפילו ספר תהילים, וואלה.. בנאדם מדוכא/ מבועס לא יכול "לשבת עם עצמו" ולהרהר במשמעות החיים, מה שנקרא. בשביל זה אתה צריך להיות במצב הכי רגוע, סוג של כמעט מדיטציה.. והכי "מעצבן" -אם אני הייתי כאן נגיד מדוכאת- הוא התשובה שלך שמתחילה ישר ב"תתפלי לאלוהים שיראה לך את התשובה". אתה לא מבין כמה זה נשמע שטחי ולא אכפתי. אתה כביכול שולח את הבנאדם לאיזה קיבינימאט.. לאלוהים, לך תחפש אותו.. שילך לחפש אצלו את התשובה.. ובגלל שאתה לא מבטא את שם ה' מה שנקרא אז אתה עוד קורא לו "אלוקים". שזה הופך את כל הרעיון לאיזה "כנס חזרה בתשובה מיניאטורי".. לא יודעת, אם אני הייתי בבעסה והיו שולחים אותי "לשאול את אלו*ק*ים שיראה לי את התשובה" -אני לא רוצה להגיד לך (בפורום המכובד הזה) לאן הייתי שולחת (או מכניסה) את אותו "אסיסטנט".. -שבת שלום ושבוע טוב. .........................

אופירA

New member
מנהל
שלום לך, את כותבת מתוך הכעס שלך

וברור לי שלך תשובה כזו לא מתאימה. ראית אותי פעם נותנת לך תשובה כזו בפורום? לא תוכלי למצוא, כי אין. לכל אדם אני מתאימה מה שנראה לי מתאים לו. ואם במקרה טעיתי ולא מתאים לו, אז גם לא קרה אסון, ניסיתי, לא מתאים. יש פה מישהי שמבקשת להרגיש משמעות בחיים, ומבצעת כל החיים חיפוש רציני אחר תחושת המשמעות הזו. אליה כתבתי מקורות ליבי, כי גם אני חיפשתי הרבה 30 שנה אותו דבר מה שהיא חיפשה. היא דיברה על משמעות ועל חיפוש, אז כתבתי לה מה יכול לעזור לה, כי עזר לי. אני לא מסכימה איתך על אמירה כוללנית של "בנאדם מבועס או מדוכא או כועס הוא כזה וכזה וכזה, ולא יכול ככה וככה וככה, ולא מתאים לו שיגידו לו ככה וככה וככה". כי אין סוג אחד של אדם בדיכאון, אין סוג אחד של דיכאון ואין כמעט דברים אחידים לדיכאון. ותשובה להרגשה של בן אדם שכותב בפורום היא הדבר הכי לא קבוע והכי משתנה. לכל אחד מתאים משהו אחר לחלוטין. תהיי בטוחה שאותך הייתי קולטת ולא כותבת לך בשום אופן תשובה כזו. אבל קלטתי אותה שהיא שונה ממך, וכתבתי לה מה שחשבתי שכנראה מתאים לה. את כתבת לי ביקורת מהמקום ומהתובנות שלך, אבל שכחת שלא אליך כתבתי. אם התשובה שלי דווקא תתאים לשואלת, מה תעשי? תתרגזי? תגידי לה שהיא טועה וזה לא מתאים לה? אז אני מבקשת ממך בדרך ארץ - אל תקראי לי מטיפה, ולא אסיסטנט, ולא שמות אחרים שמבטאים כעס, ותביני שלא כולם זה את ולא כולם מה שלא מתאים להם לא מתאים לך. תכבדי מה שלא מתאים לך אבל מתאים לי ולכמה וכמה אחרים כאן בפורום.

WieEinEngel

New member
אוקיי אופיר.. לא התכוונתי כל כך לפגוע..

קודם כל תורידי "קיטור" מה שנקרא.. רילקס.. לא נחרב העולם.. ודבר שני אל תקשרי את זה לכעס (שלי?..) כי זה ממש ממש לא קשור (ואפילו די הזוי) לחשוב כך. אני כרגע במצב הכי הכי סבבה בעולם והכי רגועה, אז לא לקשקש סתם. תודה.. -זה שעניתי כאן לאיזה תשובה שהדבר הבעייתי אצלי הוא "כעס" לא הופך אותי לאיזה טורבו זועם.. ממש ממש לא. אני מאחלת להרבה אנשים בעולם את השלווה והשאנטי שלי, נשמה.. -לגבי התובנות שלך בחיים: אני שמחה מאוד שהגעת לתובנות. באמת 30 שנה זה המון זמן, אבל העיקר שמצאת בסוף זה הכי חשוב. ובעניין הדיכאון והבעסה שיש לאנשים: אני לא אומרת שכל סוגי הדיכאון ו/או הבעסה הם אותו דבר. ממש לא. אוי, ממש ממש לא! אבל אני כן אומרת (ואני יכולה לחזור ולהגיד שוב ושוב) זה שבהחלט כשבנאדם נמצא בדיכאון או בעסה (מכל סוג ו"צבע" וסיבה) יש את ההרגשה הזאת שתיארתי. ויש את הרצון היחיד(!!!) הזה למה שכתבתי (מבחינת תמיכה וחיבוק ועידוד). לפעמים גם יש מצבים אחרים, שגם לזה אין לבנאדם ראש והוא מעדיף שיעזבו אותו לבד קצת. זה גם קורה וזה בסדר, אבל אם דווקא כן יש לו ראש לשמוע אנשים -אז הדבר היחיד הוא כמו שאמרתי והסברתי. אני לא אומרת להשתמש במילים שלי או להגיד את אותם דברים -אני אומרת להשתמש באותם רעיונות ואותו קו-מחשבה. נטו. לא להטיף ולא "להיות אסיסטנט" כמו שכתבתי.. ונכון שכל אחד יכול להביע את דעתו וכל אחד מרגיש אחרת, אבל לא בהכרח מה שעזר לך יעזור כאן. אני בטוחה שלתובנות שלך את הגעת כשהיית במצב רגוע וחשבת על החיים. נכון? יופי, אז כרגע הבחורה הזאת עדיין לא הגיעה למצב רגוע כדי לחשוב. כרגע היא צריכה חיבוק חזק מכל הלב. היא צריכה לדעת שגם לנו כמוה יש או היו מצבים כאילה. היא צריכה לדעת מכל הלב שיש מי שמרגיש ומבין אותה. שבת שלום ושבוע טוב. ......................

אופירA

New member
מנהל
את התייחסת אלי באישי, אז התייחסתי לכעס שלך

שעולה מהתשובה שלך, גם אם את לא שמה לב. לא קראתי כלל את תשובותייך האחרות בפורום, אז אני לא יודעת מי את. אינני יודעת מאין החלטת שבחורה זו צריכה חיבוק חזק מכל הלב. יש הרבה אנשים שלא סובלים חיבוקים בדיכאון, אלא רוצים אמירות שנותנות כוח. שנותנות כיוון. כשאני בדיכאון אני שונאת חיבוקים והבנה, אני רוצה שידברו איתי כוח, שיבינו את המקום שלי שרוצה כוח. תקווה. אני לא מסכימה עם הדעות שלך, וזה בסדר שלא תסכימי עם הדעות שלי. אבל את צריכה להבין שהדעות שלך הן לא עובדות, אלא רק לגבייך ולגבי כמה אנשים שאת מכירה. זו טעות לחשוב שכולם רוצים מזולתם בדיוק אותו דבר, לא חשוב כמה סימני קריאה ייכתבו. אני לא מסכימה עם המסקנות שלך לגבי, שלתובנות הגעתי במצב רגוע. זה לא נכון בכלל. וכל תשובה שנכתבת כאן יכולה לעזור לאדם אבל לא בהכרח תעזור. כל תשובה יכולה לא להתאים. אז בגלל זה לא נכתוב מה שנראה לנו שיכול כן לעזור? אני חושבת שרבים מאוד הרגישו מהתשובה שלי שאני מרגישה ומבינה אותה. כמובן שיש כאלה שלא מרגישים. אבל מותר לא להסכים. כבר ביקשתי ממך בדרך ארץ לא להשתמש במילים לא נכונות ולא מכבדות, ואת מתעקשת ולא רוצה לכבד. אז אני מקבלת אותך כמו שאת, בלית ברירה. הפרשנות של להטיף ואסיסטנט היא נטו שלך, ולא של אף אחד אחר בפורום. אז אל תחשבי שהדעה שלך היא הדעה האופיינית לפורום או לקבוצת בני האדם בכלל.

The Living Life

New member
למה לא לחיות?

בודהה אמר: "החיים הם סבל" וצדק בכל מילה. תשכחי מלחפש משמעות לחיים, כי אני מודיע לך חד משמעית- אין משמעות! (חח משחק מילים
) העולם חסר משמעות, אין אלוהים, אין מלך, אין צדק אבסולוטי. רק אירועים על גבי אירועים בתוך כאוס אקראי לחלוטין. המטרה בחיים זה להנות בלי לשאול יותר מדי שאלות. תמצאי מה טוב לך ותשקעי בזה, ותשכחי מהפילוזופיה בגרוש. שום דבר לא יוצא מפילוזופיה, אפילו התואר באוניברסיטה לא משהו, סתכלי בפורום פילוסופיה לכל איזה אנשים שרוטים כותבים שם......אפילו החבר'ה בתמיכה נפשית למבוגרים נראים נורמליים יחסית אליהם....

lake1992

New member
אז......אין לי מה לחפש פה, בעולם הזה....

אני רוצה להתאבד....מאיפה אני אשיג זריקת הרדמה מבלי שיכניסו אותי לבית משוגעים או משהו?... אני לא יודעת מה איתך, אני ממש לא נהנת כאן...

למה אתם ערים בשעות כאלה?

ולמה לצטט רק את המשפט הראשון שהבודהה אמר? נכון, החיים הם סבל. סוף סוף, מישהו אומר את האמת ולא מנסה למרוח אותנו בחשיבה חיובית בשקל. אבל ההמשך של מה שהבודהה אמר, זה שיש סיבה יסודית לסבל, ולכן סבל הוא לא מחויב המציאות, כי מה שיש לו סיבות - ניתן לעקור את הסיבות לו. הבודהה אפילו נתן דרך, למעשה הרבה מאוד דרכים, לטפל בסיבות האלה. את הדרך הזו (או דרכים אחרות שקיימות, לא כל העולם חייב להיות בודהיסט) שווה לחקור ברצינות.

לא צריך לקחת הכל כמובן מאליו, צריך פשוט להיות

אנחנו-בני אדם. תאמיני לי שאני מאוד לא הולכת עם הזרם, עושה את הדברים בדרך שלי ונכון זה לא תמיד קל, אבל זה עובד נהדר אם לומדים לחיות עם זה. להתאבד זה לברוח מהמציאות, בטוחה שאת לא מעונינת בכך. תנסי לראות את האור בקצה המנהרה, את האור בחייך-כל הדברים הטובים שהם כן סיבה טובה לחיות, ואולי...אולי יקח לך קצת זמן למצוא אותם אבל הם קיימים. אנחנו פה בשבילך |תמיכה|

WieEinEngel

New member
lake, חמודה.. אל תהיי כל כך פסימית..

טוב, אז בואי נסביר לך קצת: למה לחיות? -למה? בגלל שאנחנו כאן וזה המצב. את יודעת איך כתוב במשנה במסכת אבות? כתוב "על כורחך אתה נולד ועל כורחך אתה מת ועל כורחך אתה עתיד ליתן דין וחשבון".. זאת אומרת אנחנו נולדים בעל כורחינו בלי שאף אחד ישאל אותנו אם זה נחמד או מתאים לנו, וגם בסוף אנחנו מתים בעל-כורחינו. אף אחד לא מתייעץ איתנו מתי "לקחת אותנו". בנאדם פתאום "הולך" ונגמר הסיפור, בלי הרבה שאלות . ועל כורחינו אנחנו בסוף נותנים דין וחשבון לאלוהים. אחרי מאה ועשרים.. (או כמו שאת רוצה, אחרי 18. כמו אצלך.. -ככה כתוב הגיל בכרטיס שלך, אם זה נכון).. תשמעי, החיים זה לא דבר בהכרח סבבה ונחמד. כמו שיש משפט שאומר "החיים זה לא קייטנה". את בטוח מכירה את זה, נכון?.. זה החיים. נולדנו וכעת אנחנו צריכים לחיות. זה מה יש ועם זה צריך להתמודד כמו שאומרים. אני פעם שמעתי מישהו שאמר : אם החיים נותנים לך לימון -אז תעשה ממנו לימונדה. את יודעת מה? זאת אחלה עצה!! אני כה עושה. למה לסבול? אני לא אומרת שרע לי בחיים, אבל אני אומרת שאם כבר החיים "מגישים לימון" לבנאדם אז למה לו לסבול אם אפשר לנסות לשפר את המצב? "לעשות לימונדה" מה שנקרא.. את שואלת בשביל מה לחיות מותק, את כבר יוצאת מתוך נקודת הנחה שהחיים לא יפים ואין בשביל מה להישאר כאן. אוקיי, נגיד עכשיו שהחיים לא יפים. שיא הכיעור. מי אמר לך שהלאה זה גם מה שיהיה? את כעת נמצאת בהווה, לא בעתיד. ומה יהיה בעתיד את לא יכולה לדעת. גם אני לא יכולה לדעת (ועוד אני ממש מכשפה במיסטיקה וכל זה.. ) הלוואי שהייתי יודעת, הייתי עושה ים של כסף מלהגיד לאנשים עתידות.. וז הדבר היפה גם בעתיד, שהוא כמו חידה. כמו סוד.. אנחנו חיים ולא יודעים פתאום איזה דברים יפים יקרו לנו.. תאמיני לי, גם לי בחיים היו מצבים מה זה חרא שהייתי מתפללת לאלוהים שיעשה טובה ויקח אותי. ועוד אחר כך הייתי מתבעסת שהוא לא לקח אותי כי הבנתי שהוא כנראה לא צריך אותי.. עוד בעסה על הבעסה שכבר הייתה לי.. אני יודעת מה את עוברת. זה מבעס. אני לא אומרת שלא.. והנה את שואלת אחר כך בהמשך השירשור הזה אם יש מצב להשיג איזה זריקת הרדמה.. נו, באמת!!.. אוקיי, ונגיד שעכשיו הייתה לך זריקת הרדמה, את באמת היית מזריקה את זה לעצמך? תחשבי ממש ממש חזק ותעני את התשובה לעצמך. את יודעת מה? אפילו לא ככה, נגיד שעכשיו את היית כאן על ידי ולי הייתה זריקת הרדמה ואני הייתי "מתנדבת" להזריק לך אותה, את רוצה להגיד לי שאת היית עכשיו ככה שוכבת לך בנחת וסבבה ומפשילה את השרוול ומחכה להרגיש את המחט?.. וואי וואי וואי!!.. תאמיני לי איך שהיית רואה את המחט את היית בורחת עד לקצה השני של העיר!! להגיד זה קל, אבל לעשות זה כבר דבר אחר, תאמיני לי. ומה יהיה אחרי שנגיד היית מתה? את יודעת איך בנאדם שמתאבד נראה? ראית פעם? וואי וואי!! אלוהים ישמור.. איזה דבר זה.. כל החורים שבגוף נפתחים וכל מה שיש בגוף יוצא החוצה.. (אני לא רוצה להגעיל, אבל אני חייבת לפרט לך: פשוט מאוד מהפה יוצא רוק ומהאף נזלת, והבנאדם מתמלא פיפי וקקי, כי גם זה מקומות שנפתחים. ) זה מראה הכי נורא שאף בנאדם לא היה חולם שיראו אותו ככה. מה את חושבת?! את לא שוכבת שם כמו סינדרלה עם איפור. זה הדבר הכי נורא שהיית מאחלת לשונאים שלך שיראו אותם בכזאת סצינה!!.. ומה אחר כך? מי שמתאבד אסור לקבור אותו בבית הקברות כרגיל. יש בחוץ מקום שנקרא "מחוץ לגדר". כן.. שם קוברים את כל מי שאסור לו להיקבר בבית הקברות כמו כל בנאדם נורמלי. נו? את רוצה שאחרי 120 יקברו אותך כמו כלב באיזה מקום לא כמו כולם?? ומה את חושבת, זה נחמד לבני משפחה ללכת שם לבקר את הבנאדם שהתאבד? זאת הרגשה הכי חרא שיכולה להיות!! כן.. ואחרי זה.. כשהבנאדם שהתאבד עומד למשפט לפני אלוהים: מה את חושבת, הוא עושה לו פוצי-מוצי ומרחם עליו ומכניס אותו לגן עדן? או שאולי את חושבת שאיזה מלאך חמוד בא ומרים אותו על הידיים ומושיב אותו באיזה כורסא יפה בגן עדן? .. לא ולא!! ממש לא!! הבנאדם הזה מקבל עונש הכי חמור מאלוהים! הוא אפילו לא נכנס לגהינום איפה שבן-לאדן נמצא. אפילו לא לשם מכניסים אותו! הוא הולך למקום שמטרטרים אותו מקצה אחד של העולם לקצה השני. ככה כמו בטניס שזורקים את הכדור מאחד לשני? אז ככה יש מלאכים רעים שזורקים אותו מצד אחד של העולם לצד השני כמו כדור טניס.. ואחרי שגמרו לזרוק אותו (זה לוקח יותר משנה, אני מבינה בדברים האילה כפרה..) מצד לצד וכשהנשמה כבר נראית כמו סמרטוט מרוב טילטולים -אז מה את חושבת קורה?.. לא, לא מכניסים אותו לגן עדן. ממש לא.. תאמיני או לא אבל מיליון אחוז מורידים אותו שוב לעולם הזה. הוא פשוט שוב נולד באיזה מקום לאיזה אנשים חביבים.. לכי תדעי למי ואיפה.. את רוצה ככה? אם נגיד היית מתאבדת, בכל מצב מחזירים אותך אחר כך לכאן. ועוד לכי תדעי באיזה מקום. וואי וואי וואי, אללה יוסתור.. אולי פתאום תיוולדי לאיזה טאליבן באפגניסטן?.. סליחה?! -כן, כן.. אף אחד לא מבטיח לך שתרדי כאן בישראל. את יורדת לעולם הזה. אלוהים מחליט לאן. (אמרתי לך שאנחנו נולדים בעל כורחינו. זאת הכוונה מאמי שלי..) איי, אימא'לה! ואם פתאום תיוולדי באיראן ותצטרכי לכסות את הפנים ואת הידיים עם כפפות שלא יראו לך שום חלק בגוף? -איכס!! או נגיד תיוולדי בסין לאיזה משפחה ענייה שעובדים בשדות של המלח. מייצרים מלח. כן, יש כאילה. כל היום עובדים בשביל חצי דולר. ככה תצטרכי לדרוך עם רגליים יחפות על המלח כל יום 10 שעות והרגליים כבר יישרפו לך מהמליחות. רוצה? וואלה.. את מבינה? נשמה מתוקה, תאמיני לי ככה או ככה המצב לא משהו.. בגלל זה אני חושבת שאת צריכה לנצל את ההזדמנות שלך כאן שנולדת בארץ נורמלית לאנשים נורמלים וכל הבעייה היא שיש לך כמה בעיות בחיים האילה. לכולם יש. תחשבי מה היה אם היו לך את אותן בעיות אבל בנוסף לזה הייתץ עכשיו חיה בטורה-בורה (באפגניסטן) ולובשת בורקה כזאת שמכסה מכף רגל עד ראש.. הא?.. לא יותר טוב המצב של עכשיו? -זה מה שאני אומרת לך. החיים נתנו לנו לימון -אנחנו צריכים להכין ממנו לימונדה. תאמיני לי אם תראי איזה צרות ובלגאנים יש לאנשים אחרים את תשמחי שהחיים שלך אשכרה תותים על ידם. תאמיני לי, אני יודעת מה אני אומרת.. תשמעי, גם לגבי זה שאת לא לוקחת הכל כמובן מאליו ולא הולכת אחרי כולם כמו עדר, זה דבר מצויין! גם אני ככה!! מי אמר שצריך ללכת אחרי כולםֱ? למה נראה לך שאני מקבלת את הכל כברור ומובן והולכת אחרי העדר? -על הז** שלי העדר והרועה של העדר גם. אני לא חושבת שזאת בעייה. להיפך, את לדעתי בנאדם מיוחד ומדהים (כמוני.. חה..חה..חה.. -אני רצינית. נשבעת לך!) הלוואי וכולם היו ככה. אני יודעת שהבעייה הזאת קיימת. לצערי אנחנו חיים בתוך עדר די משעמם. זה לא דבר חדש. ואת אומרת שכשתמצאי סיבה טובה לחיות עבורה אז את תרצי לחיות.. תאמיני לי, עדיף לנו לחיות כאן ועכשיו מאשר מה שתיארתי לך. את לא צריכה סיבה טובה, את צריכה לברוח ממציאות זוועתית שבטוח תקרה לך אם תתאבדי. הסברתי לך, אני עובדת עם הדברים האילה. אני חיה את העולם של הרוחות 24 שעות ביום מאמי!!.. וזה שהעתיד לוטה בערפל.. נו, ברור.. זה חלק מהיופי שבעניין. בשביל זה הוא עתיד ולא הווה. תתארי לך איזה בעסה זאת הייתה אם הוא לא היה לוטה בערפל? אשכרה בעסה.. נגיד שהיית עכשיו רואה ככה כמו שביל של כל מה שצריך להיות לך.. איזה חבר יהיה לך ואם תריבו, ועל מה ואם בסוף תיפרדו או שתישארו יחד לתמיד.. ומתי תתחתני וכמה ילדים יהיו לך.. ואיך יקראו להם, ואיפה תגורי, ולאיזה בית-ספר הם ילכו.. הכל הכל הכל!! לא בעסה?.. תאמיני לי זה ברכה משמיים שהעתיד "לוטה בערפל". אני לא הייתי רוצה לדעת את הכל מראש. זה מוציא את כל הכיף. שבת שלום חמודה!!.....................

WieEinEngel

New member
רציתי גם להציע ולהמליץ לך על ספר מדהים..

שנקרא "הסוד". אני לא רוצה להישמע כמו איזה פדגוגית או עובדת בסיפרייה של בית-ספר.. חה..חה..חה.. אני ממש ממש ממליצה לך על הספר הזה מכל הלב. אני קראתי אותו והוא ממש לימד אותי ועזר לי להבין כמה דברים חשובים. זה מסביר לך על איך למשוך אלייך לחיים את מה שאת רוצה. את יכולה למשוך אלייך שמחה וסבבה. את יכולה למשוך אלייך חברים וחברות, את יכולה לשנות כל מיני דברים שאנשים חושבים עלייך.. את יכולה לגרום להם להתנהג אלייך בצורה הכי מדהימה.. תאמיני לי אני לא סתם ממליצה. זה ספר חובה לדעתי והוא ממש ממש מצויין אם עושים ומנסים את מה שכתוב בו. זה כמו פלא איך שזה עובד. טוב, ושוב שבת שלום וסופשבוע הכי סבבה בעולם!!!!!!!!!!!!!!........................

WieEinEngel

New member
אופס, נזכרתי שיש להם גם אתר באינטרנט..

זה ממש כמו הספר. יש לך שם כל מיני מאמרים יפים שמסבירים את מה שאמרתי לך על הספר. זה אפילו במקום הספר עצמו אם את רוצה.. אחלה אתר!! www.Hasod.co.il -מקווה שזה יעזור גם כן. שבת מקסימה ומדהימה!!!!!!!!!!..........................................

שירשולי

New member
למה לחיות:כי אנחנו כבר פה אז בואי....

ונמצה את המיירב מזה........ מזה יתן לנו להיות ממורמים ומדוכאים................ צריך בכל דבר למצוא את הטוב........אם אני מצאתי[עברתי מוות קליני] אז כולם יכולים....ותאמיני לי מי מבטיח לך שלמעלה יותר טובים וורודים. חוץ מזה אם את חושבת כך את כן צריכה ללכת לטיפול אני מאוד ממליצה לך...... בהצלחה.

את לא היחידה שחושבת ככה

גם אני ואני מאמינה שעוד אנשים מרגישים שהחיים קשים אני חושבת שאנחנו החיות הכי אכזריות שיש ואיבדתי אמון רב בבני אדם אז למה בכלל לחיות? בשביל עצמי! בשביל כן לממש את רצונותיי ולהנות מרגעים קטנים ולהישאר עם תקווה אני חושבת שהחיים חזקים מהכל .אם אנשים חולי סרטן או מחלות חשוכות נאבקים יש לכך סיבה,יש משהו שמחזיק אותם לגבי הסיבה הטובה-שמעי גם אני חושבת ככה לפעמים כשיהיה לי משהו טוב ,אבל אתיודעת מה במחשבה הזאת הרבה פעמים מפספסים את הדברים הטובים דוגמא-אני מסיימת תואר וכל מה שמעסיק אותי זה שיש לי מקצוע אחד שאצטרך לחזור עליו.. תחשבי על הדברים שכן היו טובים בחיים ותפעלי שיהיו יותר.דבר משמעותי לא חייב להיות עצום וענק.כמו שאמרתי הדברים הקטנים בחיים...

WieEinEngel

New member
שרית הכפית, הנה את גם בפורום הזה..../images/Emo140.gif

איזה יופי! ואיזה תשובה יפה ונכונה. את אחלה!! גם מפורום אחר שאני מכירה אותך וגם מכאן. תמיד לעניין ותמיד אומרת דברים יפים ונכונים!!
נכון, אני מסכימה שדברים משמעותיים ויפים לא חייבים להיות עצומים וענקים. וואלה! לפעמים דווקא הדברים הקטנים האילה פה ושם זה מה שעושה את כל הכיף. הרגשה של סבבה וכיף לא חייבת להיות מדבר בומבסטי. זה יכול להיות מדבר הכי פיצפון
שעושה לנו את היום ועושה לנו טוב על הנשמה.

חורףwinter

New member
כלכך מבינה אותך

בגלל זה ממלאים את החיים בהנאה. אני מדברת על עצמי. אז אני הולכת לאלכוהול וסיגריות וחברים ותחביבים וחיות מחמד.. הסיבה שלי לחיות זה החתול שלי. דוגרי. ולפעמים אני חושבת, פאק איט חיים רק פעם אחת אני עכשיו הולכת לעשן סמים ולעשות שטויות ומצד שני אני נורא מפחדת מכאלה דברים. אז זה גורם לי לחשוב אולי באמת אין כלום בחיים.. כי גם מה שרוצים אי אפשר. אז מוצאים את הדברים שאפשר לעשות בנתיים. תחפשי את הטוב בכל פרט קטן.

tailka

New member
הםםםם

זאת באמת שאלה טובה... והחיים לא תמיד יפים לפעמים יותר לפעמים פחות לרוב זה נחמד לחיות נראה לי שנחמד לי אני קמה בבוקר לעשות דברים שעושים לי טוב שעוזרים להתפתח כבנאדם ברור שבסוף נמות .. מעניין מה היה קורה אם לא היינו מתים ? בטח הייתה פה הצפה של אנשים .. אבל אנחנו כבר פה אז לא שווה לנצל את הזמן ולראות איך מפיקים מהשהות פה את המירב ? חוץ מזה אני אומרת שלא צריך ללכת בגדול .. צריך למצוא סיבה לחיות בשבילה היום - איזה משהו שנחמד לקום למענו בבוקר - נגיד היום התחלתי עבודה חדשה שמאוד מעניינת אותי .. מחר יש שיעור אירובי שאני אוהבת .. יום ראשון אני הולכת לקניות .. הרבה יותר קל נכון .. אילו לא סיבות כאילו ... פצצתיות לחיות בשבילם אבל זה מקים אותי מהמיטה .. עודה את העבודה וזה מה שחשוב ..

למעלה