למה לא צמתי?

תמיד יש מי שחושב אחרת

היו גם שחלקו על אינשטיין ועל ניוטון. זה שיש מי שחולק במחקר האקדמי לא מוכיח דבר מלבד העובדה שהיו עוד אנשים שהתעניינו בנושא, .(בעניין המוזרות , ייתכן שכתב כך אז מה גם פרופ' לייבוביץ היה אדם מוזר מאוד...) אינני טוען שחידשתי דבר, רק הפנתי אותך למחקרים ידועים ומוכרים לכל, הנמצאים ברוב הספריות.
כך שתוכל להבחין, מה ההבדל בין תיאורים של אלילי כנען, לתיאורי התנ"ך את אלוהי ישראל.

אלישע11

New member
למה שלא נשתמש

בתירוצים האלה לפרש את התיאורים של אלילי כנען. עם כאלו תירוצים אפשר לתרץ כל ספר עתיק.
לייבוביץ היה מוזר אבל הוא לא סיפר שראה את אלוהים וקיבל הוראות ממנו.

משום שהכנענים לא ראו שום

בעיה בהגשמת האלוהות, להיפך הם ראו בכך יתרון שהאלילים שלהם יהיו כמה שיותר דומים לבני אנוש.
ואילו המקרא, הולך בכיוון אחר לגמרי, רק מדבר בלשון העם,
הכנענים לא ראו בעיה בשילוב אלים אחרים בפולחן שלהם, או בקיום פעילות מינית מוגברת תוך כדי פולחן, להיפך הם ראו בכך יתרון. המקרא הולך בכיוון הפוך לחלוטין.
הדוגמא של ליבוביץ היא רק כדי להראות לך, שזה שאדם הוא מוזר לא אומר שדבריו לא צריכים לימוד ושהוא איש הזוי. המוזרות היא הרבה פעמים תוצר של היחס הסביבתי לאדם, כגון שהוא בודד או נרדף ומסגל לעצמו מנהגים משונים, ולאו דווקא חלק אינטגרלי ממשנתו.

אלישע11

New member
לא המקרא, מפרשי המקרא.

המקרא מדבר בלשון העם רק לפעמים, למשל "בקצותה את ידה לא תחוס עינך" הוא מתכוון למשהו אחר לגמרי.
מה אתה יודע למה התכוונו הכנענים? אולי הם גם דברו בלשון העם.
אם ליבוביץ היה מספר שראה את אלוהים ועל חזון העצמות היבשות אני בטוח שמשפחתו היו מאשפזים אותו.

גליתי241

New member
ההבדל הוא מהותי

אצלנו ילד הבא לעולם מקבלים אותו בדם הברית
אצל הנוצרים מקבלים אותו במקלחת

קתרזיס

New member
שנאת חינם של אלוהים לעמו

או יותר נכון תירוץ רוחני שמצאו לנכון להמציא כדי להעביר את האשמה אל האנשים במקום לחשוב שאולי אין אלוהים או שהוא לא כזה טוב.

IAmAbundance

New member
לדעתי זה הגיוני גם אם לא מאמינים באלוהים

הדברים האיומים שקרו בזמן חורבן בית שני הם תוצאה ישירה של מעשים של שנאת חינם, ולא צריך להאשים את אלוהים. האנשים הענישו את עצמם. מספיק לקרוא ספרי הסטוריה של יוספוס פלביוס שחי בתקופה ההיא לראות איך היהודים בירושלים וישראל פשוט הביאו על עצמם את החורבן ע"י מלחמות אחים (ע"ע הורקנוס ואריסטובלוס בני ינאי המלך). זה לא סוד ששחיתות ומלחמות פנימיות מביאות להשחתה והשמדה של עמים, אימפריות ותרבויות שלמות. היהודים הם לא היחידים שזה קרה להם. גם לרומאים זה קרה בסופו של דבר, ולעוד הרבה הרבה. הנהגה רקובה, מלחמות אגו, רציחות, הרעלות, בגידות, אל תשאל מה הלך שם. רציני, תקרא את יוסיפון. והוא בקושי מזכיר את אלוהים בספר שלו.

אז כן יקירי, אלוהים לא עושה את הדברים האלה בגלל שנאת חינם. אנשים מביאים על עצמם דברים כאלה בגלל שנאת חינם.

LIATT5

New member
הבחירה

ישנו מלאך המונה על ההיריון ואותו טיפה שאמור לצאת ממנה אדם הוא מגיש את הטיפה לפני הקב"ה ושואל טיפה זו מה תהיה עליה? עשיר או עני, חכם או טיפש, בריא או חולה הכול נקבע לאדם.
צדיק או רשע זה לא נקבע. כי יש לאדם בחירה האם ללכת בדרך של אלוקים או לא ללכת בדרכיו. וכאשר הולכים בדרכיו (לא משנה שרק מרווחים מזה) אז יש התנהלות נכונה לחיי האדם.
אבל כאשר הולכים בדרך הנגדית, אז האדם עושה כל מה שהוא רוצה: לא לשמור כשרות, לא לשמור תורה ומצוות, ללכת למסיבה פה ללכת למסיבה שם. זה נראה לאדם כאילו הוא מבלה
אבל מיהו האני האמיתי הגוף הוא הנשמה. התשובה: הנשמה! הגוף הוא רק מעטפת של הנשמה. כאשר אין נשמה הגוף כמו בובה עד שהגוף נרקב אבל הנשמה נמצאת בפנים היא מתפעלת את הגוף מבפנים.
והנשמה היא רוחנית אז ברור שכל החומריות לא תשבע את רצונה, כמו בן כפר מתחתן עם בת מלך הוא יתן לה את כל מה שהוא יכול לתת לה אבל זה לא ישבע את רצונה שהרי היא בת מלך.
מה הקשר בין זה לזה? האדם נראה שהוא מבלה אז האני האמיתי נמצא בתוכו והיא משתוקקת לרוחניות וכאשר היא לא מקבלת אז אדם נמצא בעצבות מעט ומרגיש שהוא לא מסופק למה? כי זו הנשמה שלו!!!

אתה יודע כמה שיעורי יהדות אני יכולה לצטט לך??

מדברים איתך על אנשים שח-ק-ר-ו!
מדעית!
שכלתנית!
לוגית!
אל תבוא עם כל מיני מטפורות ומשלים!

רןרו

New member
כנף קצוצצה

למה את מתכוונת חופש וחירות תגדירי חופש מימה בדיוק

דקל67

New member
לכנף קצוצה וליאת

ליאת את אולי ורק אולי צודקת אבל הנקודה היא אחרת גם כשאנחנו נמצאים בדת אנחנו לא מרגישים אמת והנאה כל כך מלהיבה יותר מאשר טוסט טוב זה ציטוטים שאני בעצמי חזרתי עליהם והם נכונים בנקודה הזאת שהנשמה של האדם (הרגשות איך שלא תרצו לקרוא לזה ) צריכים באמת כח רוחני שהם יהיו קשורים אליו בני אדם הם יצורים של התקדמות אם אין להם לאן לחתור...הם שוקעים כרגע מה שאנחנו חותרים אליו זה להתחיל לחיות בלי פחד,להתחיל להנות לא מטריד אותי הקטע של אלוהים קיים או לא למרות שאני בהחלט מאמין שיש אלוהים,ואני מאמין שמשהו השתבש איפה שהוא בדרך במאה שנה האחרונות והתורה והדת נהפכו לדבר דוחה ולא אמיתי,אז הגיע הזמן מבחינתנו להתחיל להנות להפסיק להיות כלואים מתחת לסטיגמות אני סה"כ בן 19 עזבתי ישיבה לפני שלושה ארבעה חודשיים ואין לי שום קשר עם המשפחה אני מתגלגל ממקום למקום כל התקופה הזאת,הבחירה שניתנה לאדם? האם הכל לא צפוי מראש?האם אין אדם נוקף אצבעו למטה ,עד שגוזרים עליו למעלה? הכל מתוכנן בחיים נכון? אז איך מתוכנן 40 שנה לפני שאני יהרג בתאונת דרכים על עבירה שעוד לא בחרתי לעשות אותה? האם החלטות שלנו בחיים הם לא תוצר של מהלך החיים שלנו עד לאותה נקודה??? הכל משחק מכור מראש לא ככה?
האם גדולי הרבנים בכל הדורות אסרו לקרוא את הספר מורא נבוכים לרמב"ם רק כי הוא שואל שם שאלות לעניין ושאין לאף אחד אומץ לענות ולהגיד אין לי מה לענות??? כנף קצוצה (לעזזאל תחליפי שם
) אני איתך

אם יצאת בשאלה מהמגזר החרדי

כדאי לך לפנות לעמותת ה.ל.ל., הם יכולים לסייע לך רבות.

גם אם לא, אתה מוזמן ליצור קשר במסרים אם יש דרך שבה ניתן לעזור לך.

אל דאגה, המנהלים יערבו לכשרותי...

דקל67

New member
לא פניתי לאגודת הלל

מתוך עיקרון שעד שאני לא יחליט מה הדרך שלי לבד....אני לא מכניס אנשים נוספים לראש שלי שאולי בטעות יגרמו לי לבחור משהו שאני לא באמת רוצה רק בזכות הסיוע שלהם,עכשיו שאני כבר יודע מה אני ושלם עם זה כבר אין לי ממש צורך בסיוע תודה רבה על הרצון הטוב

אתה יודע כמה שיעורי יהדות אני יכולה לצטט לך??

מדברים איתך על אנשים שח-ק-ר-ו!
מדעית!
שכלתנית!
לוגית!
אל תבוא עם כל מיני מטפורות ומשלים!

יש מצווה. לא תחונם. אם אתה משתמש בשפה

תקנית ורהוטה, אתה בעצם אומר, כמה יפה השפה העברית שהתקינו העיברים הציונים הכופרים.

סליחה אבל לא הפסקתי לצחוק

אתה באמת מאמין בזה שמלאך מביא כל טיפת זרע לאלוהים?
והרי אלוהים עסוק בזיוג זיוגים מאז בריאת העולם אייך יש לו זמן?

למעלה