נחמד שאתה מתקיל אותי עם משהו שאתה
החלטת שכל סטודנט יודע. כעובדה, הטענה שלך אינה טענה שכל סטודנט יודע ויש עליה ויכוח.
לעומת זאת כל סטודנט יודע את ההבדל בין מקורות ראשוניים למשניים ואת החובה להסתמך על מקורות ראשוניים ולא על משניים. אני ביקשתי, בקשה פשוטה ולא מסובכת, מקור ראשוני מהתנ"ך שלאלוהים אין גוף. במקום זאת הבאת מקור אחר, שלא אומר את זה, וטענת במהלך פרשני שהוא אומר את זה. אז למעשה מה שהבאת זו הפרשנות שלך, קרי מקור משני. אם כך, אתה לא עונה על הדרישות.
כדי לסבן את זה ולא להראות את העובדה הפשוטה הזו התחלת לסבך ולהסתבך, כולל הטענה שכולם חושבים כמוך ולכן אתה צודק, או שחסר לי ידע במדעי היהדות או שאני חושב שאני יודע הכל. כל אלו התחמקויות מהעובדה הפשוטה שלא הצלחת להראות את מה שאתה רוצה להראות כי לא הבאת מקור ראשוני שאומר את מה רצית לומר.
במקביל החלטת לדחוף את עניין הכרובים שהם פסלים, לכאורה כדי לתמוך בטענה שאין לאלוהים בעיה עם פסלים, מה שסותר את הקטע אותו אתה מצטט, ואז החלטת שזה יוצר לי בעיה. זה עוד נסיון להסיט את הדיון מהטקסט התנכ"י עצמו. התשובה היא פשוטה כל מה שאלוהים אישר אינו בגדר עבודה זרה והציווי לא לעשות פסל ומסיכה בא לאסור עבודה זרה. מכאן שהכרובים אינם עבודה זרה. אבל זה לא באמת משנה כי אין לזה שום קשר לפסוק שאומר שבני ישראל לא ראו בחורב את גופו של האל.
בנוסף התחלת לזגזג בין פרשני תנ"ך לחוקרי תנ"ך וטענת בו זמנית שגם פרשני התנ"ך וגם חוקרי התנ"ך צודקים, למרות ששניהם ניגשים, לרוב, בשתי מתודות שונות ושתי גישות שונות לטקסט.
לגבי הפסוק עצמו - אני לא מבין מה הבעיה.
ואותי ציווה יהוה, בעת ההיא, ללמד אתכם, חוקים ומשפטים: לעשותכם אותם--בארץ, אשר אתם עוברים שמה לרשתה טו ונשמרתם מאוד, לנפשותיכם: כי לא ראיתם, כל-תמונה, ביום דיבר יהוה אליכם בחורב, מתוך האש. טז פן-תשחיתון--ועשיתם לכם פסל, תמונת כל-סמל: תבנית זכר, או נקבה. יז תבנית, כל-בהמה אשר בארץ; תבנית כל-ציפור כנף, אשר תעוף בשמיים. יח תבנית, כל-רומש באדמה; תבנית כל-דגה אשר-במים, מתחת לארץ. יט ופן-תישא עיניך השמיימה, וראית את-השמש ואת-הירח ואת-הכוכבים כול צבא השמיים, ונידחת והשתחווית להם, ועבדתם--אשר חלק יהוה אלוהיך, אותם, לכול העמים, תחת כל-השמיים. כ ואתכם לקח יהוה, ויוציא אתכם מכור הברזל ממצריים, להיות לו לעם נחלה, כיום הזה. כא ויהוה התאנף-בי, על-דבריכם; ויישבע, לבלתי עוברי את-הירדן, ולבלתי-בוא אל-הארץ הטובה, אשר יהוה אלוהיך נותן לך נחלה. כב כי אנוכי מת בארץ הזאת, אינני עובר את-הירדן; ואתם, עוברים, וירשתם, את-הארץ הטובה הזאת. כג הישמרו לכם, פן-תשכחו את-ברית יהוה אלוהיכם, אשר כרת, עימכם; ועשיתם לכם פסל תמונת כול, אשר ציווך יהוה אלוהיך. כד כי יהוה אלוהיך, אש אוכלה הוא: אל, קנא
הפסוק מופיע בהקשר של לא תעשה לך פסל וכל תמונה ושצריך להזהר לא לעבור על המצווה הזו והנימוק הוא (פרט לזה שהאל הוא אל קנא ואכזר) שלא ראיתם כל תמונה ביום דיבר ה' אליכם בחורב. אז מופיע פירוט של עבודות זרות מהן צריך להתרחק ובסוף מסיימים שוב בזה שצריך להשמר ולא לעשות פסל ותמונות.
הפסוק הזה לא אומר "לאלוהים אין גוף". זו פרשנות שלך, שהחלטת שהיא הפרשנות היחידה, ותוך שאתה מבלבל בין מקור ראשוני למקור משני, החלטת שהתנ"ך אומר זאת באמצעות הפסוק.