למה לא צמתי?

זאבי110

New member
למה לא צמתי?

למרות שהלילה הוא לילם הגדול של נחשפי פנים אמיתיות של אמנון לוי בפרט, והפורום בכלל. עם זאת אני מרגיש צורך להעלות את מחשבותי בעקבות תשעה באב, והשאלה המתחבטת למה לא צמתי?
הייתי היום קצת בבית הכנסת באמירת הקינות, והתחושה המזעזעת עלתה בי (שאני אני חש אותה כבר כמה שנים בתשעה באב). שאלוהים כזה המסוגל להעניש באכזריות כזאת נוראית כפי שהטיבו לשורר מחברי הקינות. באלוהים כזה אני לא יכול להאמין, ובוודאי שלא לקיים מצוותיו. אלהים כזה הוא מקסימום עוד אליל משלל האלילים הרעים שהאמינו בו האומות הפאגניות בעבר וגם כיום. אבל בוודאי שלא ניתן לייחס לו את היותו היה הוה ויהיה יוצר הכל ותכלית כל.
זוהי בעצם השורש העיקרי שגרם לי לבוז לדת וערכיה. מובן שהשואה ושלל תירוציה הדתיים, רק מחזקת את סלידתי מדת זו...
בתקוה שהובנתי, בעיקר רגשית.
ושוב תודה למנהלי הפורום. שמשמשים לי ולשכמותי אי של שפיות ומשפחתיות לפחות וירטואלית, בין ים השיגעון הסוער מסביבנו בעל כורחינו...

ומה עונים לילד המתוק שלי ששואל אותי

איך הורים בישלו את ילדיהם שכה אהבו?
זה פשוט מזעזע הסיפורים שם.
ואיך זה לא גורם לאנשים לחשוב שאלוהים עושה דברים כאלה
בגלל שנאת חינם??? זה הגיוני בכלל??

דקל67

New member
אתה באמת רוצה תשובה?

אלוהים לא מתערב בהחלטות שלנו (עד כמה שאפשר להגיד את זה ) אבל אנחנו נושאים בתוצאות של המעשים האלו אנשים מדמיינים את אלוהים כמו סנטה קלאוס שמן וחייכני שאין סיכוי שיפגע במשהו, זה היה חלק מהמציאות שם תחשבי על זה שאין שום מצב מה לאכול ובמקום זה נולד עוד תינוק עוד פה להאכיל עוד ילד שנולד לסבל...זה חלק מהמציאות של הרעב למה אלוהים לזה לקרות כי אלו החלטות שלנו ואנחנו נבוא על זה בחשבון(אולי לא...אבל אני לא נכנס לדיון על זה)

אסור3

New member
מעולה! אז אנכנו בית הבובות של אלוהים.

הידד!!
אולי יש מבצע 2+1?

דקל67

New member
באמת חשבת אחרת??

אומרים שכל דבר ידוע מראש...תוכנן "אין אדם נוקף אצבע מלמטה אלא אם גזרו עליו מלמעלה"
ועדיין אומרים שיש לנו בחירה יש טונות של שאלות כאלו

אסור3

New member
פעם כן.. מי חושב שלא, זה העניין!

אבל אתה בראש שלי.
אז אני לא מבינה איך אומרים שהאל טוב ומטיב?
זה כ"כ לא הגיוני.
כמו עוד הרבה מידי דברים!

דקל67

New member
הרבה דברים נאמרו עליו

לא ראיתי הרבה שינויים בין הננצרות ליהדות מבחינת הסיפורים והדברים שקיימים שאצלנו אומרים שאסור להאמין להם לנוצרים וכל מיני דברים כאלה

זאבי110

New member
דקל - האל של התנ"ך

לא שונה במאום משאר האלים, למעט העובדה שהכתירו אותו כמלך מלכי המלכים, מה ששאר האלים לא העיזו לעשות כן. אבל ההנהגה וחרי האף, והעונשים המוגזמים על כל מעידה, היא בדיוק כמו שאר האלים שאינם סלחנים לטעויות אנוש. עד כדי כך שבחורבן בית שני כבר לא מצאו תירוץ למה זה התפרץ האל שוב בעוד שהלכו לפי הכללים. ומה שנאמר בגמרא (בשונה מהמדרשים) שכל חטאם היה שלא בירכו בתורה תחילה. אתה קולט, בסך הכל לא בירכו בתורה תחילה, ועל זה... איזה אכזריות (בהנחה שקראת את הקינות), מה קרה בסך הכל, לא בירכו בתורה תחילה? נו אז מה? כזו חרון אף. במקום שהגמרא תקום ותגיד באומץ, אנחנו לא מאמינים יותר בפולחן אלוהי מטורף זה. אז העדיפו למצוא נוסחאות מטופשות כדי למצוא את החטא הדק מן הדק...

דקל67

New member
זאבי

למען האמת אף פעם לא עמדתי הרבה על הנקודה הזאת על מה קרה החורבן ממה שזכור לי במעורפל ואני מדגיש מעורפל שהדברים שעליהם נענשו במקומות שנראו חסרי פורפורציה ,דווקא שם היה איזון מדהים אני זוכר שהתפלתי כשהסבירו לי את זה איך לכל דבר היה את משקל הנגד שזה נראה דבר קטן....אבל דבר עקרוני שעליו נשענו טונות של דברים אני לא יודע מה הרעיון של חרי האף אבל אני ישאל שאלה אחרת.....האם לפי המצב של הדור היום,במבט אולקי,אתה לא מאמין שהאנושות צריכה לעבור עוד שואה אטומית ,אפוקלפסיה וממה שישאר להקים עולם חדש,כל התשתיות מושחטות,טינופת ושרים ברמה שחודרת לילדים לראש מגיל 0,צריך להיות קאמבק של המבול נוסח 2012

ממש לא נכון זאבי

האל של התנ"ך שונה מאוד מהאלים הפגניים הסובבים בין שמדובר בבעל, עשתורת, כמוש או דגון.
הן בעובדה שהאל בתנ"ך הוא חסר גוף למעשה, ואין לו שום שותפים נעשו על כך מחקרים ע"י מיטב החוקרים מקויפמן ועד ימינו.
לגבי לא ברכו בתורה תחילה, אתה שוב מערבב תחומים. הסיבה לחורבן הבית היא שנאת חינם נקודה, מדוע הגיעו לשנאת חינם כיוון שלא ברכו בתורה תחילה. היינו שהתורה היתה דבר חיצוני למהות שלהם, הם למדו את הפסוק "ואהבת לרעך כמוך" דרשו עליו מדרשים, אבל לא יישמו על עצמם את הצווי

אתה מוזמן למצוא בתנ"ך ציטוט חד משמעי שאומר

שהאל הוא חסר גוף. בהצלחה.

בבקשה דברים, ד' טו.

ונשמרתם מאד לנפשתיכם כי לא ראיתם כל תמונה ביום דבר יהוה אליכם בחרב מתוך האש

במקום לנסות להסיח את הדעת מהענין, עיין במחקריו המאלפים של פרופ' יחזקאל קויפמן בנושא...

ונוסיף ונאמר

בעוד שאלילי כנען המצויים במיתולוגיה הכנענית, עסוקים בפעילות אנושית מוגברת, הכוללת משתאות יין, מלחמות, מסיבות הוללות וגילוי עריות. הרי שאצל אלוהי ישראל אין זכר לכך. אתה מוזמן לקרוא את מאמריו של קאסוטו בנושא שנכתבו לפני שנים רבות.
הבעיה המרכזית הן של העם היוצא ממצרים, והן של השכנים מסביביו הייתה לעכל את המושג אל אחד עליון בלתי נראה וחסר תמונה
זו הייתה בעיה הן למאמיניו של משה אדון הנביאים, הן לסביבה הנוכרית שהתרגלה ל-"נעבד מורגש"

מאיפה הבנת

שהפסוק הזה אומר שאין לאלוהים גוף?
הפסוק הזה סה"כ אומר שכשאלוהים דיבר בחורב בני ישראל לא ראו גוף. הוא לא אומר שאין לו.

פשוט מאוד

מה הסיבה שמשה רבנו, נזקק לאזהרה החמורה הזאת? מה איכפת למשה מה בני ישראל ידמיינו שראו בחורב? העיקר שיבצעו מה שנאמר להם בחורב... אלא שברור, שמשה חשש שבנ"י יחשבו שיש לאל תמונה מראה או גוף,. לכן משה רבנו מצרף אזהרה חמורה הדברים ברורים מאוד גם בהקשר שהפסוקים נאמרו

לא

הפסוק לא אומר את זה. זאת הפרשנות שלך (או של קויפמן זה לא חשוב).
כל מה שהפסוק אומר הוא שהעם לא ראה את אלוהים בחורב.זה חשוב למשה כי הוא רוצה ליצור עבודת אלוהים ללא פסל או תמונה. זה לא אומר שלאל אין גוף אלא שלא ראו אותו כי לא יראה אותי אדם וחי. כלומר שאסור לראות את האל. זה שם אותו בדרגה אחרת מאשר דרגת אלים כנענים. אבל בשום מקום בתנ"ך לא כתוב שלאלוהים אין גוף. למעשה זה הבסיס לספרות ההיכלות שם עולים רבי ישמעאל ורבי עקיבא לראות את האל וחוזרים ומתארים איך הוא נראה.

כן

הפסוק בהחלט אומר את זה, וזה גם ההקשר יש עוד פסוקים בעניין הזה. קוֹל דְּבָרִים אַתֶּם שֹׁמְעִים, וּתְמוּנָה אֵינְכֶם רֹאִים זוּלָתִי קוֹל. ועוד הדגשות של משה רבנו בעניין הזה.
אם לאל היה גוף מה איכפת למשה שיחשבו שראו תמונה, הכתוב לא אוסד רק לעשות תמונה כזו אלא לחשוב בכלל בכיוון הזה, תורת משה עוסקת בעיקר במצוות המעשיות, בתחום המחשבה יש יחסית מעט הנחיות, והם בעיקר חיוביות כמו לאהוב את ה' ולזכור שהוציאנו ממצריים וכ"ו.
צווי לא תעשה על דמיון יש מעט מאוד במקרא. משה רבנו לא התעסק הרבה במחשבות של המאמין אלא במעשיו.
כאן ברור שהכוונה, כפי שהביא זאת הרמב"ם לשלול הגשמה מהבורא, כל הגשמה שהיא.
אתה קופץ קפיצה נחשונית, מפשוטו של מקרא לדברי דרש וקבלה, וזאת אחרי שדחית את דברי פרשני המקרא הפשטנים? לא ברור לי מה הקשר בין פשוטו של מקרא לדברי קבלה ודרש?

למעלה