למה לא עמיר פרץ?

youvall

New member
למה לא עמיר פרץ?

לכאורה, עמיר פרץ הוא המועמד האדיאלי היום לראשות הממשלה מטעם מפלגת העבודה. בנושא המדיני יש חפיפה מסויימת בין הליכוד של שרון ואולמרט למפלגת העבודה ולמעשה המאבק האדיולוגי המשמעותי הוא בנושא הכלכלי, ולכן עמיר פרץ, בתור מייצג הסוציאליזים, הוא המועמד האדיאלי, לכאורה, לראשות הממשלה-אך אליה וקוץ בה: 1) עמיר פרץ נהג במהלך שנות כהונתו כיו"ר ההסתדרות בצורה שלא הייתה מביישת אף קיסר רומאי. הוא יצר לעצמו חצר בתוך ההסתדרות ודחק את חברי ההסתדרות שלא הסכימו איתו. 2) עמיר פרץ במהלך שנות כהונתו מאוד אהב להשתמש בשלטר ולהשבית את כל המדינה-אבל מה, הוא עשה זאת רק כאשר השביתה הועילה לו לחיים הפוליטים. כך לפני הבחירות הכלליות היו איומי שביתה, וכך לפני הבחירות המוניצפליות היו שביתות, וכך לקראת הבחירות במפלגה נזכר כי יש בעיה של הלנת שכר והשבית את המשק. 3) עמיר פרץ עזב את מפלגת העבודה בשנת 99' והלך והקים את מפלגת עם אחד. עכשיו, לאחר שהצטרף חזרה למפלגה הוא רץ הישר הישר לכיסא יו"ר המפלגה. עמיר פרץ עדיין לא הוכיח את עצמו כמחוקק, עוד לא הוכיח את עצמו כשר והנה הוא רץ הישר לראשות הממשלה-סליחה, אבל בסרט הזה כבר היינו(ע"ע מצנע)! 4) לימור לבנת (חבלה), צרת החינוך של ישראל הודיע כי תוקם ועדה חדשה לבדיקת שכר הלימוד באוניברסיטאות. הסטודנטים, שחלקם נמנים על השכבות החלשות, יוצאים למלחמה נגד הועדה החדשה כיוון שהיא תפגע בהם. רובם ככולם עובדים ולומדים ומנסים להרוויח מספיק כסף בשביל לחיות במדינה הזו וגם בשביל ללמוד-אבל לפרץ זה לא משנה...הוא לא יוצא לעזרתם...לא אהיה מופתע עם לקראת הבחירות ישבית פרץ את המשק כדי לבטל את ועדת ינאי. בקצרה, פרץ הוא אינטרסנט, פוליטיקאי קטן, אדם אשר משתמש בכוח שניתן לו לצרכיו האישיים והפרטים-האם זה מי שאתם רוצים לראות בראשות מפלגת העבודה ובראשות ממשלת ישראל?!? אני לא! מוגש כחומר למחשבה. מנהלים-מה דעתכם לעשות תקיית מאמרים על המועמדים לראשות המפלגה ולהכניס את המאמר הזה?

youvall

New member
מה?

אני אגיד לך את האמת, יהיה לי קשה לשים פתק של אמת בקלפי אם עמיר פרץ יהיה יו"ר המפלגה...אני לא רואה כרגע מפלגה אחרת שאפשר להצביע אליה...אם, חס וחלילה, עמיר פרץ יהיה יו"ר המפלגה ואני לא אראה מפלגה אחרת שאני אוכל להצביע לה...אני אצביע למפלגה העבודה, אבל לקלפי-אני אכנס עם שקית הקאה! ומה זאת אומרת תצטרף לרוב? לא הבנתי את הכותרת שלך...

youvall

New member
הימין הוא רוב?!?

בגלל זה חוק ההתנתקות עבר בהפרש של 22 ח"כים?!? בגלל זה יו"ר הליכוד נבחר לאחר שאמר מפורשות שתקום מדינה פלסטינאים מערבית לירדן?!? איך בדיוק הימין הוא הרוב?

youvall

New member
לא ממש...

שרון מוכן לוותר על עזה ועל חלקים באיו"ש... אולמרט כבר אמר שבהסכם נהיה חייבים לוותר על חלק מהשכונות הערביות בירושלים....זה נראה לך אנשי ימין?

eessrr

New member
תגובה ליובל....

יובל אני מסכים איתך לחלוטין עמיר פרץ לא הוכיח את עצמו ואני חושב שגם לא יוכיח כי פשוט לא יכול להיות ראש ממשלה הו בן אדם שחושב רק על עצמו ואסור ללת לו להיות בראשות המפלגה!!!

youvall

New member
ממה אני מודאג?

מזה שההסכם איחוד עם "עם אחד" מאפשר לפרץ לפקוד אוטומטית למעלה מ20 אלף מתפקדים, שיעברו מ"עם אחד" לעבודה...אותם אנשים יצביעו אוטומטית לפרץ כיוון שכמו במרכ הליכוד-גם פה פרץ דאג לשמר לעצמו את הבסיס כוח הזה טוב טוב... מזה אני מודאג! ש20 אלף מתפקדים חדשים יכריעו את הבחירות לטובותו של פרץ הלא יוצלח!

EverMan

New member
לא יוצלח ?

שמע , הוא פרלמנטר לא רע... הוא מנהיג גם לא רע. הבעיה שלי עם פרץ , היא אותה בעיה שלי עם ברק. שניהם דיקטטורים שלא שמים מספיק על המפלגה שמאחוריהם.

youvall

New member
כן! לא יוצלח!

הוא עדיין לא הוכיח את עצמו כפלמנטר.... לא זכורות לי הצעות חוק יוצאת מגדר הרגיל שלו שהתקבלו, לא זכור לי מאבק אמיתי שלו על משהו כשזה לא היה בסמוך מאוד לתקופת בחירות! גם כמנהיג הוא לא משהו...איפה הוא היה קרוב לשנה בעיניין הלנת השכר? זה מנהיג העובדים? איפה הוא נמצא על הלנת השכר במועצת הדתיות? זה מנהיג העבודים הקטנים? איפה הוא כשמשרד הביטחון קונה דגלי ישראל בסין? זה מנהיג העובדים? פרץ לא הוכיח את עצמו לא כמנהיג אחראי, רציני, שקול והגון ולא כפרלמנטר רציני!

EverMan

New member
להזכירך , עמיר פרץ ח"כ משנות

ה80. הוא העביר הרבה הצעות חוק , מדיניות חברתיות וכלכליות. שכרגע עדיין רצות הצעות בנוגע לפנסיה , אבטלה , העלת שכר המינימום וכו'. את המאבקים של עם-אחד הוא ניהל במקביל לאלו של ההסתדרות. שמשרד הביטחון קונה דגלים בסין זה אשמת משרד התמ"ת ומשרד הביטחון. לא יו"ר ההסתדרות או ח"כ כלשהו. עוד לא החלטתי אם אני תומך בו או בברק. אבל פרץ הוא בהחלט פרלמנטר רציני בעל ותק חקיקתי. ובהחלט פוליטקאי שעבר הרבה. הרבה יותר מרוב מי שמציע את עצמו בבחירות הקרובות.

youvall

New member
הוא פרלמנטר חד נושאי!

הוא צר עין, הוא בעל ראיה חד מימדית! את המאבקים, גם של ההסתדרות וגם של עם אחד הוא ניהל בצורה כושלת, בצורה נוראית, הוא ניהל את מאבקי ההתסדרות לא במקביל לאלו של עם אחד, אלא את מאבקי עם אחד הוא ניהל באצמעות ההסתדרות! משרד הביטחון קונה דגלים בחו"ל-למה מנהיג העובדים הקטנים לא יוצא נגד זה, כיו"ר ההסתדרות, כי מדובר בפגיעה בעובדים ישראלים!!! פרץ הוא פרלמנטר קטן, חד נושאי, עבר אולי הרבה אבל לא השתפר! הוא אדם קטן שאת כל המאבקים שלו הוא מנהל לטובתו האישית! אדם כזה לא צריך להיות יו"ר המפלגה, ובטח ובטח שלא רה"מ!

EverMan

New member
אתה צר עין ותלהם יובל.

שים לב לעצמך. מה אתה מגדיר כמאבק כושל ? זה שהוא לא ביטל את כל התקציב ? הוא שינה חלקים בו. הוא לא יכול לשנות את כולו. מפלגה של 2-3 מנדטים , לא יכולה לנהל מאבקים בעצמה. עובדה שאתה לא שומע על שום מאבק של חד"ש או של תע"ל. למה מנהיג העובדים הקטנים לא יוצא נגד זה ? א.כי זה מעניין לו את התחת ? כי בשביל 100 עובדים בישראל לא שווה לבזבז מיליונים על קמפיין ? ב.כי זה לא פאקינג תפקידו. הוא יכול להגיש ערער נגד זה. הוא יכול להעיר על כך למשרד הביטחון ולשר הביטחון. אבל זה לא תפקידו להגיד למשרד הביטחון ממי לקנות דגלים. פרץ הצביע בעד אוסלו והריץ אותו בכנסת , שאתה עדיין היית בכיתה א' יובל. ובדיוק כמו שוילנאי או ברק "חד נושאיים" בנושא הביטחוני. כך הוא "חד נושאי" בנושא החברתי-כלכלי , שלטעמי יותר חשוב מהביטחוני-מדיני. יש לו דעות מדיניות , והוא פעל למענן בעבר ובעתיד. ולהגיד שאת כל המאבקים שלו הוא מנהל לטובתו האישית ? ובכן , את זה אתה יכול להגיד על כל פוליטקאי. כי זה ברור שכל פוליטקאי שמנהל מאבק - מתחזק על גבי מאבק זה ולכן זה לתועלתו. תפסיק להתלהם. ולפחות תן כבוד מינימלי לח"כים שבתוך המפלגה שלך. בעיקר כאלו שעשו משהו בקריירה שלהם. ושוב , אני חוזר - עוד לא החלטתי אם אצביע לו או לא. אבל אני ממש לא אוהב את ההתלהבות הזו שלך. ואתה רשאי בהחלט להוריד כמה סימני קריאה.

youvall

New member
מה אני מגדיר כמאבק כושל?

לא יודע, מאבק שמתחיל רק כשיש ריח של בחירות באוויר... מאבק שמפנה את כל העם נגד הראשים שלו... בשביל 100 עובדים לא שווה לבזבז מיליונים? אוקיי...אז אני רוצה לראות את פרץ לא עושה כלום כש100 עובדים בחברת חשמל יפטרו...אין בעיה! מפלגת של 2-3 מנדטים לא יכולה לנהל מאבק בכנסת, אבל כמו שאמרתי, פרץ לא הפריד בין מאבק פרלמנטרי למאבק של ההתסדרות והשתמש בהסתדרות למען הקריירה הפוליטית שלו...ויו"ר ההסתדרות יכול לעשות כמה דברים, כמו להשבית את כל המשק אחרי חודש אחד של הלנת שכר, או לצאת נגד ביטול ההטבות לסטודנטים כיוון שגם הם עובדים. וילנאי וברק הם דווקא לא חד נושאיים בנושא הביטחוני. דווקא, אם כל הסלידה שלי מברק, אי אפשר להגיד שהוא חד ערכי...יש לברק כמה השיגים חברתיים, וגם וילנאי הוא דווקא מחוקק לא ביטחוני מידי. את כל המאבקים של ההסתדרות הוא מנהל לטובתו האישית...אתה יכול להגיד את זה על כל פוליטיקאי, אבל פה זה פשוט צורם...פרץ מנהל את כל המאבקים שאמורים להיות למען העובדים, למען עצמו! יש לי כבוד עליו, באמת שיש לי כבוד, לא הרבה אבל יש, אבל אני לא אשב בצד ואתן לדיקטטור הבולשביקי, לאינטרסנט הכושל הזה להיבחר לראשות המפלגה.

EverMan

New member
ככה ...

אתה אולי ~רואה~ את המאבקים שיש בחירות באויר. כי אז התקשורת מתעניינת. לאחרונה שבדקתי - לפני שנה שהתקציב עבר - לא היו בחירות. למשל. או עם הרשויות המקומיות - לא היה ריח של בחירות באויר. פרץ כבר לא עשה כלום בשביל 100 עובדים בחברת חשמל. העבודה מעולם לא הפרידה בין ההסתדרות לבין הפעילות הפרלמנטרית שלה. למה שעם-אחד יהיו שונים ? עם אחד מגדירה את עצמה כ"מפלגת ההסתדרות" , רק מן ההיגיון שישתמשו בו. וכן , הוא יכול. אבל הוא לא יכול להשבית את המשק כל יומיים. בטח שלא רק על חודש אחד של הלנת שכר. ודאגתו של "יו"ר הסתדרות העובדים" היא לא הסטודנטים בראש ובראשונה. אלא הפועלים. ובדיוק כמו שלברק יש השגים חברתיים וכנ"ל לוילנאי - כך גם לפרץ. אומנם לא בתקופת עם-אחד , אבל בתקופה שהוא היה במערך ובעבודה ...

youvall

New member
ככה...

לפני שנה-התקציב היה קרוב למועד הבחירות לרשויות המקומיות! השביתה על ההלנת שכר ברשויות המקומיות הייתה יריית הפתיחה בפרימרייז לראשות העבודה...למה, אין ריח של בחירות בעבודה?!? כשזה מתאים לו לאינטרסים הפוליטים הוא משבית את המשק גם כל חצי שעה, ועל חודש של הלנת שכר-המדינה הייתה צריכה לבעור, כי יש חוק ואם המדינה עוברת על החוק מישהו צריך לנער אותה...ואתה יודע מה, לא אחרי חודש, אחרי 3 חודשיים, אחרי 4 חודשיים...למה לעזעזל הוא חיכה שנה ו?!? נכון, הסטודנטים הם לא הדאגה הראשונה שלו...אבל גם הסטודנטים עובדים, וגם הם נאנקים תחת עול המיסים, ומן הראוי שההתסדרות העובדים, זו שאומרת שהיא מייצגת את כל העובדים ודואגת גם לחלשים ולא רק לפועלים, תתמוך, גם אם רק מורלית בסטודנטים! הנקודה, שלפרץ אין השגים משמעותיים בתחומים הלא-חברתיים. לפרץ אין ראייה ביטחונית רצינית, הוא בעצמו אמר בראיון שהיה לפני כמה שבועות ל7 ימים שהכי חשוב זה שיהיו לו תמונות עם גנרלים, שהוא לא כ"כ מבין מה הם רוצים ממנו אבל צריך תמונות עם גנרלים כדי לחזק את התדמית הביטחונית שלא קיימת לו.

EverMan

New member
מוו.

תמיד יש בחירות כאלו או אחרות. בשנה האחת זה ליו"ר ההסתדרות , בשנה האחרת לראשות ממשלה , בשלישית לרשויות המקומיות , ברביעית לועד הורים. נו באמת. ברור שתמיד יש בחירות כלשהן. זה טיפשי. למה הוא חיכה שנה ? לא יודע. שאל אותו. לפי הטענה שלך - הוא צריך להשבית הכל על הכל. כי כולם הם עובדים. ילדים הם עובדים לעתיד , סטודנטים גם עובדים , לעזאזל , אפילו כלבי נחייה עובדים. צא מהסרטים שלך כבר יובל. תבין מה התפקיד שלו. לפרץ אין השגים משמעותיים בתחומים לא-חברתיים , כי הוא לא היה בתפקיד לא-חברתי. זה כמו שתגיד שליולי תמיר אין השגים בתחום העלייה. מה לה ולזה ? וכן. אין לו תדמית ביטחונית ולכן הוא צריך ליצור. אתה מחדש לי משהו ?

למעלה