למה לא לגרשם מהארץ?

למה לא לגרשם מהארץ?

שני קטינים, בני 16 ו-17 מערד הודו בפריצה לחמישה בתי כנסת, צרכניה ודירת מגורים בעיר על מנת לממן מתנות לחג המולד. הקטינים ריססו על קירות בתי הכנסת כתובות בשבחו של היטלר ובגנות משטרת ישראל, ובזזו קופות צדקה ופריטים יקרי ערך נוספים. מחלק הנוער של משטרת ערד עצר את השניים אתמול, וביום ראשון יוגש נגדם כתב אישום. מישהו רואה סיבה לא להחזיר אותם לאמא רוסיה?

אממ לא מדויק

הגל האחרון של העולים מרוסיה באמת רובו בא בגלל כסף אבל העליות הראשונות שבאו לארץ והיו בהם רוסים היו העליות הטובות ביותר

niv1990

New member
מה אתה אומר ../images/Emo4.gif

איזו הכרות יש לך עם העלייה? אחת מהעליות האיכותיות, אנשים משכילים ברובם, בעלי ידע עצום בהרבה תחומים רלוונטים. זו המדינה שלא יודעת לנצל את המשאב האנושי העצום הזה (ואף על פי כן הם עדיין תרמו לארץ). אה שכחתי, ישראל רוצה להפוך לתאוקרטיה, לא למדינה מפותחת....

הם תרמו

אבל הביאו איתם גם הרבה אנשים לא רצויים וכל האנשים המשכילים האלה יברחו מפה בשעה צרה יש להם בעיה ציונית...

niv1990

New member
מה אתה שח...

רוב המדינה הזו נבנתה על ידי אנשים שהיה רע להם באירופה אז הם באו לארץ, ככה שהם יותר קרובים לרעיונות של הרצל על "בעיית היהודים" ממי שבא לפה לממש איזה מיתוס תנכ"י בדבר אנשים כמו חול.

niv1990

New member
מצטער, אבל לא מצאתי איפה זה סותר את

דברי... הרבה אנשים מכל העליות עוזבים כשהמצב רע, מה אתה רוצה לומר?

niv1990

New member
איך זה מתקשר לטענה?

כמובן שלמי שעלה לא מזמן קל יותר לעזוב... את מי אתה רוצה לגרש, את מי שכבר ברח
אולי אתה רוצה לגרש את חברך ליברמן משכבר הימים
בקשר לשני הנערים, לדעתי יש לנהוג בהם כמו כל שני אנשים שביצעו עבירה זו, כמו שהיו נוהגים בשני דרוזים שפרצו לכנסיה, בשני צ'רקסים שפרצו מסגד או בשני יהודים שפרצו לחלווה.

antreprize

New member
הייתה לי טעות בניסוח של התגובה

אני התכוונתי לעלייה של העשור האחרון(ועוד קצת לפני). אם העלייה הזאת כל כך איכותית,אז איך זה שיש המון רוסים שהגיעו בעלייה הזאת והם אלכוהוליסטים?איך זה שהם חיים בתרבות של רוסיה ולא משתנים ומתאימים אותם לארץ?איך זה שנותנים לנוצרים שאין להם קשר לעם היהודי ושחלקם אנטישמיים לעלות בארץ בטוענה שיש להם סבא (שהוא מומצא ד"א)יהודי?איך זה ששניים מבני אותה עלייה פרצו אל בתי כנסת והשחיתו אותם כדי לקנות מתנות לחג המולד?

niv1990

New member
גם אני ../images/Emo13.gif

המצב של הרוסים כיום הוא תוצאה של מה שהם חוו בארץ + איך שהם הגיעו, אז כך את זה בחשבון. חפש גם בארכיון ותמצא מישהו שישמח להתווכח איתך אל כיצד אלכוהול הוא תנאי הכרחי לשלום או משהו כזה... זכותם לחיות בתרבות רוסית, גם אני בתור יליד הארתץ מעדיף הרבה מהתרבות הרוסית על מה שיש בארץ, שדרך אגב הושפעה מאוד מהתרבות המזרח אירופאית (קשה לי לקרוא לזה תרבות, על אף שיש כמה דברים טובים פה ושם). מה גם שמההתרשמות שלי הם משתלבים די טוב יחסית לעולים. אני נגד ההבדלה הגעזית\דתית הזו בקשר לעלייה. אם מי שמותר לו לעלות לארץ הוא רק מי שיהודי לפי ההלכה האורתודוקסית אתה צודק, אבל אני פשוט לא חושב שזה דבר טוב. דפוקים יש בכל מקום כמעט, מה אתה רוצה לומר?

antreprize

New member
אין בעיה בזה שהם חיים בתרבות הרוסית

הבעיה היא איך הם חיים אותה.כשמישהו מהגר למדינה הוא צריך להיטמע בה.אבל כשאתה מדבר בשפה שלך כל היום,עושה איתה עסקים,קורא עיתונים באותה שפה ויוצר קשרים חברתיים רק עם אנשים שבאו מהמדינה שלך אתה לא ניטמע.כשאתה לא ניטמע אתה מתחיל להתעצבן על המדינה(כי הבעיה לא אצלך כמובן) ואתה עוד יותר נצמד לתרבות שממנה באת,וזה יוצר חיכוכים וככה קיבלנו את האירוע שבתחיל השרשור.

רוני13

New member
אני מסכים...

הרוסים בארץ די מנותקים מהחברה ובדר"כ נמצאים בחברת רוסים אחרים כמוהם-לא יודע,מפריע לי שהם באו לחיות כאן והם תולים שלטים ברוסית ומדברים ברוסית...זה נותן לי הרגשה של זר!

רוני13

New member
מה הקשר...

אנחנו מדינה יהודית! דברו בשפה שלנו,שלכם..טוב-השפה שאמורה להיות שלכם.

בירה נשר

שפת האם שלהם היא רוסית וקח גם בחשבון את העובדה שהרוסית היא שפה הרבה יותר עשירה ומפותחת מהעברית.

למעלה