למה לא לגרשם מהארץ?

רוני13

New member
?!

יופי...זה כמו שעכשיו תיסע לארה"ב...ותדבר עברית! הם לא יבינו אותך אתה לא תבין אותם וככה אתה לא משתלב-והחברה די תדחה אותך! מי אמר שהשפה הרוסית "יותר עשירה ומופתחת" מהעברית?

antreprize

New member
הוא אמר שהשפה הרוסית עשירה ומפותחת

יותר מעיברית כי זה נכון,השפה הרוסית קיימת מאות שנים בניגוד ל100 שנה בערך של השפה העברית.ואל תשכח שכל הערסים והפקאצות שמתעקשים לשחוט את השפה העברית גם לא תורמים למצב.

Dudidud

New member
אתם פשוט לא יודעים מספיק עברית.

רק בגלל זה אתם יכולים לטעון משהו כמו "הרוסית היא שפה הרבה יותר עשירה ומפותחת מהעברית." העברית קיימת הרבה לפני הרוסית, והיא נושאת איתה מטען של דורות על גבי דורות. פשוט בגלל חינוך לקוי, התכחשות וכדו' האופן שבו האנשים משתמשים בה הוא עלוב.

niv1990

New member
זה תלוי מה אתה רוצה לומר

בכל מקרה רוסית אני לא יודע, אבל עברית היתה שפה מתה כמעט (לתפילה בלבד) במשך המון זמן. אני משער שלתחומים מסוימים יש מינוח הרבה יותר טוב ברוסית. מה גם שהזמנים בעברית די מוגבלים, או תנ"כים בלבד (לעומת השפות שאני יודע).

antreprize

New member
העברית המודרנית היא צעירה פי כמה

וכמה מהרוסית.אני מקווה שאתה לא מתכוון שכולנו נדבר עברית תנכ"ית.

האמן לי שאני יודע עברית מספיק טוב

לא צריך להיות לינגוויסט כדי להכיר בעובדה הזאת כי העברית סה"כ היא שפה מאוד דלה והיא אפילו לא מתקרבת לעושר של השפה הרוסית. מספיק רק להסתכל על ההבדלים באלף בית בין שתי השפות כדי להיווכח בכך - ברוסית 33 אותיות כשלכל אות יש את היחודיות שלה, בינהן אפשר למצוא אותיות שאין להן מקבילות אפילו בשפות מתקדמות אחרות כמו האנגלית והצרפתית בעוד שבעברית יש 22 אותיות בלבד שבימינו חלקן הן בכלל "אותיות כפולות" כלומר 2 אותיות שונות שאיבדו את יחודן והנהגות בדיוק אותו דבר (ת-ט, כּ-ק, כ-ח, ע-א).

אך מהו עושר ואושר לעומת

הכתב העתיק בעולם, הכתב האלפבתי הראשון בעולם (אולי גם ביקום) הומצא ממש כאן, בארץ, אי שם בין אשקלון לצידון אז תעזבו אותכם מכל מיני שפות טיפשיות ו"עשירות" של עמים ברבריים רחוקים (כמו הרוסית) אנחנו תמיד, הכי-בעולם (עתיקים)

../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif

זה לא הכתב העתיק בעולם ולא הכתב האלפבתי הראשון בעולם - יתרה מזאת, זה אפילו לא הכתב הראשון והעתיק באיזור המזרח היתכון - העברית הקדומה היתה סה"כ אחת מהשפות השמיות, אחת מני רבות שדוברו באיזור ומשערים שלכולן היה מקור אחד משותף.

niv1990

New member
../images/Emo45.gif

אם אני לא טועה אחד מהכתבים הראשונים שתועדו היה באמת לא רחוק, אבל היה זה דווקא כתב היתדות

niv1990

New member
אם אני אשים על הקטע הזה ../images/Emo32.gif

תרגיש יותר טוב?

לפני שאתה דוחף לו עוד אצבע

כדאי שתרענן את מושגי היסוד שלך, הכתב האלפבתי העתיק בעולם ממנו התפתחו כל השפות המוכרות בעולם(מלבד שפות המזרח הרחוק) הוא העברי

niv1990

New member
למה אתה קורא אלפבתי?

אם כוונתך הוא לכתב שמכיל את האותיות אלף ובית אז יכול להיות שאתה צודק.... מאוד סביר גם שזו תכונה אמיתית של כתב שנוצרה על ידי הממלכה כאן, אבל זה עדיין לא הופך את העברית לנעלה באיזשהו דרך על הרוסית, ולכן לא מהווה לטעמי טענה בדיון :)

niv1990

New member
לאחר שראיתי שאיננו מסכימים מהי

תרומה לאנושות, מהו עקרוני או שהטענה נכונה, יש לך משהו חדש לומר?

אני מצפה מאדם נורמלי להבין

העברים הראשונים לא חיו בתקופת האבן - כשהעם העברי התגבש וסיגל לעצמו שפה משלו היו כבר מספיק תרבויות מפותחות באיזור שידעו להעביר את השפה המדוברת לכתב.

גם ציורי המערות הם סוג של כתב

ציור של אריה אומר אריה, ציור של צייד אומר צייד, קלטת? כתב היתדות ושאר הכתבים הראשוניים התבססו על ציורים, על סמלים, חלקם גם שילבו הברות ועיצורים אבל כולן ללא יוצא מן הכלל שילבו סכמות ציוריות בשפתן, למשל חצי עיגול וקו=שור אז שבאו תושבי ארצנו, והביאו את המהפכה האלפבתית, שהיא פסגת התפתחות הכתב עד ימינו, כתב נקי מסמלים, המבוסס בלבד על תנועות ועיצורים, עם מספר קטן של אותיות וזה מה שהעברים הקדמונים (יותר קדמונים מישראל למי ששואל) ואחיהם הלבנונים תרמו לעולם, מה תרמה האומה הרוסית לאנושות?

למעלה