למה לא היה משאל עם?

izzyr

New member
אתה שואל או עונה?

שרון שינה את דעתו? מה פתאום איך הגעת למסקנה הזו. שרון היה נגד נסיגה חד צדדית מעזה. זו לא נסיגה חד צדדית, יש לשרון הסכם מפורט ומאוד טוב עם האמריקאים. (לפי שיטתו הפלשתנאים אינם פרטנר), על פי ההסכם עם האמריקאים (שעבר בקונגרס האמריקאי), לא תהיה חזרה לגבולות 67,(גושי ההתנחלויות הישארו בשליטה ישראלית) לא תהיה זכות השיבה לגבולות מדינת ישראל (רק למדינה הפלשתינאית), לא תצוץ יוזמת שלום חדשה, אלא התהליך יתבצע על מפת הדרכים, (מיגור הטרור תחילה). אתה לא מסכים לתנאים? זו זכותך, לכן יש כנסת שיש בה את היתרונות והחסרונות של דמוקרטיה יצוגית, הכנסת מחליטה והחלטה זו משקפת את רצון רוב העם. אם הליכוד חושב שראש הממשלה אינו פועל על פי דרכם והם מעונינים להחליפו, הם יכולים לעשות זאת ללא כל בעיה. ראש הממשלה הוא ח"כ בדיוק כמו כל ח"כ אחר, הם אפילו לא חייבים ללכת לבחירות חדשות, הם יכולים רק לפטר את הממשלה להחזיר את המנדט לנשיא המדינה שימנה מישהו אחר להרכיב את הקואליציה. (אני מציע שתלמד את הנושא). הלכוד בוחר שלא לעשות כך, כי חציו תומך בתוכנית וחציו מתנגד לה, אגב פחות או יותר החלוקה בין בוחרי הליכוד (על פי סקרים). והאם בוחרי מפלגת העבודה ומפלגת שינוי ומר"צ אינם אזרחי המדינה? האם הם אינם חלק מהעם? מה שרון הוא ראש ממשלה רק של הימין? החלטותיו אינם משפעים על הצד השמאלי והמרכז של המפה הפוליטית? זו חשיבה דיקטטורית, רק הימין קיים.

Haemek

New member
אני שואל ועונה

שרון שינה את דעתו. אנחנו נסוגים נסיגה חד צדדית. הסכם עם האמריקאים? איפה ההסכם? מה כתוב שם? והאם הסכם עם גורם זר (שלדעתך כבר חתום?) יותר חשוב מדעתו של הבוחר? הליכוד לא חושב ששרון אינו פועל לפי המצע שלו, זה הבוחר חושב כך, זה רוב העם, זה כלל המצביעים שבחרו אותו ושמו אותו בשלטון, אותו רוב העם ששרון רימה וניצל. זה העם שבחר את שרון שמרגיש מרומה. והגיג נוסף: מי אתה חושב שיצביע עכשיו לשרון או לליכוד לו הבחירות היו נערכות היום? לא הרבה. השמאל בוודאי שלא היה מצביע לו ואלה שכן הצביעו לו בבחירות הקודמות, בוודאי שלא יצביעו עבורו. שרון לא יבחר שוב. הנקודה היא שהוא יודע זאת ובגלל זה הוא מכין את העם לשלטון דיקטטורי, עד שהשמאל יתרגל וכבר יהיה מאוחר מדי לחזור לדמוקרטיה.

st dragon flame

New member
אז עכשיו אתה מדבר בשם הרוב?

אתה עוד מדבר על דיקטטורה? מי אתה שתחליט מה הרוב רוצה?

Haemek

New member
הבחירות הוכיחו מה הרוב רוצה

ולוא שרון היה טורח לבדוק אם דעתו החדשה (וההפוכה להמצע שלו שלו אני בחרתי) מקובלת על העם, גם שרון היה יודע וגם אני הייתי משתכנע ויורד מהעיניין. אבל אנחנו לא נדע, נכון? כי שרון ככה הוא רוצה וזהו. ואתם מהשמאל מריעיפ לו.

izzyr

New member
טוב שאתה מחליט מה כולם חושבים

לדעתך שרון שינה את דעתו, לדעתי הוא לא, שרון תמיד היה ימין טקטי ועכשיו הטקטיקה אחרת. הבוחר שולח את הנהגתו לפתור בעיות כלליות ביטחוניות וכל דבר אחר, לא הולכים לגבי כל תוכנית לבחירות (לא כלכלית ולא מדינית) בשביל זה יש את הכנסת. (אני מקווה שלמדת קצת אזרחות). נגד המצע? שרון הצהיר לפני הבחירות באופן פומבי, כי "יהיו פשרות כואבות" שהוא מקבל את "מפת הדרכים" אגב קבלת מפת הדרכים עברה בממשלה לפני הבחירות. במפת הדרכים ישראל נסוגה מהשטחים. זה שאנשים לא רצו לשמוע ולהפנים זו בעיה שלהם. ההסכם עם האמריקאים לא מקובל אליך, בעיה שלך הוא מקובל אלי ועל עוד הרבה מאוד אנשים, (אלא שלדעתך אנחנו פשוט לא חלק מעם כי זה לא מסתדר עם התאוריה) "זה הבוחר חושב כך, זה רוב העם, זה כלל המצביעים שבחרו אותו ושמו אותו בשלטון" מה אתה נביא? אתה יודע מה כל העם חושב? אולי פשוט הכנסת מייצגת את העם ולא אתה, יכול להיות? רצון העם מתבטא בכנסת, המדינת ישראל יש שיטה פרלמנטרית (אני מציע שתלמד מה זה אומר) הליכוד או הימין אינם נקראים העם, העם זה כל הציבור בישראל, כולל הבוחרים של מר"צ, העבודה ושינוי. אז שאתה אומר "עם" למי בדיוק את מתכוון, רק למי שחושב כמוך? האחרים פשוט לא נחשבים לעם. במקרה זה ברור למה את חושב שהעם מתנגד. אך במציאות העם על ידי נציגו בכנסת החליט לתמוך בתוכנית ההתנתקות. שליט דיקטטור, מי שלא חושב כמו הימין, גישה מאוד הגיונית. תעשו מה שאנחנו רוצים הוא שנהפוך את כל המדינה, זה נשמע מאוד דמוקרטי ולא דיקטטורי בכלל. הימין הקיצוני המטורף הוא הדיקטטור, שפינגלין אומר "לא תהיה התנתקות, כי אנחנו לא ניתן לזה, זו אמירה דיקטטורית. ותפסיק לדבר בשם "העם" אתה לא מייצג אותי ואני לא הפסקתי להיות חלק מהעם.

Haemek

New member
"ימין טקטי" - מצא חן בעיניי.

אז מה זה מלחמת לבנון ששרון יזם? גם מהלך טקטי? הרי "מהלך טקטי" מכסה הרבה דברים, איפה הגבול? איפה במפת הדרכים כתוב ששרון יתרום ויתורים גדולים כל כך בתמורה לכלום? כלום. להפך, אנחנו נברח משם תחת אש, עבור המתנה ששרון תורם לאויב. כלום לא קיבלנו. להפך, אנחנו עוד נותנים להם נשק (כדי שישמרו עלינו) ומבקשים מהמצרים להיות בציר פילדלפי "כדי שישמרו שלא יבריחו נשק ממצרים לרצועה"! ולגבי "הרוב": המדד היחיד שיכול להיות מקובל כאן בארץ לרצון העם זה הבחירות, ושום דבר אחר. הרוב בחר את שרון ולא את מצנע כי לשרון היה מצע שונה ממצנע (שרץ, להזכירך, תחת המצע של נסיגה חד צדדית) רוב העם בחר בשרון. אין מדד אחר. לא כל הבוחרים של יחד, שינוי העבודה (וכמובן הליכוד) מסכימים לדרך בה בחר שרון, כי חלקם עדיין אנשים ישרים ואינם מעריכים פוליטיקאים שמשקרים לבוחרים שלהם. ושוב ההסכם הזה עם האמריקאים, אולי תשלח לינק כדי שגם אנחנו נוכל לקרוא? ולהצעתך ללמוד, למדתי משהו אחר, יש כאלה שיכולים ללמוד משהו אחר חוץ מיחב"ל, לא כולם נאלצים לבחור יחב"ל כתוצאה מציון פסיכומטרי גרוע.

פשוט היה נידמה לנו שהוא הרע במיעוטו

למי נירצה להצביע? לשמאל שאומר בפירוש שהוא יבצע דברים שנוגדים בפירוש את ההיגיון, או לשרון, מהימין, שאומר שיהיו ויתורים כואבים? תאמין לי היה יותר קל להתמודד עם מישהו מהשמאל... אכלנו אותה.

למעלה