למה לא היה משאל עם?

Haemek

New member
למה לא היה משאל עם?

הרי שרון שינה את דעתו, ושינה כיוון בניגוד למצע שהוא רץ לפיו. סביר שבמקרה כזה, הוא ירצה את תמיכת העם. הוא ידע שאין לו את תמיכת העם, ומשאל עם הוא לא עשה. אם הסקרים נכונים (ולא מצוצים מהאצבע של איש היחצנות של משרד ראש הממשלה), למה ששרון לא "ישתכנע" ויסכים למשאל עם? הרי אם העם בעד, הכל יפתח לפניו, ואם זה רק הימין הקיצוני עושה את הרעש, זאת תהיה הוכחה ניצחת. העם קבע. שרון יודע את האמת. זה רק הוא והשמאל הדהוי, השיירים, שהולכים לכיוון ההוא. רוב העם לא רוצה. ושרון לא רוצה לחשוף זאת, כי הוא את דעתו כבר קבע ואיש (ואפילו רוב העם) לא ישנה אותה. שרון מתקרב לדקטאטורה.

the first duke

New member
האם היה משאל עם על הקמת ההתנחלויות?

האם מישהו עשה משאל עם על הקמת ההתנחלןויות ביש"ע? האם היה משאל עם לפני שיצאנו למלחמת לבנון? על המון צעדים מכריעים ודרמטיים בעברה של המדינה לא היו שמאלי עם, השיטה הנהוגה בישראל היא פרלמנטרית יחסית ולא דמוקרטיה ישירה של משאלי-עם כמו בשוויץ......משאל עם אפשר לערוך גם בנושאים כמו תקציב המדינה,המשך קיום מפעל ההתנחלויות וכו'.......אין גבול ואין סוף לרעיונות הושאלות שאפשר להעלות בנושא, בישראל ישנן בחירות ויש אפשרות להעביר או לדחות הצעות חוק בכנסת ולהחליף שם את הממשלה, משאלי עם לא נהוגים בישראל כך שכל השאלה הזאת היא סתם ניסיון לדחות את הקץ ואת הפינוי בכמה חודשים......

אין צורך במשאלי עם שכאלה

הגשמת הציונות לא דורשת שום אישור מהעם. זה דבר ברור ומקובל. לא מדסקסים על דבר שהוא כ"כ מוסכם. לעומת זאת, בנוגע להתנתקות, הקרע בעם מעמיק ומעמיק, ולשרון כלל לא איכפת. עכשיו העם מפולג לחלוטין. להזכירך, מנהיג טוב אמור לאחד ולגבש.. וזה ממש לא מה שעושה שרון. רק קורע באכזריות את העם..

אשרת

New member
מי שקורע את העם זה אתם.

רוצים משאל עם - סבבה. אבל מאותו רגע - כל הקמת התחנלות או הרחבת התנחלות דורשת משאל עם, וכמובן כל !!! האזחרים נחשבים במשאל עם. ואז נראה ידו של מי על העליונה. ואגב, אשמח לראות את כתב זכויות היוצרים שלך ושל הימין על המושג "ציונות"

the first duke

New member
תראי מה קורה בשרשור למה, מזעזע

תראי איך הימין הקיצוני מגיב למיש תומך ביוזמה ציונית ושפויה כמו המפקד הלאומי של עמי איילון ולאיזה גידופים זכיתי ממישהו........תראי את מי הם חושבים למיעוט הזוי ואת עצמם הם חושבים לרוב דגול וגדול..פחחח....הם עשו התנתקות מהציבור!

Haemek

New member
האמת, רעיון לא רע

משאל עם וידיעה ברורה מה העם רוצה היה פותר את התעלומה. מאידך, מפלגת העבודה מעולם לא טרחה לבדוק מה העם רוצה, אלא הלכה והקימה את האחזויות הנחל שהיום נקראות גוש קטיף. והיום עומדים כל נציגי מפלגת העבודה כאן בפורום ודורשים משרון לפנות את מה שמפלגת העבודה יצרה. כמה משעשע.

אשרת

New member
וההימין המשיך עם זה, ותקן אותי

אם אני טועה, אבל גוש אמונים, היא לא ממש תנועה שמאלנית , נכון? ולמה משעשע? זה רק אומר שהאנשים הללו לא מקובעים ותקועים בשנות השבעים-שמונים, וכי נפקחו להם העיניים. מה משעשע בזה?

Haemek

New member
כן העיניים ניפקחו ממש ברגע שהם

איבדו את השלטון. פתאום הם שמאלנים חפצי "סלום" תאבי צדק וחוק. זה מה שמשעשע. מפאי ממש טובה בלהראות כמה היא טעתה וכמה היא היתה לא בסדר ודורשת מכולם לתקן את שהיא עשתה, "כי עבשיו היא מבינה". גם זה משעשע. גוש אמונים היה אז מיעוט זניח. ממשלת מפאי לא טרחה לעצור אותו ולנהל את המדינה כמו שצריך, ומאז מפאי באה בטענות לכולם שלא עצרו אותה בזמן.

אשרת

New member
אני מקווה שאתה מרגיש טוב

עם זה שאתה חוזר וחוזר וחוזר על הטעויות שנעשו בעבר. לא מכירה שלטון אחד שלא עשה טעויות בעברו, אבל משום מה , רק המפלגה הזאת זוכה לקיטונות אש ממך. עדיף להעורר מאוחר מאשר אף פעם לא, גם אם זה לא מהמניעים 'הנכונים' לשיטתך. אני שמחה שהפורום הזה משעשע אותך :) שיהיה לך רק חיים טובים ומשעשעים.

Haemek

New member
ארת צודקת. אני טועה שוב ושוב.

הצבעתי לברק השוטה ב- 99. טעות חמורה. עכשיו הצבעתי לשרון. עוד טעות. מה אני אגיד לך, אני כנראה אדיוט, אבל הנקודה היא שתביטי סביב, למי נותר לי להצביע? ואת? את שקטה להצביע שוב לשינוי?

אשרת

New member
אני לא הולכת להגיד לך למי להצביע.

תצביע למי שאתה חושב לנכון ואשר תואם את השקפת העולם, אבל מאידך גם תדע לקבל דעות של אנשים אחרים מבלי לרדת עליהם באופן אישי. אני? כן, אני אשים שינוי בשקט גמור. למרות כל המעללים שלהם, אבל משום שאני יודעת שמדובר בפוליטיקה וכי לא הכל תלוי אך ורק בשינוי, וכי הם לא ממש פעלו בסביבה האידיאלית, אז לא חושבת שיש למה לצפות ממש.

the first duke

New member
העמק אתה הרי תמוך קלאסי של האיחוד

של האיחדו הלאומני...הם הרי תפורים עליך......

wyrswyrg

New member
השמאל בישראל עוד יבכה על היום

שהוא עשה יד אחד עם שרון. בשם ההתנתקות ויתר השמאל על עקרונות שהם אבני יסוד של משטר דמוקרטי. שרון שיקר לבוחריו . הוא מושחת , מתנהל בחוסר יושר בסיסי ורומס כל בסיס להמשך קיום חברה דמוקרטית בארץ ישראל.

יוֹאב

New member
בשיא הלהט

של גילויי השחיתות של אריאל שרון, ישבה מפלגת האיחוד הלאומי, ולא פצתה פה. למה? אולי כי היה לה נוח. השמאל לא עושה יד אחת עם שרון. שרון לא חייב לנו כלום ואנחנו לא חייבים לו שום דבר. הוא בסה"כ עושה משהו הכרחי בעינינו, ואנחנו תומכים בו בשל כך.

Haemek

New member
מפלגת העבודה יזמה את ההתנחלויות

תבאו אליה בטענות. כל גוש קטיף הוא יוזמה ישירה של מפאי. הרבה טעויות טרגיות עשתה מפלגה מיותרת ואובדנית זו. ברק יצא מלבנון, גם הוא היה ממפלגת העבודה וגם הוא עשה רק והרבה נזק. הצעד של שרון כל כך קיצוני והפוך למצע שלו, בניגוד גמור לרצון הבוחרים, את זה גם השמאל מבין. עליו או להתפטר ולנסות להבחר מחדש תחת המצע החדש שלו או לשאול את העם אם הוא מסכים - משאל עם. אם העם באמת רוצה את ההינתקות, זה יעזור לשרון בעמדה שלו ולא צריכה להיות לו בעיה. הנקודה שכל הסקרים מצוצים מאצבעו של היחצן של משרד ראש הממשלה וסביר להניח שראש הממשלה עצמו יודע זאת. למה לו לחשוף את האמת על ידי משאל עם? יותר קל לו לקרוע את העם, כי ככה הוא החליט. החלטה בניגוד לרצון הבוחר.

יוֹאב

New member
בוא ותזכיר לי

מתי ב-57 שנות מדינת ישראל, כן היה משאל עם?

Haemek

New member
אז אתה תזכיר לי מתי היה ראש ממשלה

שמתנהג כמו שרון? רימה אנשים שהצביעו עבורו, שינה את דעתו, לא טרח לבקש מהעם שיאשר תפנית כזו, בדרכו החדשה. דבר כזה לא היה מעולם. הבט היטב: הוא כבר מדבר כמו דיקטאטור, הוא עלול לראות כי זה מתאפשר לו כי "אף איש לא יעצור את התוכנית שלי" הוא אמר רק היום.

למעלה