למה טריפות?!

Tom Aras

New member
צודק...

בתור דתי, אני חושב שכבר אין משהו לראות בטלוויזיה שהוא צנוע ומתאים (זאת אומרת- משהו בלי פרומו מלווה שיעשה התקף לב, או תוכנית שתדבר על סקס/ציצים בשעה 9 בערב וכו'). בתור בן אדם, אני חושב שכבר אין משהו לראות בטלוויזיה. נקודה.

ItsikH

Member
בתור חילוני אין לי טמבלוויזיה כבר שנים אני לא סבור שיש משהו מעניין ובעל ערך בטלוויזיה, סרטים אפשר לראות לבד ולבחור מה שרוצים ומתי שרוצים.

ailag

New member
תבדיל בין צנוע ובין זה

צניעות היא דבר אחד וכשרות היא דבר אחר. צניעות היא נורמה חברתית בנוסף להיותה מעוגנת בחוקי התורה (וכך, גם לחלק מהחילונים מפריע עניין הצניעות. לי זה מפריע יותר בגלל חפצון האישה וההדרדרות שלנו לחברה שבה עיקר העניין זה לבוש חשוף והתייחסות יתר למין) כשרות היא "רק" מעוגנת בחוקי התורה, ולו התורה לא היתה מדברת על אוכל, לא לדתיים ולא לחילוניים היה משנה בשר וחלב או אכילת חזיר. ה"רק" היה במרכאות כי אני לא רוצה להפחית בערך התורה במשפט הזה, רק להדגיש שאין עיגון חברתי לעניין הכשרות. ואזכיר רק שהנקודה שלי היא לא בעד ונגד כשרות או צניעות, אלא אני אומרת שאתה לא יכול להשוות צניעות לכשרות. וגם בחברה החילונית יש מספיק אנשים שפרסומת לא צנועה תגרום להם להניד בראשם ולצקצק בלשונם (אני ביניהם, אבל תלוי בפרסומת) אבל לאף אחד אין בעיה עם פרסומת לצ'יזבורגר בחברה החילונית - זה ממחיש את ההבדל.

Tom Aras

New member
זה נכון. ../images/Emo127.gif

אבל אתה יודע מה? לדעתי זה לא באמת העניין שמראים שרימפס בתוכנית, אלא יותר המסר הכללי והחברתי שזה מעלה. אם פעם יכלתי לסמוך על הטלוויזיה שתציג דברים שמתאימים לכל העם (שהוא גם דתי וגם חילוני), משהו שיתאים לכולם, היום למגזר הדתי לאומי קשה יותר לראות טלוויזה בגלל חוסר הצניעות. קשה לראות ששרימפס, שזה בעיניי ממש מגעיל (איך אפשר לאכול אותו עם המחושים והעיניים?
, מוצג בתור משהו בנורמה. אני חושב שמה שעצבן את כותב ההודעה מלמעלה זה התחושה שלדתיים כבר אין קשר לתרבות הלאומית הכללית. קצת התפלספות, אבל מקווה שהבנת את המסר.

אוי נו באמת. די להתבכיין.

מדינת ישראל היא מדינה חילונית ולא דתית. הדתיים לא יכולים לכפות על תוכנית טלוויזיה להראות אוכל כשר או לא כשר.

niki111

New member
למיטב ידיעתי הדת היהודית לא אוסרת מאכלי ים

היא לא אוסרת לראות אותם, להסתכל עליהם. היא רק אוסרת לאכול אותם. אז אל תאכל. אין הבדל בין תוכנית טלויזיה שמראה ישראלים עושים מנגל בשבת (אגב איסור הרבה יותר חמור מכשרות) לבין התוכנית הזאת. לו התוכנית הייתה מתנה את ההשתתפות בבישול לא כשר, הייתי כועסת על האפליה ומתערבת כי להגביל אוכלי כשר זה משהו שלא יתכן. אבל זה שאתה רואה את זה בטלויזיה. אם אתה נגעל- תכבה. פשוט ככה. ואני אוכלת כשר, רק כשר, כל חיי.

עדן שחר

New member
אוכל לא כשר

מה התעוררת פתאום? בכל תוכניות הבישול מראים אוכל לא כשר. כל הבשלנים למיניהם מבשלים בשר + חלב ביחד. אז למה עכשיו התעוררת?

Manic Subsidal

New member
בוא רק תסביר לי איפה זה פוגע בך

קודם כל,אף אחד לא מכריח אותך לצפות בתוכנית, דבר שני גם אם צפית אני באמת לא מבין מה בדיוק פוגע בזה שאתה צופה באנשים מבשלים מזון לא כשר. הרי אף אחד לא פתח לך את הפה בכוח ודחף לך שרימפסים לפה נכון? אתה רק צופה בהם... אין לך שום סיבה להיפגע מזה, ואם אתה בכל זאת נפגע אז עם כל הכבוד זאת בעיה שלך. נמאס כבר מה"רגישות" המוגזמת הזאת של הציבור הדתי, כמו לסגור רחובות עם בתי כנסת בשבת, מה איכפת לכם מי נוסע בשבת, אתם לא רוצים אל תסעו אף אחד לא מכריח אתכם. אף אחד לא קשר אתכם ודחף אתכם למכונית בכוח והכריח אתכם לנסוע. ואני אומר... דיי לכפייה דתית במסווה של "פגיעה ברגשות הציבור החרדי"... פשוט דיי! נשבר כבר!

למה?

כי לא כולם דתיים, כי רוב המסעדות הנחשבות הן לא כשרות. בכלל רוב מאכלי הגורמה אינם כשרים. כי לא כולם דתיים. כי זה לא נקרא לא להתחשב ברגשות. לא כל יהודי/ישראלי אוכל כשר, למעשה מחצית העם לא עושים את זה. אם זה חוסר התחשבות ברגשות, אז כדאי שתלין גם על נשים שמופיעות לך בטלויזיה, ובכלל נשים שאינן צנועות. תלין על מיכל אנסקי ועל הצורה שבה היא טועמת את האוכל כאילו היא מצולמת לסרט XXX. בקיצור, תלונה מיותרת.

חופש הבחירה

בשם חופש הבחירה המקודש, אפילו בתורה כתוב ובחרת בחיים, אני מראה לך את הטוב ואת הרע ואתה תבחר כתוב, אם אדם רוצה להאמין במשהו כאסור זכותו, אין זה בכלל מענין הכלל למה, בגלל שכתוב בספר זה או בספר אחר, או מכל סיבה, אין זה אומר שתוכנית ציבורית לא יכולה להראות את כל סוגי המאכלים הקימים, ההפך, היא חיבת אם היא מתימרת להיות תוכנית בישול. הטלוזיה עובדת בשבת, יש ערוצים דתיים וכאמונתם אינם פעילים בשבת והחילונים לא מלינים על כך, ישנם בערוצים פתוחים תוכניות שמדברות ומציגות דת, והחילונים אינים מלינים על כך, אדם חזק מאמין באמונתו אינו צריך לקבל כמותר את מה אלו שאינם דתים אוכלים שותים או איך מתנהגים,ראה הכל, שקוד על אמונתך ובחר לאמץ ולקבל את מה שנכון לך, המתכונת לפרוד ולפילוג זה להגיד לאחר מה לבחור ומה לא, ומעבר לפילוג ולפירוד זה אף מביא לתחושת רצון לשלוט בך ולחייבך להתנהג בלי חופש בחירה וללא זכות החלטה. בברכת הנאה לכולם מהתוכנית, ולכל אחד שיהיה מה ללמוד ולקחת ממנה בהתאם לאמונתו המגיעה מחופש בחירתו והיותו אדם חופשי.

טריפות למה? מאותה סיבה שכשר

מתאים לך ולי, אוכל אחר מתאים לעוד מליון אנשים אחרים במדינה. בתכניות טלוויזיה אין כפיה דתית, היא מיועדת לכל הצופים ולכל אוכלוסיה באשר היא, לא מתאים לך, תעביר ערוץ.

varditbbb

New member
לדעתי את לא צודקת

לדעתך זה לא בסדר שמבשלים לא כשר לדעתך ולדעת חברייך אבל התוכנית מדברת לכולללללללללללללם ויש מבין העם שאוכלים לא כשר וזכותם גם להנות ולראות בישול לא כשר. אני באופן אישי מקפידה על כשר, אבל אני מנסה להיות אוביייקטיבית ולהסתכל על שני הצדדים ואני רואה שבעצם התוכנית צריכה לדבר אל כולם לא חלק כן וחלק לא. להתראות והמשך יום טוב, ורד

einat162

New member
איש באמונתו יחיה-

אגב "תוכנית טלוויזיה ישראלית" - עם דגש על "ישראלית": לא כל הצופים והאוכלוסיה בישראל -יהודים.

nilichi

New member
גם לי זה צרם,

לא מעניין אותי שאנשים אוכלים לא כשר, אני לא פנטית, אבל אני מחנכת את ילדי לכשרות וזאת הייתה נראית תכנית משפחתית, אז ויתרתי על הרעיון .

SupermanZW

Well-known member
לא כדאי לך להסתיר את המציאות מילדייך

זה עלול לפגוע באמון שהם רוחשים לך. חינוך איכותי אינו מסתיר את המציאות אלא מציג אותה כפי ומסביר מדוע רצוי לבחור באופן שאת מוצאת לנכון.

ידידי הדתי, נסה בבקשה

לשמור את דתך ב ד' אמותיך
המדינה כאן אינה יהודית. כי יש כאן מוסלמים ונוצרים, וכאלה שאתה מגדיר כיהודים, אבל הם, מ-מ-ש לא רואים עצמם כיהודים ולא איכפת להם מהדת שלך. וכן, אתה יכול לנחש שהם לא מאמינים בקיומו של יהוה

SupermanZW

Well-known member
מוסלמים ונוצרים דווקא מאמינים בקיומו

ודאי התכוונת לאתאיסטים.

למעלה