למה טריפות?!

היכן טענתי שמוסלמים ונוצרים

לא מאמינים בקיומו
טענתי שיש יהודים שלא מאמינים בקיומו, ולכן מן הסתם אין להם בעיה עם חזיר שרימפס וכו'. למוסלמים ונוצרים, בין אם הם מאמינים או לא, אין בעיה עם תכנית שמציגה שרימפסים.

MaayanC91

New member
ויש גם צביון ישראלי- יהודי.

כמו שבכוכב נולד התירו רק שירים בעברית. באותה מידה יכולת לומר "אבל יש גם אנשים לא דוברי עברית, וזה פוגע בהם, ומגביל אותם. המדינה כאן אינה יהודית. יש כאן פלחי אוכלוסיה שממש לא אכפת להם מעברית". אבל זה לא ככה, ותכנית שמשודרת באחד הערוצים הפופולרים (אם לא הכי) בשעת השיא של הרייטינג, ראוי שתתן דעתה לכך. ושוב- לא כי 'הלכות כשרות מחייבות את כלל היהודים', אלא כי כשרות בסיסית (שרימפס זה בסיסי, זה לא ברמה של להפריד כלים), בדומה לעברית, הן סממנים שלנו כלאום, וראוי לשמור עליהם.

lilo4

New member
איש באמונתו יחיה

כמו שנאמר פה מאוד נכון בשרשור- מוסלמים קיצונים ידרשו שהנשים ילבשו רעלות, צמחונים ידרשו לבשל רק מנות צמחוניות כי בישול בשר פוגע בהם, אנשים שלא אוהבים פפריקה ידרשו שלא לבשל עם פפריקה וכו' וכו' וכו'. זו לא תוכנית האוכל הראשונה בטלוויזיה הישראלית שמבשלת מנות לא כשרות- יש לזה קהל בארץ. כן, אני יהודיה, אבל אני חילונית לגמרי, אני אוכלת אוכל לא כשר וזכותי לחיות באורח החיים שבו בחרתי. זכותם של אנשים לבשל בטלוויזיה מנות לא כשרות. אף אחד לא מכריח אף אחד אחר לאכול את המנות האלה. אתה לא רוצה לאכול שרימפס או חזיר? זכותך המלאה. אבל כן יש אנשים במדינה הזו שרוצים לאכול את המנות האלה. גם יהודים, אבל גם נוצרים למשל, שהם כן אזרחי המדינה בדיוק כמוני וכמוך. אם היית מתלונן על כך שנכנסת למסעדה שיש לה תעודת כשרות והיית מקבל מנה לא כשרה- זה באמת לא בסדר. אבל בתוכנית אוכל? זכותך המלאה לקחת את השלט ולעבור לערוץ אחר, או לעצום עיניים, או להחליט שאתה לא מבשל את המנה הזו בביתך. אבל מכאן ועד למצב שבו אף אחד לא יראה את הדברים האלה? זו אכן מדינה יהודית- אבל גם ליהדות פנים רבות. וזו עדיין מדינה דמוקרטית.

Columbina

New member
אף אחד לא מכריח אף אחד לצפות

תמיד אפשר להחליף ערוץ אם לא נעים. גם לצמחונים לא נעים לראות תוכניות בהן מכינים בשר. כמישהי שאוהבת שרימפס, אני כן אוהבת תוכניות כאלה. לא בכל תוכנית מכינים שרימפס ואני בטוחה שבן אדם דתי יכול להנות מהפרקים בהם מכינים אוכל כשר.

ומה עם הציבור השמן??למה לא מבשלים רק דל שומן?

זה פוגע ברגשות של השמנים!! יש שם רק מנות משמינות ומלאות קרמים ושמנת ועוד מלא דברים רווים בשומן!! למען הציבור השמן! תוכנית חסה בלבד!!! אני מקווה שהבנת את הציניות, מי שנעלב- מצטערת. זה היה כדי להבהיר לו שז מאוד סובייקטיבי ואם לא נאה לו, שיסגור את הטלויזיה. בכלל ממתי לבחור דתי יש טלויזיה? הם לא מכרו את כל הטלויזיות לאלטי זאכן? לך לא נעים לראות שרימפס, לי זה תאווה לעיניים
ורק שתדע, לא עשיתי סקר טלפוני, אבל אני דיי בטוחה שזה יותר לא פוגע מאשר פוגע.

ומה עם האלרגיים, אני אלרגית לכוסברה

ולמנגו, יש הרבה מתכונים עם המרכיבים האלה.

ומה עם אלו שרגישים ללקטוז??

זו בכללל חוצפההההההההה שיבטלו את כל תוכניות הבישול לאלתר

למעלה