למה טריפות?!

bunfis

New member
למה טריפות?!

אני אדם דתי. אני צופה ורואה טלוויזיה כשיש תכניות שהן בעלות עניין עבורי. כאדם שמאד אוהב תכניות שעניינן קולינריה ובישול, אני נגעל מעצם העובדה שבתכנית טלוויזיה ישראלית, מגישים ומראים שרימפס שהוא מאכל טרף! אנשים, אנחנו יהודים ואסור לנו לגעת בדברים האלו, אז להראות את זה בטלוויזיה בפריים טיים?! סליחה, אך זאת חוצפה שאין כדוגמתה! אני ועוד רבים וטובים שאיתם דיברתי על התכנית (חלקם בכלל חילונים!) נפגענו מכך שבתכנית מעלים שקצים וטריפות על השולחן! בקצב הזה בשלב הבא יבשלו חזיר.. חבל.. כי אני נהנה משאר התכנית..

אין ספק שעניין הכשרות נוגע ללא מעט אנשים

גם אני שומר כשרות וגם אותי זה מגעיל לראות את המנות האלה אבל בניגוד לכוכב נולד ששם אומרים בפירוש שבגלל שמדובר בתוכנית על מוסיקה ישראלית אסור לשיר באודישנים שירים באנגלית,פה לא הגדירו את נושא הכשרות כתנאי מחייב לאודישנים מאחר וגם השופטים לא שומרי כשרות,סביר להניח שאם היה לפחות שופט אחד שהוא שומר כשרות ההפקה היתה מחייבת באודישנים להכין רק מנות כשרות

Sophalin

New member
אני לא מסכים!

אני חושב שבתור מדינה יהודית שמאוד מנסה להראות ולשמור על צביון יהודי אנחנו צריכים לגנות משהו שמנוגד לחלוטין למסורות שלנו. וזה נאמר מאדם שדי מתנגד לדת ולהרבה דברים שדתיים עושים באופן כללי (אני מנסה להמנע מהכללות כמובן) אני באופן אישי לא מקפיד על כשרות (בתור טבעוני אני לא ממש צריך גם - אבל גם בתור צמחוני אני לא חושב שהייתה לי בעיה לשתות חלב נאקה או חלב חזיר) אבל הטלוויזיה הישראלית צריכה בתחרות שכזו, בהחלט להתחשב בכל המתמודדים בקטע הזה ולכבד את הצביון היהודי והמסורת שבה אנחנו נמצאים

odo13z

New member
אמממ....

לא כל צופי התכנית רואים עצמם מחוייבים לחוקי הכשרות היהודית. לא כולם יהודים ובטח לא כולם דתיים. אולי.....המוסלמים האדוקים....יעלבו מכך שהנשים המופיעות לא עוטות רעלות ??? וכ"ו.......אתה מבין. טוב היו עושים אולי.....לו היה נאמר בפתיח שהתכנים בסידרה אינם עומדים בדרישות הכשרות היהודית....ואז היו יכולים הצופים להחליט אם לצפות....:) אגב.....שאלה קטנה. כריזה ברמקולים של מואזין....זה בסדר ? כי לי למשל....(באמת) מאוד צורם....במדינה יהודית.

odo13z

New member
ליאור יקירה.....

בסופרים שומעים רוסית.... באתרי טיולים ....בחורשות....בסחנה...בקניונים...שומעים ערבית ניראה שאלה ה"מיגזרים" שהכי פחות מעניין את התחת שלהם.....להיות לחלק מהחברה הישראלית. ל ה י פ ך..... כאשר משפחתי עלתה ארצה (1961 ) .... היה ברור שנעבור כולנו לדבר עברית.....והכי מהר שרק אפשר. אצל שני המגזרים הנ"ל.....המגמה הפוכה. שיתוף "פורה".....יש ביניהם....:)

ולי צורם שמוזיקה ברדיו ישראלי

יש בכל השפות: עברית - יש אנגלית - יש צרפתית - יש ספרדית - יש רוסית - אין. ולמה? אפילו כשיירטו מטוס נוסעים בו 66 נוסעים ומתוכם 51 אזרחי ישראל שעלו מרוסיה, וכולם נהרגו בטעות. הקהל הישראלי חיבק את הקבוצה הזו, חיבק כל כך חזק, שכשהראו את נמל התעופה העמוס (לא הוציאו מטוסים עד שבדקו מה גרם להתרסקות) ראיתם שם את הישראלים, שבורי לב, מנופפים בעצב למצלמות, מחייכים חיוך רחב של השתתפות בצער. קופצים זה לזה על הגב בדחיפות וצחוקים משעמום הנובע מזעקת לב שבור. ( http://www.whitemaps.co.il/התרסקות-מטוס-סיביר-אייר-בים-השחור ) ואז, אז היו תוכניות ברדיו, בהם ריאיינו ודיברו עם אנשים בנושא, שירים עצובים נשמעו לאורך ולרוחב כל התוכניות אבל אף שיר ברוסית. אפילו לא שיר אחד. ואני התמימה חשבתי שזה בגלל שאנחנו בישראל ולמה להשמיע למגזר שלם שירי אבל בשפת אימם המנחמת אם אפשר להשמיע שירים ישראלים? לא התעצלתי והתקשרתי לבקש שירים ברוסית ומה אמרה ההפקה? אין. אין שירים ברוסית. בכלל אין. אין להם מאיפה להוציא בכלל. בכל השפות יש לפחות שיר אחד לרפואה (נו, בסדר, הרבה יותר משיר אחד) וברוסית אין שירים. מעניין מי דחה את מי ראשון, הביצה או התרנגולת. אגב, גם בארועים אחרים, שהם לא התקפות טרור, בהם נהרגו אזרחים. האבל הורגש ברחובות. כשהמגזר הזה נפגע, איך להגיד... לא ממש.

בארבאבא

New member
אם יבשלו חזיר

זה לא יצרום רק ליהודים.. אני חושבת שבתוכניות כאלה,כדאי להתחשב. הרי מלבד חרדים,יש לך גם במדינה דתיים,שומרי מסורת וגם חילוניים ששומרים כשרות. איך זה גם מסתדר עם שאר המתמודדים שם?

מצחיק שכהוכחה אתה מוסיף

"חלקם בכלל חילוניים!". גם ככה אתה צודק (ברור?!) אבל אתה לא סתם צודק, אתה ממש צודק. מזל שיש חילוניים!!!

bunfis

New member
סורי אבל אני עדיין לא מצליח להבין..

זאת מדינה יהודית או לא? האם אתם יודעים שליהודים אסור לאכול מאכלי ים? אם אתם מגדירים את עצמכם כיהודים לעניינים מסוימים (כל אחד כהבנתו הוא) אינכם יכולים להגיד שבנוגע לאוכל, אתם לא יהודים. זה לא משחק. זאת אמת. או שקר. הטלוויזיה המסחרית פונה גם לפלח שוק דתי שצופה בה. תפנו כיום למערכת הרשות השנייה ותקבלו על כך הסכמה גורפת, אז למה לא מתחשבים בהם? זה לא עניין של מה בכך, זה עניין של כבוד לחלק ניכר ביהודי המדינה הזאת שכשרות חשובה להם גם אם הם אינם דתיים.

למה אתה לא יוצא נגד תוכניות

שהן גרועות בהרבה? למי נותנים דין וחשבון על אכילת טרפות? לאדושינו שבשמיים. למי נותנים דין וחשבון על רכילות ולשון הרע? למי? שאלה טובה, בוא נחשוב... אם אני מדברת לשון הרע מי נפגע מכך? א' אני. נכון, קלקלתי משהוא באופי שלי. ב' מי ששמע, נכון, גם הוא קלקל, ג' מי שדברו עליו, נכון, היחס אליו יהיה אחר מאשר היה לפני שדיברתי, ובכלל אני יכולה לפגוע במילים באופן קיצוני באדם אחר. ממש להרוס חיים שלמים שלו, ושל משפחתו. כאן - 3 נפגעים. בטרפות - רק מי שאכל. צא ולמד בחור חביב, שישנם דברים גרועים בהרבה אבל אף אחד לא יצא נגדם. זה נראה הרבה פחות יפה, לצאת נגד טרפות זה כמעט... רומנטי, באהבה והדבקות למטרטנו (להראות שאנחנו טובים מאחרים בהרבה). לצאת נגד רכילות??? גם אנחנו חוטאים בזה, איך זה יקדם את מטרטנו הנאורה להראות לאחרים שאנחנו טובים מהם יותר??? איך נוכל להיכנס לחיים של אחרים ביד גסה ולהחליט להם איך איך יחיו אם אנחנו נצא נגדם בדברים שגם אנחנו נופלים בהם? ופה ידידי אתה לא יכול לתת את ידך לניגוד אינטרסים... תוכניות רכילות ולשון הרע ישנן כבר שנים. ממש תוכניות שלמות המוקדשות לכך, ואין קול ואין פוצה. והרי דרך ארץ קדמה לתורה, ולא אני אמרתי שקדמה אלא יהודים כשרים וטובים (כמובן, איזו שאלה) ממני. ולמה? אני באמת רוצה לדעת למה? לשון הרע לא דוחה אותך ורכילות גם כן לא גורמת לך רצון להקיא. ומה??? אתה לא יהודי? זאת לא מדינת היהודים????

יהדות היא ענין של לאום

ולא של דת בלבד, אם אדם לא דתי ולא שומר כשרות הוא לא יהודי? די כבר עם הפנאטיות הזו.

irit 123

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif נכון מאוד!

shay4442

New member
מאכלים כשרים הם הרבה פחות טעימים

מאוכל כשר, אין על שרימפס, יהדות? ישראליות

ItsikH

Member
ליהודים מותר לאכול כל מה שהם רוצים יש יהודים דתיים - במידה כזו או אחרת - שמרצונם החופשי בוחרים להגביל את תפריטם, ממש כשם שיש אנשים צמחוניים שעושים זאת. הועלתה כאן הטענה שמן הראוי, מתוך התחשבות בצופים אלו, לציין שבתוכנית ייוצג אוכל שאינו כשר - אם עומדים על כך, זה פתרון לגיטימי לטענתך, אבל לאסור הצגת אוכל שאינו עומד בקריטריונים דתיים כלשהם, זה מופרך. לא רוצה - אל תצפה. יהדותה של מדינת ישראל צריכה להתבטא בהגנה על זכותם של יהודים לחופש - ממש כמו חופש הפולחן ליהודי הדתי, גם מי שאינו דתי זכאי לאותו חופש בדיוק. באופן מצער ביותר, הציבור הדתי ומנהיגיו עסוקים יותר בהגבלת זכויות מי שאינו דתי מאשר בשמירה על זכויות הדתי לקיים את מנהגיו ולחיות לפי אמונתו.

למעלה