למה חלב מחמיץ?

טל ר

New member
החמצת חלב

החלב עשיר בחומרי מזון, הקורצים לא רק לנו אלא גם למיני חיידקים. החלב מחמיץ כאשר החיידקים מכלים אט-אט את חומרי המזון בחלב, וממלאים אותו בהפרשותיהם (החומציות). חיידקים אלו מצויים בחלב באופן טבעי, אך תהליך הפיסטור הורג את רובם, שמירת החלב בקרור מאטה את פעולתם, וכך מתעכבת החמצת החלב.

NinjaHacker

New member
חיידקים

חיידקים החיים בחלב ניזונים מהדו-סוכר לקטוז שבחלב, ומפרישים חומצת חלב. אמנם חלב הופך להיות לא טעים במקרה זה, אך במקרים אחרים משתמשים בתהליך דומה כדי לייצר יוגורט, חמאה וכדומה. גם מזונות כבושים אחרים (כמו זיתים ומלפפונים חמוצים) מיוצרים בשיטה דומה.

i C e C u B e

New member
אז שאלה לי אליך

אם אני מרתיח חלב, וכך הורג את החיידקים, ואז סוגר אותו הרמטית ושומר אותו במקרר רגיל, הוא לא יחמיץ לעולם?

טל ר

New member
אם הצלחת לעשות זאת באופן יסודי

אז אכן, לעניות דעתי, החלב לא יחמיץ. בעיות: - 100 מעלות אינן מספיקות להרג כל החיידקים כולם. כמובן ניתן לחמם את החלב ליותר מזה תחת לחץ גבוה. - גם חלקים מסויימים מהחלב נהרסים בחום גבוה, לכן בד"כ מפסטרים אותו בלבד. - עליך להרוג את כל החיידקים כולם. - עליך לאחסן את החלב *באמת* הרמטית בכלי סטרילי (מישהו הזכיר סיליקון?). אם תעשה את כל אלו, סביר שאף לא תהיה צריך לאחסן את החלב במקרר. זה העיקרון עליו עובד החלב העמיד. בנוסף, אינני יודע, יתכן שחלקים מהחלב מתפרקים באופן טבעי, ללא קשר לחיידקים. טל.

i C e C u B e

New member
אז איך החלב העמיד בכל זאת מחמיץ?

נראה לי יהיה ממש טוב אם יהיה חלב שלא יחמיץ לעולם (או לפחות לשנה), זה מוצר שיביא תועלת. בעצם, כמה זמן מחזיק חלב עמיד? מישהו יודע?

האם מומלץ להקפיא חלב ?

האם הקפאת חלב תגרום לחלב לא להחמיץ למשך זמן רב יותר ? ואם אני יקפיא אותו, האם זה יהרוס את הטעם או המרקם, או את החלקים המזינים שלו (הכוונה לסידן והשאר)

טל ר

New member
לעולם לא ניתן להעלים את כל החיידקים

עד לאחרון שבהם. מוסיפים חומרי שימור, אשר מאטים אותם, אולם הסוף הוא כרוניקה של החמצה ידועה מראש.

למעלה