למה חזרתם בשאלה

uri80

New member
כן, מסכים.

ויתכן כי הייתי נשאר שם, אם רק הייתי מצליח להתגבר על דבר קטן הנקרא חוסר אמונה.

היא הרבה יותר גרועה

כי היא בהכשר ``רבנות``. שזה ברמת השיקוץ אחד מתחת ל``בעלז`` ואחד מעל ``שאייריס``

פנדיאני

New member
אצלי הקש ששבר את גב הגמל

היה דווקא הנקודה הזאת. או הזאתי כפי שנהוג לומר. א) הסתכלתי על הבחורים בישיבה שבה עבדתי בזמנו. הם היו חבר'ה גסי רוח, רשעים ורעי-לב שאת כל האנרגיות שלהם קיבלו מהשפלת הזולת. מי שהיה נוח להפגע וקשה לפגוע (המתקרא בלע"ז חנאנ"ה), הפך במהרה למטרה קלה ללעג וקלס, וכל שהפגיעה נעשתה בקהל רחב יותר - הרי זה משובח. במילים קצרות: מידות טובות לא היו להם. ואני מדבר בהכללה כי על תופעות אנושיות תמיד נדבר בהכללה. באותה תקופה ניטשה מלחמה עזה בין החבדניקים בטורונטו לבין הליטוואקעס. אמנם כשאני באתי לשם זה כבר התחיל לדעוך, אך עדיין זה עמד באוויר. ואז שאלתי את עצמי שאלה כנה: היאך זה שאותם חבר'ה שאין ספק שהם לא יישמו פירור מתורת חב"ד (לא מוח שליט על הלב, לא ביטוש הנפש הבהמית, לא אתכפיא סטרא אחרא, לא "והנה ה' ניצב עליו", לא הסתכלות על נפש יהודי אחר כעל חלק ממכלול אלוהי); לא יישמו ערך בודד מהערכים שבעיניי היו מהותה של חסידות חב"ד וערכים שנורא האמנתי בהם; איך זה שפתאום באיזשהו מאבק שלכאורה הוא לא ממש עקרוני, כמו נניח לחלק את ה"קובץ הערות" שהישיבה הוציאה בכולל הליטאי או לא, פתאום כולם אחוזי רגש חב"די עז ומתווכחים המה במלוא הלהט?! בשלב זה ניסחתי מושג בעולם הפסיכולוגי של עצמי וכיניתי אותו "אלמנט ההישארות". לא רציונל יש כאן וגם לא מיני-רציונל. נטיה נפשית פשוטה הדוחפת אותך להמשיך ולהאמין במה שאתה כבר מכיר. המערך האינטלטואלי של האדם ימשוך אותו לחשוב בכיוון שבו הרגילו אותו. הוא יפתח תיאוריות, יתווכח, יוכיח ויפרוך, והכל בלא ידיעתו שאת היעד אליו הוא מנסה להגיע קבעו עבורו אחרים. זווית ראיה זו, גם סידרה לי היטב סוגיה אחרת שהטרידה אותי. הסתכלתי סביב על החרדים דימינו. מדוע 95 אחוז מחסידי גור נשארים חסידי גור ולא הופכים להיות חסידי בעלז? ומדוע 95 אחוז מהנולדים בחסידות בעלז תומכים בצד של חסידות בעלז במאבק נגד מכנובקא? בחור חב"די עושה "מהפך רציני" וממשפחה נורא משיחיסטית עובר צד למנחה הלא-משיחיסטי, ואפילו שובת מידיי שבת מברכים ב"אוהל" של הרבי. לכאורה מהפך עז, אך עדיין השינוי הוא במרחב נורא מצומצם - חב"ד. מדוע? מדוע אחוזי העוברים מדת לדת (גיורים, התנצרות, התאסלמות וכו') לא מגרדים את אחוזי החוזרים בתשובה בדת ספיציפית גופא. נניח את אחוזי החוזרים בתשובה "אצלינו ביהדות". התופעה הכל כך נראית לעין שכיניתי אותה "אלמנט ההשארות" המשיכה לספק הסברים נרחבים לכל כך הרבה תופעות. במלים פשוטות: המקום בנפש האדם שגורם לחילוני גמור לחזור בתשובה אך לא להתנצר, הוא בעצם אותו מקום בנפש האדם שגורם לבחור ליטאי לשנוא את חב"ד בתקופה בה היתה קיימת מתיחות. זאת אותה נטיה להתקדם ולהתפתח במה שאתה כבר קיים בו. אי לכך, כפי שאף אדם חכם לא מתנער מנטיות פסיכולוגיות שהם נחלת המין האנושי, אין לנו שום בעיה לשייך את אותו "אלמנט השארות" לאנשים הכי חכמים שאנו מכירים.

soelistit

New member
במילים אחרות פנדיאני

ולמעשה הדברים נכונים גם ביחס למה שכתב נופל חופשי- בשורה התחתונה אנחנו מ ו כ ר ח י ם למצוא צידוק מוסרי/מנטלי/נסיבתי/לוגי - לבחירות שלנו - בין אם הן תוצר של דרך שהותוותה ממערכת חוקים שנולדנו אליה, ובין אם גבשנו אותה באופן עצמאי. הצורך הזה - עז כל כך - עד שאנשים מוכנים לערוך עיוותים לכאורה במה שנחשב common sense- כאשר גם המושג הזה מוטל בספק - ואינו בעל ערך מוחלט (כפי שהגדירו זאת חכמים וטובים ממני כאן). ולכן - אדם מחוייב בסופו של דבר לאמת הפנימית שלו - לזו אשר תתיישב על ליבו (ובהמשך - כבר יימצא הנתיב שיוביל לחיבור אנליטי) - ובמקביל - לסובלנות ... ואגב- גם היהדות רואה במתן כבוד לזולת ערך עליון - רק שהאנשים נתנו אינטרפטציה שונה למערכת החוקים - ונתנו משקל עודף לתפל - ומנגד ירידת ערך לערכי בסיס- וזאת ככל הנראה נובע מחשש של הזדהות עם מערכת ו/או אדם שנוגד את מערכת החוקים והכללים של היהדות......

אבזץ

New member
בדיוק. עלית עלינו, פרסר.

אנחנו אוהבים כוס חלק של בלונדיניות שופעות חזה.

אני בשוק

אז מה היו הדיבורים על זה שאתה מעדיף אותן שעירות, שריריות, מסולקנות ובעלות הפתעה לא צפוייה בין הרגליים

ואנחנו יצאנו כדי להבין שזה מה שאתם

יצורים שיטחיים, טיפשיים, בעלי רצון לסיפוק מיידי, חלשי אופי, גלמים, ילדותיים, שקרנים, זייני שכל, דבילים באופן כללי וחסרי טעם באופן ספציפי.

שכחת עוורי צבעים

ובמילים אלו אני חונך את החתימה החדשה שלי בהשראתך ובהשראת יוסי

למעלה