למה חזרתם בשאלה

הפרסר

New member
למה חזרתם בשאלה

זה שאלה שמסקרנת אותי כבר הרבה זמן למה חזרתם בשאלה האם בגלל שאלות באמונה או כי נשבר לכם מאסור אסור אסור ורציתם לכייף קצת ולהנות מהחיים

המאהב 9

New member
אענה לך ברצינות

נשבר לי להיות מחמם כסאות ו/או מחובר לסטנדר ולאכול את האוכל שבישיבות- בחינם, וללבוש כל הזמן אותודבר, ונמאס לי שיגידו לי ושיכתיבו לי וש90% מהדברים שרציתי אמרו לי אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור ורציתי לעשות את כל האסורים שלמעלה בלי שיכנסו לי לנשמה וזה למה יצאתי בשאלה- בקיצור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור אסור

כי אני גדול מדי

מכדי להאמין בחברים דמיוניים. ולמרות שזה לא פוליטקלי קורקט,לדעתי אתה חייב להיות טיפש מאוד,פחדן מאוד או משוגע מאוד בשביל להיות דתי

אני גם סקרן

כשאתה מנענע לולב ואתרוג בדביקות, ופתאום בחלקיק שנייה עובר לך בראש פריים מהסרט 'טרזן' שראית בקייטנת 'שבטי ישראל' של הרב אוסטר. אתה לא מרגיש אדיוט? כשאתה מבין שאתה לא שונה מהאנדיאנים שמרקדים סביב איזו גופה מפוחמת תוך כדי נענוע עלים וענפים, צעקות ועינטוזים. כשאתה קם בבוקר ומבקש בפעם המליארד "ולירושלים עירך ברחמים תשוב" ואתה חושב על כל היהודים שבמשך כל התקופות בהם סבלו ונרדפו, המשיכו לומר את המשפט הזה ולהאמין שאכן יום אחד, יירד בניין עטוף אש מהשמיים, ואדם בעל זקן ארוך יופיע ע"ג חמור לבן וישים סוף לכל הסבל, לכל הכופרים, לכל החוטאים, לכל התהיות. ימנה את ג'ורג' בוש ובריטני ספירס להיות המשרתים האישים שלך, ויושיב אותך על שולחן זהב עם אברהם אבינו ורבי יונתן אייבשיץ. אתה לא מרגיש קצת אדיוט? כשאתה ממשיך לומר את זה שלוש פעמים ביום, כשאתה מלמד את הילדים שלך לשיר "ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו"? כשתה פותח את הדלת לאליהו הנביא בליל הסדר ובפעם העשרים אתה מסתכל במין ציפיה.. אולי הפעם? אולי הפעם הוא יפתיע?? אתה לא מרגיש אדיוט? כשהוא עוד פעם. ועוד פעם. ועוד פעם. לא שם. כשאתה אומר "ברוךתונינומלכולםשכלבדברו" (סתכל טוב על האותיות, מדובר בקיצור הפופולרי לברכת "שהכל נהיה בדברו") אתה לא מרגיש אדיוט? כשאתה זורק הברות לא ברורות מול זה שאתה רוצה להכיר לו טובה? אתה מסוגל לומר בלי להתבלבל "ברוךתונינומלכולםשכלבדברו" לזה שאתה מאמין שיצר אותך, אוהב אותך, עוקב אחריך ובעיקר... שומע אותך בכל רגע! כשאתה שוכח לומר 'משיב הרוח ומוריד הגשם' ואומר בטעות 'מוריד הטל', קולט שטעית ופונה לעזרת האותיות הקטנות בסידור - "אם אמר מוריד הגשם בימות החמה, חוזר לראש הברכה - לאתה גיבור, ואם סיים הברכה חוזר לראש התפילה" אתה לא מרגיש קצת מתוכנת? אתה לא מרגיש שחקן קולנוע שהבמאי אומר לו "Lets take it from the top" אתה לא מרגיש שזאת אולי לא הדרך לבקש דברים מהאלוהים שלך? ברית מילה. כשהיית ילד הרגשת משהו, ריחמת על התינוק, רצית למנוע את זה. היום התרגלת, הרי זה הברית שלנו עם אלוהים, הרי בכדי להראות את נאמנותינו לאל הבלתי נראה, אנו אמורים לחתוך חלק מהגוף שלנו. כשאתה לומד את כל שיטות ההרג בתורה ואתה מתווכח עם החברותא שלך, האם מגיע לזה שקילל את אבא שלו 39 מלקות או שצריך לזרוק אותו מגג ולרגום אותו באבנים? מה עושים לההוא שהעיז להשאיר עמלקי אחד בחיים, מה עושים לזה שמזיין גויות, מה עושים לאשה שחושדים בה, מה עושים לפרה שחושדים בה, מה עושים לעובד אלוהים אחרים? מה עושים לאנס? עושים לו משהו? אתה לא מרגיש אדיוט מטומטם מושלם??? כי אם לא אני סקרן.

ח א נ צ

New member
לא בהכרח...

אבל עוד רגע שבת, ואני אצל ההורים... אבל מבטיחה לחשוב על תשובה הולמת לפחות לחלק מהשאלות...

ח א נ צ

New member
טוף, לפני שאני מתחילה עם...

התגובה הארוכה, המפותלת, והלא בהכרח קשורה שלי. אני חייבת לציין שנהניתי מכתיבתך, וזה בלי קשר לעובדה שאני לא ממש מזדהה עם כל מה שכתבת... ועכשיו, אני אנסה לתת כמה תשובות, לשאלות שהעלית מנקודת המבט שלי... "אתה לא מרגיש אדיוט? כשאתה מבין שאתה לא שונה מהאנדיאנים שמרקדים סביב איזו גופה מפוחמת תוך כדי נענוע עלים וענפים, צעקות ועינטוזים." טוב, באמת שחשבתי על זה, ולא זה לא נראה לי טיפשי, אני לא ממש נכנסת לכל עניין "טעמי המצוות", אבל עצם הרעיון לא מעורר בי שום אנטגוניזם, ההפך, הרי המצווה הזאת פשוט יפה- הרעיון הזה של לכרוך את ארבעת המינים על תכונותיהם יפה בעיני. "כשאתה קם בבוקר ומבקש בפעם המליארד "ולירושלים עירך ברחמים תשוב" ואתה חושב על כל היהודים שבמשך כל התקופות בהם סבלו ונרדפו, המשיכו לומר את המשפט הזה ולהאמין שאכן יום אחד, יירד בניין עטוף אש מהשמיים" נופל, תגיד לי, כמה דתיים אתה מכיר שבאמת מאמינים שירד מהשמיים בניין עטוף אש? טוב, אני מניחה שלא חסר, אבל בכ"ז, גם כאן המשפט "ולירושלים עירך ברחמים תשוב" מבטא בעיניי את התקווה לתקומה המחודשת של עם ישראל בארץ ישראל, ולא את הציפייה למינויו של ג'ורג' בוש ובריטני ספירס להיות שרתי העם הנבחר... לגבי האדם בעל הזקן הארוך שיופיע ע"ג חמור לבן וישים סוף לכל הסבל וכו'-אני יכולה להגיד שאני לא באמת מתחברת לרעיון... “אתה לא מרגיש אדיוט? כשאתה זורק הברות לא ברורות מול זה שאתה רוצה להכיר לו טובה? " טוב, לזה כנראה שאענה בחיוב (ולו בשל העובדה שאני לא עושה את זה). אבל, וזאת הסיבה העיקרית לכתיבת התגובה שלי- אני מכירה לא מעט אנשים חכמים, שהיו עונים על השאלה בשלילה. ככה שהניסיון לנסות לקשר בין דת/אמונה לטיפשות נראה לי מלאכותי, אני אגב מניחה שגם לך יצא להכיר לא מעט בני אדם לא פחות חכמים, על אף העובדה שהמלים "ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו” עולות על שפתותיהם שלוש פעמים ביום...

נכון ולא נכון

נכון שבפועל הקשר בין דת/אמונה לחכמה לא הוכיח את עצמו. אבל לרוב מסיבה פשוטה, כמה אנשים את מכירה שעשו סוויץ בחיים שלהם? כמה קמו ועזבו את כל המערכת בה הם חיו. השאיפות, התכניות, ההורים, החיים הברורים והמסודרים? אין הרבה, וזו הסיבה הכמעט יחידה. הנה אם ניקח אותי לדוגמא, כרגע, אין לי אומץ לעזוב, והיה אם אני נשאר פה (לא לא!!!) יבוא יום ולפי המעמד והמשפחה אני נהיה פה ר``מ בישיבה באיזשהו חור. ואני כרגע די מזדהה עם מה שנופל חפשי טוען, אבל אני סמוך ובטוח, שברגע שאבין שאני נשאר פה יהיו לי שלושים הסברים למה הוא לא צודק.. (כבר עכשיו מתחילים העשר הראשונים) אז מה? שום דבר! תירוצים, יש הרבה. תשובה, יש אחת. ככה חינכו אותנו, לא? צריך רק לחפש, מי מחפש תשובה ומי תרוץ. או לפחות לדעת מה אנחנו מחפשים. וזה מספיק קשה. בהצלחה

L i k o

New member
../images/Emo45.gif - בדיוק ככה הרגשתי בזמנו

מה שמפתיע אותי כל פעם מחדש - אנחנו אחוז מזערי. הרוב של הדתיים לא רק שלא שותף לתחושה הזו, הוא לא מסוגל להבין אותה.

זה הורג אותי

איך אנשים שאני מחשיב כחכמים, אנשים שאפשר לצחוק איתם על כל דבר, לא שותפים לתחושה הכל כך ברורה הזאת ולא מבינים איך אני אומר את המילים האלו, ויותר מכך, הם לא מאמינים לי שאני באמת חושב כך. זה כאילו האינטלגנציה שלהם מתוכנתת לעצור בגבול מסויים ולומר "עצור!
איזור סגור לשכל!"

uri80

New member
ממתי יש קשר בין אמונה לחוכמה?

אם אדם מאמין הרי שהדברים האלה יראו לו נכונים מאד ואין זה משנה אם הוא אדיוט או מבריק. ברור שלי ולך שאיננו מאמינים, הדברים יראו חסרי טעם. אנשים שונים זה מזה וטוב שכך. אני אוהב את הגיוון.

justchip

New member
פעם שאלתי את אבי בקשר לעניין

הוא באמת בן אדם שאני מעריכה לא רק כאבי אלה גם בתור מדען לגבי יכולת האמונה שלו והוא ענה לי שלא אכפת לו אם יש אלוהים או לא דרך החיים של האמונה נראית לא נכונה ומוצאת חן בעיניו (כמובן שיכול להיות שרק רצה להפטר מהשאלות שלי) בכל אופן יתכן שיש הרבה אנשים שפשוט חיים כך בדיוק בגלל סיבה זו דרך החיים הזאת מצאת חן בעיניהם כמו גם מסגרת מובנית של ערכים הם מרגישים שהדת עושה אנשים לטובים יותר ללא קשר לאמיתותה

מתלבט13

New member
רבים חיים כך

כי טוב להם יותר כך. ובעיקר בציבור הדתי לאומי, יש רבים שאינם מאמינים במובן המלא של המילה, אבל חושבים שזו דרך חיים טובה יותר. נזכור גם, כי מי שגדל בדרך חיים מסוימת היא עדיפה לגביו מהרבה סיבות. כך שלמי שכבר גדל כדתי, גם אם עדיף לא להיות דתי, לזה שגדל כדתי לעתים כדאי להיות דתי. כי אתה מחובר לדרך החיים בהרבה מובנים.

למעלה