למה זה קשור?

lolo149

New member
למה זה קשור?

מישהו יודע להגיד לי אם השאלות שהעלתי בקובץ קשורות לנושא "נוסחא אמפירית/מולקולרית"?
אם לא, אז לאיזה חומר זה משתייך?

תודה

לא

לא יודע להגיד לך בדיוק, כי אני לא מכיר את החלוקה לנושאים בקורס שלך. אולי "תרכובות"?

אני מעדיף לחכות לתשובה של מישהו מלומד יותר

כדי לוודא שאני לא מטעה אותך.

אם בכל זאת אני מנסה, Sr שואף לוותר על שני אלקטרונים על מנת להגיע ליציבות של קליפה מלאה, וO שואף לקבל שני אלקטרונים על מנת להגיע ליציבות של קליפה מלאה. לאחר מכן נוצר ביניהם קשר יוני, והם הופכים לSrO.

לגבי החנקן, אני כבר לא בטוח. מנחש שזה
3Sr+2N=Sr3N2

קח את זה בעירבון מאוד מוגבל, אני רק עכשיו מתחיל ללמוד כימיה. יש פה בפורום אנשים עם הרבה יותר ידע ונסיון משלי, הכי טוב לחכות שהם יתפנו לזה

g1u2y32

New member
תשובה

אני הייתי משייך את החומר לאיזון משוואות - כי צריך לבנות פה משוואה כימית מסוימת עם מגיבים ותוצרים ובסופו של דבר גם יש צורך לאזן אותה. ייתכן שניתן לשייך את זה לנושא של נוסחאות אמפיריות או מולקולאריות למרות שאני נתקלתי בהן בעיקר בהקשר של סטויכיומטריה וחישובים יותר "כבדים" בכימיה. בכל מקרה לדעתי שאלות מהסוג הזה לא משתייכות לנושא מסוים, אלא פשוט לנושאים הנלמדים בתחילת קורסי כימיה בסיסית כמו סטויכיומטריה וכדומה...
לגבי הנוסחאות - התשובות של נעם אכן נכונות. על מנת לראות כיצד יש לבנות את הנוסחאות הכימיות יש להסתכל על מספר אלקטרוני הערכיות של כל יסוד. סטרונציום הוא מתכת אלקלית עפרורית שברמת האנרגיה האחרונה שלה יש 2 אלקטרונים. כידוע מתכות לרוב מוסרות את האלקטרונים שלהם בתרכובת יונית (תרכובת של מתכת+אל מתכת) ולכן על מנת ליצור תרכובת ביחד עם חמצן (תחמוצת) יש "להוסיף" עוד אטום חמצן אחד. מדוע? לחמצן יש 6 אלקטרונים ברמת האנרגיה האחרונה - כלומר הוא צריך עוד 2 אלקטרונים בדיוק על מנת להשלים "אוקטט" כלומר רמת האנרגיה האחרונה שבה יש 8 אלקטרונים שהיא מאוד יציבה (בכך יסודות שיש להם אוקטט דומים לגזים אצילים שהם מאוד יציבים מבחינה אנרגטית). וכמו שאמרנו קודם סטרונציום רוצה "להיפטר" משני אלקטרונים עודפים על מנת שגם לו יהיה אוקטט ברמה האחרונה והוא יהיה יציב. לפיכך התרכובת של סטרונציום וחמצן תהיה SrO.
באופן דומה נסתכל על חנקן - חנקן הוא גז (אל מתכת ולכן תיווצר כאן תרכובת יונית) שברמת האנרגיה האחרונה שלו יש 5 אלקטרונים ומכאן שחסרים לו עוד 3 אלקטרונים על מנת להשלים לאוקטט. אבל נוצרת כאן "בעיה" סטרונציום מסוגל ל"תרום" רק 2 אלקטרונים. אז מה עושים? כמו במתמטיקה נעשה "מכנה משותף" . המכנה המשותף של 3 ו 2 הוא 6. כלומר נדאג שיהיו מספר אטומי סטרונציום שיתרמו ביחד 6 אלקטרונים ומספר אטומי חנקן שיקבלו ביחד את אותם 6 אלקטרונים. סטרונציון מוכן לתרום רק 2 אלקטרונים (פר אטום) ולכן על מנת לתרום בסך הכל 6 אלקטרונים נצטרך 3 אטומי סטורנציום. חנקן מסוגל לקבל (פר אטום) רק 3 אלקטרונים, אז על מנת שחנקן יוכל לקבל 6 אלקטרונים נצטרך 2 אטומי חנקן (2*3=6). ומכן שהתרכובת של חנקן וסטרונציום ביחד תהיה Sr3N2.

למעלה