למה זה לא קורה היום?

Bill Kilgore

New member
למה זה לא קורה היום?

כשאנחנו הולכים ומתקרבים לסיומו של העשור המוזיקלי הכי גרוע אי פעם, עשור שגורם לשנות ה80 להיראות כמו וודסטוק, מישהו מוכן להסביר לי למה שום דבר לא משתנה? למה אין שום תגובת נגד לכל הפאקינג אמריקן איידול-פאריס הילטון- פפארצי שמשחית לנו כל כלי מדיה אפשרי? למה לא קם שום דבר כמו הפאנק בבריטניה של שנת ה70 או הגראנג' בסיאטל של תחילת שנת ה90? טוב, חוץ מאלג'יר.

MilkShack

New member
משפט פשוט:

אימואים אוהבים לאהוב אימו. אימו זה חרא מטורף - זה נוגד כל עיקרון בסיסי של הרוק וזה זבל לפי דעתי. למה לי ולך כואב על העשור הזה, כי אנחנו מכירים ויודעים שיש מוזיקה איכותית פי 10000. למה אנשים שזורמים עם האימו לא שואלים את השאלה הזאת? כי הם מסרבים להכיר במוזיקה הטובה והאיכותית באמת והם מאכילים את הטרולים. חוץ מהאימו, העשור הזה היה נורא מיובש כיוון שהכל הוא המשכים של עשורים קודמים, איחודים, אלבומים חדשים בלה בלה בלה... אין איזה משהו שיזכר בדפי ההסטוריה של הרוק. אולי.. יהיה... בעשור הבא.

Bill Kilgore

New member
אז זה העשור של האימו?

טוב, כשאני חושב על זה אתה צודק, גם יש קשר בין האימו והראפ של השנים האחרונות, מוזיקה מסחרית לחלוטין ונטולת כל רגש, או אמירה. מספיק לשמוע את הלהקות האלה בראיונות מנסים להוריד מעצמם את התווית של "להקת אימו", כי גם הם יודעים שזה לא כבוד גדול. מוות לילדות לבנות עשירות עם איי ליינר שחור ונטייה להגיד "כאילו" כל 10 שניות.

רק אל תתבלבל,

לא כל אמן שמוכר הוא אמן ממוסחר. וחוץ מזה, ההכללה הזאת ממש מפגרת. אני בת, לבנה (מאוד מאוד), עם איילינר שחור, אני לא מתחת לקו העוני (אני גם לא עשירה, אבל הבהרתי את הנקודה) ונפלט לי איזה "כאילו" פה ושם. אני צריכה למות? זה אומר שאין לי טעם טוב במוזיקה? אם למדתי משהו בשנה האחרונה זה שאסור לקשר בין מראה לסגנון מוזיקלי ולאופי. אבל זה כבר ויכוח אחר.

Bill Kilgore

New member
אל תיקחי את זה אישי

סתם הכללה מפגרת כמו שאמרת, מצטער אם פגעתי. ואמרתי באחת ההודעות שהעובדה שמישהו מוכר המון לא מורידה מערכו בעיניי, לד זפלין או נירוונה למשל. בכלל מכירות לא מעידות על כלום, תסתכלי ברשימת הסרטים או האלבומים שמכרו הכי הרבה ותראי, בריטני ספירס ליד הביטלס ואמריקן פאי ליד ספרות זולה.

../images/Emo23.gifמסרבים להכיר במוזיקה האיכותית?

אימו זה חרא מטורף? ווטרס הוא זבל בעיני. גם לד זפלין וגם איירון מיידן. מתחברת לMCR, פול אאוט בוי, פאניק, אול אמריקאן ריג'קטס בילי טאלנט ואין סוף להקות מגניבות שעושות לי כ-י-ף ולא דיכאון מלנכולי לשמוע אותן. האימו זה הפופ של הרוק. את זה אני אוהבת. אז מה אם המוזיקה הזאת לא בת 50, זו ל-א סיבה להכניס אותה ישר לקטגוריית מוזיקה סוג ז'. אני מאוד מרוצה ממנה. ובינינו, מה שהיה טוב בניינטיז מבחינתי היה הקורס והספייס גירלס והבאקסטריט בויז וברינטי ספירס. מה אני עושה בפ-ורום הזה אתם שואלים? מה עושים אצלי בקייס נירוונה ופרל ג'אם? לא יודעת, אולי הגיע הזמן למכור
[אגב, לא התכוונתי לפגוע בהודעה הזאת מעבר למה שפגעו בי בהודעה אליה הגבתי. שביזות יום שבת של לפני החזרה לבסיס עושה את שלה מאוד יפה. אני הולכת לארגן לי תיק למחר.] אוהבת, האימו גירל היחידה בערך שלא עושה את זה מתוך פוזה, ושאם יציעו לה כרטיס בחינם שורה ראשונה לרוג'ר ווטרס, תסרב תוך פרצוף של וואט דה פאק.
שבוע טוב.

MilkShack

New member
היא מוזיקה ממוסחרת ונוגדת רוק

יכול להיות שכיף לך לשמוע את הז'אנר הספציפי הזה, אבל להכיר בו כתת ז'אנר של רוק זה פשע. למה? כי חוץ מגיטרות חשמליות שום דבר שם לא קשור לרוק באמת.

21thRevol

New member
לאנשים לא באמת איכפת ממוזיקה

הם רק רוצים להיות מגניבים ואם כולם ישמעו אימו אז גם הם ישמעו בדיוק כמו הגראנג' זה מה שהיה כביכול "מגניב" באותה התקופה ולכן זה מה שכולם שמעו לאנשים לא באמת איכפת

rock girl02

New member
...

אם כבר את מדברת על הפאנק בבריטנה בשנות ה-70 אז אני חייבת להגיד לך שכל הפאנקיסטים שקמו ומרדו ועשו מהפכה לא שאלו למה אף אחד לא עושה כלום אלא פשוט עשו אותה.. אל תחכי שמישהו יעשה מהפכה תעשי אותה.. (אם זה בן אני ממש מצטערת)

כי אתה תקוע על סגנון מוזיקלי אחד.

יש בעולם עוד סגנונות! אז כן, נכון שיש מגמה מזעזעת של כוסיות מתפשטות וראפרים שנמרחים על כוסיות שמתפשטות, אבל יש כמה יציאות טובות פה ושם. המוזיקה ששולטת עכשיו, בסופו של דבר, היא מוזיקת כיף. ומה רע בלהנות? אני לא מבינה את כל התלונות האלה על זה שהמוזיקה של היום היא כביכול חרא, כי יש כל כך הרבה אמנים מעולים שפועלים גם היום. חלקם בשקט, חלקם פחות, אבל הם קיימים. הפאנק של שנות ה70 היה בשנות השבעים והגראנג' של שנות ה90 היה בשנות ה90. המוזיקה ממשיכה ומתפתחת, ומי יודע, אולי תרבות האימו שאתה כל כך שונא תצמיח סגנון מוזיקלי חדש ומעולה. בדיוק כמו שקרה בשנות ה70 וה90.

21thRevol

New member
אני חושב שהיפהופ זה הדבר הבא

אני חושב שהמהפיכה הבאה תבוא משם אם תבוא וחוץ מזה יש עכשיו רוק ממש ממש טוב. רק שהוא בשוליים. מי שאיכפת לו תמיד יודע איפה למצוא מוזיקה טובה ודבר שני זה עניין של טעם ועל זה אפשר לדבר שעות אבל זאת לא היתה הנקודה שלי אני עכשיו בתקופה שאני שומע רק היפהופ כי באמת אי אפשר להיתקע על סגנון אחד כל הזמו מה שאני אומר זה שמהפיכות זה קטע פופוליסטי והן מן הסתם דמגוגיות מטבען זה לא טוב או רע זה פשוט ככה ואני עדייןם עומד מאחורי הטענה שלפחות לרוב האנשים לא באמת איכפת ממוזיקה ושוב- זה לא בהכרח טוב או רע זה פשוט ככה

Bill Kilgore

New member
זה ממש לא נכון

שלרוב האנשים לא אכפת. הגראנג'/פאנק/היפ הופ התחילו בגלל שאנשים רצו לשמע את זה ורק אז כל מיני מפיקים/סוכנים תפסו טרמפ ומסחרו הכל לכסף. תראי מה קרה ליהודים, להקת הרק הבועטת היחידה פה שהתפרסמה לבד הפכה להיות עוד עבד נרצע של סלקום. נכון שאי אפשר להתקע על סגנון אחד, אבל אני לא מצפה לתחיית הגראנג' או משהו כזה , אלא פשוט לקצת מזיקה טובה. לא אכפת לי אם כולם אחרי זה מתחילים לאהוב את זה, זה שמשהו נמכר ומצליח לא עשה אותו לפחות טוב בעיני, ראי נירוונה, לד זפלין, וכו'. מהפכות לא יכולות לקרות אם אין בהן ולו שמץ של כנות, הרי כל סגנון מזיקה שהצליח מתישהו אפשר למצוא את השורשים שלו 10 שנים לפני (כולל האימו, אגב.) למישהי שאמרה שלד זפלין גרוע בעיניה.... (למי שלא הבין: "אין לי מילים")

Rage Of Fire

New member
../images/Emo109.gif../images/Emo105.gifאז בוא נאמר ככה

אתה לא מבין כל כך בתעשיית המוזיקה בעיקרון כל להקה מתחילה מכלום חוץ מכל הטרמפיסטים של כוכב נולד ואמריקן איידול האלה והמצב בישראל לא משו ודיי קשה להרוויח פה טוב מתעשיית המוזיקה כי בוא נאמר ככה יש לנו חרא תעשיית מוזיקה המוזיקאים היחידים האמיתיים זה אביב גפן, אריק איינשטיין, שלום חנוך, שלומי שבת, רמי קליינשטיין ועוד מהסוג הזה אז להקות כמו היהודים משתפות פעולה עם סלקום כי וואלה הן רוצות להרוויח כסף וגם ככה הן יותר מופיעות ומשיגות יותר מעריצים כי בעיקרון כל להקה בסופו של דבר מתמסחרת מה זה בעצם מיסחור? לקבל כסף על דברים שלהקה עושה? לא, כי אם זה כן אז כל להקה אחרי ההופעה הראשונה שלה נקראת ממוסחרת להשיג מעריצים? לא, כי אם זה כן אז כל להקה אחרי שבן אדם אחד אוהב מאוד לשמוע את השירים שלה נקראת ממוסחרת להופיע בכל מקום אפשרי? לא, כי הרי זה החלום של כל להקה להוציא כמה שיותר שירים? לא, כנ"ל אם כל זה נקרא אצלך מיסחור אז זה אומר שכל להקה שקיימת היום ממוסחרת בעיקרון אין דבר כזה מסחור אפשר להבין את זה רק אחרי שנכנסים לעסק הזה שנקרא תעשיית המוזיקה וכנראה שאתה עוד לא נכנסת לזה אז לפני שאתה בא וצועק הברות לאוויר ללא כל סיבה תחקור טיפה שתבין אני לא בא אלייך בצעקות רק מנסה להסביר לך את זה שאתה טועה וד"א המפיקים והסוכנים האלה שלפיך הם אלה שבאים אל הלהקות זה לא נכון כל להקה מחפשת את המפיק שלה וכל אמן צריך סוכן אז הולכים לסוכניות ומחפשים וד"א אתה יודע לשם מה יש את הסוכנים והמפיקים האלה? סוכנים קיימים בשביל שיהיה מקום להופיע בו ומקום לעשות בו חזרות ולהקליט בו ומפיקים בשביל שיצא אלבום טוב עם עטיפה יפה ושיהיו הופעות מושקעות ויפות ולא הופעות מחורבנות אז תעשה טובה תחקור קצת ותחזור לכאן

MilkShack

New member
אתה יודע

כל הקטע של האלבומים הסלולריים האלה זה מגניב לפי דעתי, ואם זה עובד בישראל, אז למה לא? יש להקות גדולות בארץ שאפשר להסתכל עליהן כאילו כמה כסף הן עושות, אבל תראה את מוניקה סקס לדוגמא, חיים באיזה דירה בתל אביב וממשיכים לעבוד כדי לאסוף כסף ולעבוד בשביל להגשים את החלום שלהם... ככה זה נראה בארץ מה לעשות. לפי דעתי אין פסול באלבום הסלולרי לפחות בישראל כי בתכל'ס אנשים עובדים על אלבום 200 שנה וקונים ממנו 20 אלף עותקים מסכנים ללהקה של יותר מארבעה אנשים.. זה בעייתי, צריך לקרוע תתחת בהופעות. עוד דבר, לפי דעתי מסחור הוא לאו דווקא כל השטויות האלה, אלא שהלהקה מתאימה את עצמה לקהל היעד שלה, משנה את הסגנון. אני לא יודע אם למשהו יותר קליט, אבל למה שכולם אוהבים, זה כבר לא בסדר. השמות הגדולים שציינת (אביב גפן ושלום חנוך למשל) אף פעם לא שינו את הסגנון המיוחד שלהם ובגלל זה הם אומנים מוערכים כ"כ בארץ. ואני רוצה לציין עוד איזה משהו קטן, אולי פשוט לא שמתי לב, אבל הפרסומות של סינרגיה עם האלבום הסלולרי היו הרבה יותר ממושכות והרבה יותר חופרות (עם השיר "אשם") ועכשיו מצד אחד, יש את מה שכתבתי ואני לא הולך להעתיק את זה לפה, אבל מצד שני צריך לזכור גם שמדובר בלהקת רוק. רוק.

Bill Kilgore

New member
עוד ילד בן 16 שלמד לנגן על גיטרה

וחושב שהוא מבין משהו. א) אל תבוא בגישה מתנשאת לאנשים שאתה לא מכיר. מאיפה את יודע שאני לא מבין כלום? למה נראה לך שאתה מבין יותר מבן אדם שאתה לא מכיר? רק בגלל שדעתך שונה משלו? ב) לא צעקתי שום הברות לאוויר בלי סיבה. כן, אני יודע מה זה מפיק, כן, אני יודע מה זה סוכן. מה הקשר של כל זה לסלקום וליהודים. לפני שאתה מגיב , תקרא קודם את ההודעה שאתה מגיב עליה. אתה כמו פוליטיקאי, עונה על משהו שלא נשאלת בכלל. והמשפט האחרון שלך הוא ברמה של ערס מתלהב. תתאפס, בן אדם, זה כולה פורום. ומעבר ליהירות שלך.... יש דבר כזה מסחור. היהודים היו לא ממסוחרים. ברגע שהם חתמו על חוזה עם סלקום (פרסומת לכל דבר) הם נהיו ממוסחרים. נורא פשוט. אומן שמכבד את עצמו ומתיימר להיות חלק מסצנת הרוק לא יכול להשתתף בפירסומות. זה מוריד מהאמינות שלו. מהחתימה שלך אני מבין שאתה מעריץ של נירוונה. מה היתה דעתך אם נירוונה היו נותנים אישור לחברת דאורדורנטים להשתמש בשיר SLTS בפרסומות שלהם? אביב גפן ממוסחר עד לשד עצמותיו. החוזה שלו עם ארומה הוא מסוג הדברים היותר גרועים שקרו למוזיקה הישראלית.

הדבר היחיד שעצוב בכל עסקאות הסלקום-ארומה האלה

הוא שככה האמנים מתפרנסים. אמנים בארץ צריכים להלחם בשביל להרוויח כסף מהמוזיקה שלהם. במדינה כל כך קטנה שרובה הגדול מורידים מוזיקה ולא קונים אותה, אין לאמנים איך להתפרנס ולהמשיך להוציא עוד דיסקים. מה אכפת לך מאיפה האמנים האלה משיגים את הכסף שלהם? ככה זה עובד: אמנים צריכים כסף -> כמעט ולא קונים דיסקים -> האמנים חותמים על חוזים שונים ומשונים -> יש להם כסף -> הם מוציאים עוד דיסקים! ככה זה עובד. אין כסף, אין מוזיקה! אין עבודה! קשה, קשה. הדבר היחיד שבאמת לא ראוי להערכה הוא אמנים שמשנים את הסגנון שלהם כדי שיאהבו אותם.

Bill Kilgore

New member
אבל הם כן משנים את הסגנון שלהם...

סלקום לא תאמץ אליה כל אחד, אלא רק מי שהשירים שלו יהיו מספיק מיינסטרימיים כדי להתאים לרוח סלקום. בגלל זה האלבום האחרון של היהודים פשוט גרוע, בגלל זה הלהקת "רוק" הכי מצליחה פה זאת סינרגיה
ובגלל זה אלג'יר התפרקו. אמנם לא באופן ישיר, אבל סלקום קובעת לך איך תשמע המוזיקה בארץ. ובנוגע להורדות, כשיעשו פה מוזיקה טובה אנשים ילכו לקנות. כנ"ל בארה"ב. כנ"ל לסרטים.

ממש לא.

א. היהודים היו כאלה ונשארו כאלה, הם לא השתנו בשביל סלקום. ב. הורדת מוזיקה לא קשורה לאיכות שלה. הרבה אנשים פשוט מעדיפים את הדרך הקלה שלא עולה להם גרוש.

למעלה