למה זה כיף לנצח ?

shayCn

New member
תודה תודה

אתה יודע שגם הישרדות היא סוג של קירבה לאלוהים.
אתה חי,אתה קיים אז אתה אל.לדעתי זה לשחק עם המינוחים.הכל אחד הם.
נכון שבדרך זו שאתה שורד,אתה גם מבטיח את עתיד צאצאיך,אתה נשאר במשחק אבל בlevel אחר כשההישרדות הקיומית לא מוטלת בספק,אז הניצחון נותן לך עליונות על כאלו שמבחינתך הפסידו.
קנדה זו דוגמא טובה.אוכלוסיה ליברלית שההישרדות שלהם כמדינה אינה מוטלת בספק.אין מלחמות או מדינות עויינות באופק,כלכלה יציבה ומכיון שכל התנאים קיימים,אז הרמה המנטלית שלהם בבסיסם היא של ווינרים.
וכשהמצב הוא כזה,אז התחושה הבסיסית ביותר שלהם היא של אלים ועל כן יחפשו את הנגטיב,את החופש האולטימטיבי ,את האי-מחוייבות,האי-פטריוטיות.

אiרשינא

New member
זה די פשוט

כל תחרות היא מצב דחק המעורר פעילות עצבית במוח
הפעילות העצבית הנ"ל מגרה את מערכת העצבים הסימפטתית, שהיא מעין "בקרת החירום" של הגוף האנושי

אז מה קורה בעצם כשמישהו נמצא במצב של ניצחון\הפסד ?
המערכת הנ"ל משחררת הורמונים שונים וביניהם : נוראדרנלין ודופמין.

שני ההורמונים האלו הינם נוירוטרנסמיטורים ש"רצים" בין הסינפסות במוח ואחראיות על מנעד רחב של תגובות

בעת ה"תחרות" מגיעים ההורמונים הללו לחלק במוח שנקרא סטריאטום, כאשר הם נושאים על "גבם" מאזורי המוח ובין היתר מקליפת המוח הקדם מצחית
במידה והאדם נמצא במצב שבו הוא שולט על מצב הדחק וגובר עליו, מתחילה המערכת לשחרר כמויות מוגברות של הורמון הסרוטונין והאצה נוספת בשחרור הנוראדרנלין והדופמין, שכעת עושים את דרכם חזרה לקליפת המוח הקדם מצחית ו"משבחות" אותה על המידע הנעים שהעבירה.
התהליך הנ"ל הוא מחזורי, וככל שהוא נמשך יותר זמן ויותר פעמים כך משתפרות יכולות המוח בפתרון בעיות, הגשמת מטרות וכו'.
השילוב של הפרשה מוגברת של הורמונים אלו והפעילות המתלווה אליהם מגבירה את תחושת האושר, הסיפוק והעילאיות של הגוף והמוח.

במצב של "הפסד" מדוכא תהליך הייצור של הורמונים אלו וזה מביא לירידה בחשק, תחושת דכאון ועצב (ויש גם קשר למערכת העיכול)... נגזרת של ההאטה בנוכחות הורמונים אלו מתבטא ב"קצרים" בתקשורת שבין הסטריאטום לקליפת המוח הקדם מצחית, וזה מתבטא בירידה ביכולות התפקודיות הגבוהות של המוח, בעיקר במצבי דחק.

לכן, מן הסתם... הרבה יותר כייף לנצח. זה כמו לצרוך קוקאין רק בלי הסינוסיטיס ודימומים מהאף.

אם יש לך עוד שאלות, אני כאן

puma141

New member
למה

למה תשובה כזו למה...?

פעם הבאה שאתה תוקע תשובה כזו שהיא נטו מדעית-
מה שלא מאפיין אותך לדעתי, שים אזהרה!

תודה......

אורשינא.......<<<<<<<<זה הניק שלך, וזו התשובה.
זה מתחבר?!

אiרשינא

New member
אשתדל

פשוט שכחתי להחליף ניק

נ.ב.
עם סופר7 הכל מתחבר

נ.ב. 2
אני עדיין מחכה

puma141

New member
נ.ב

2 יבוצע! :) *שכחתי*

סופר 7 זה דבק מדעי. אני צריכה בכלל אבקת מלאכים אם יש עליך........לחיבורים האמורים.

מצוין

אז אם כבר אנחנו כאן
אז באיזה עוד צורות אפשר לסמם את עצמי בשלל ההורמונים האלו ?
שיטות לאדם הפשוט
סתם לדוגמא שחיוך משחרר "מילה כזו שאני לא יודע" במוח ?

אiרשינא

New member
חיוך זו דרך מעולה

גם סקס
וספורט
וכסף
ומסאז' (וכמעט כל מגע אנושי)
ואלימות
ורכיבה אגרסיבית על אופנוע
ותינוקות
וצופית גרנט.

סקס...צ'ק, ספורט...עבור, כסף...צ'ק (דחוי
)

מסאג'ים...צ'ק
אלימות... אם ספנקים זה נחשב
רכיבה אגרסיבית על אופנוע..... כל רכיבה נחשבת ?
תינוקות ?
צופיט גרנט WTF

באמת החברה בימיינו נראת כמו ...עירבוב כאוטי שמורכב מזה
למה זה ?

זה נכון שתחושת הנצחון היא בסופו של דבר

ביטוי של כימכלים מסוימים באזורים מסוימים במוח.

אבל השאלה היא מדוע הכימיכלים "המענגים" הללו משתחררים כתוצאה מניצחון ונותנים לנו תחושה טובה?

המטרה האבולוציונית היחידה לדבר הזה, הוא כדי לאפשר לאדם לשרוד ולהתרבות (לכן סוכר טעים לנו - כי אנחנו צריכים גלוקוז כדי לשרוד, ולכן כשאנחנו גומרים נעים לנו - כי אנחנו צריכים לשחרר זרע כדי התרבות).

לכן גם היהדות מסבירה לך

איך לצאת מהמימד הזה שבאדם שהוא תגובתי לתאוותיו ויצריו, למקום שלמטרתו הוא הגיע לעולם
למשול על כל המימדים

הבחירה היחידה של האדם היא אם להיות בנאדם או בהמה

מצד האבולוציה טוענים שהבהמתיות זה המימד היחידי (מהסיבה שהם פשוט טובים בלמלוך בו)

היהודים/בודהיבטים/מוסלמים ובערך 88% מהעולם חושבים אחרת

מה אתה חושב?

התאוות והיצרים

שומרים עליך ועל המין האנושי, בחיים. נקודה.

לאכול. לשתות. ללכת לשירותים. לזיין. כן, זה הכל מאוד "נמוך", אבל אלו הדברים שמחזיקים את המין האנושי בחיים. גם את החרדים, וגם את האתאיסטים הגמורים ביותר. לבעלי החיים אין ספרים, והם שורדים על הכדור הזה לא רע בכלל (ואם פחות טוב, אז בעיקר בגללנו).

עכשיו, האם צריך להתמסר *רק* לתאוות וליצרים? ברור שלא. אבל עדיין צריך לשמור להם מקום גדול מאוד של כבוד, כי בראש ובראשונה בזכותם אנחנו בחיים.

למה היהדות אמרה לך שאסור?

קח לך אישה, פרק לה תתחת כמה שאתה רוצה

סתם להסתובב חופשי בעולם עם צינור כמו יוגב לא באמת יוביל אותי למקום משמעותי
נכון שזה כיף הזכות והפרוילגיות, אבל בסופו של יום, זה לא שם המשחק

ואם אני אמשיך לתת ליצרים ולתאוות (יוגב) להתערב בהחלטות/מחשבות/הירהורים שלי
זה רק יכול לטשטש לי את המסלול הגבוה יותר כאדם שאני יכול ואף מיועד להגיע אליו,

התודעה ניתנה כדי שנמשול על כל אלו, כלב לא יכול למשול על היצרים שלנו (כ-לב>יצרים/תאוות)
אפשר לא להרחיב את התודעה הזו ולתת לה להתפרס על שטח גדול יותר של המוח, כמו "אכול ושתה כי מחר תמות"
ואפשר כן לפתח אותה כמו למשול על התאוות האלו
שזה הרבה דתות שנחשבות בעלות חוכמה יגידו לך (יהדות/בודאיזם וכו')

אתה לא תאמין למה שאני אכתוב כאן

אבל קהילה גדולה מאוד של אנשים מאוד חכמים ומאוד משכילים, מאמינה שהאדם (היצור הסופר-מדהים הזה) נוצר רק בזכות "סתם להסתובב חופשי בעולם עם צינור כמו יוגב". זה הכוח שהפך אבן דוממת, ליצור מאוד פשוט, ליצור יותר מורכב, וכך הלאה בתהליך מאוד ארוך, לבן אדם. פשוט לזיין ולהתרבות ולזיין ולהתרבות. ויש לזה שם: אבולוציה.

ומה עשתה הדת לפי אותם אנשי חכמים ומשכילים? אם נסתכל על הדברים הטובים שלה, הכניסה הרבה מוסר וערכים לחייו של האדם.

אבל בוא תגיד לי אתה, מה יותר מדהים?
1. ליצור אדם מאבן דוממת.
2. להכניס ערכים ומוסר לחייו של האדם.

נכון ש-1 יותר מדהים? ואני מזכיר שוב, שלפי אותם אנשים מאוד חכמים ומאוד משכילים, 1 התרחש רק בזכות "סתם להסתובב חופשי בעולם עם צינור כמו יוגב".

מה יותר מדהים ?

אני בהחלט אוריד את הכובע ואגיד שלהפנט את האנושות לחשוב שכלום הפך למשהו יש מאין
ושבזכות זה נוצרה סביבה אקראית שהתאימה באקראיות לסידרת תהליכים שתשנה את פני הכדור
ושאנשים ממש יאמינו שהם קופים וחוקי הג'ונגל זה הטבע שלהם

בהחלט גאונות
אני מודע, אני לגמרי מוקסם מהיכולות המדהימות וחסרי פשרות של כהני המדע
בוא נגיד שאני מתבונן בהם בשקיקה לא פחות מביהדות בהמון מקרים
יותר טבוע בהם האינסטינקטים של המלוכה

אבל איך שלא תהפוך את זה, לעולם לא תוכל לקחת כלב או כל חיה בעולם ולהעניק לה את היכולת הקטנה אך האין סופית שהיא מודעות

מודעות עושה את כל ההבדל
לך יש אותה
זה לא פי מיליארד יותר מדהים ?

אתה לא רואה שהפיטרון האמיתי של בעלי האינטרס הוא לא להפוך את החיות למודעות/בני אדם, הם מבינים שזה בלתי אפשרי, אבל מה שכן אפשר לעשות זה להפוך את בני האדם לחיות !

וזו ידידי היתה בדיוק שאלת השאלות לפני המצאת האבולוציה
איך כובשים את שנות האלפיים !

ההבדל בין מוח של כלב/חתול, לבין זה של בנאדם

זה בגדול, מספר הנוירונים - התאים במוח.

אם תגדיל את מספר הנוירונים במוח של כלב/חתול, למספר של האדם, בעיקרון תקבל מודעות, וכל מה שיש במוח של האדם. המוח של האדם הוא פשוט גירסה עם יותר כוח עיבוד מהמוח של הכלב/חתול. תוסיף עוד תאים למוח של הכלב/חתול, ותוכל להשלים את הפער ביכולת העיבוד. ואז יהיה לך כלב אינטיליגנט שיוכל לדבר איתך כאן בשעת לילה מאוחרת, על נושאים ברומו של עולם...

למעלה