למה זה טוב?!

למה זה טוב?!

לפני שהשתתפתי בתערוכה - התנהל בבתינו דו שיח ביני לבן בן זוגי שעורר אותי למחשבות... הגעתי גם לתשובות לגבי עצמי - ואשמח לשמוע מה חושבים אנשים אחרים שעוסקים באמנות... -"אני עומדת להשתתף בתערוכה!" - "זה מדאיג אותי" - "למה אתה דואג?" - "כי אני לא יודע מה זה יעשה לך, הייתי רוצה שתתכונני, יהיו גם תגובות שליליות או שאף אחד לא ישים לב, לא כולם בהכרח יאהבו את מה שעשית, וחוץ מזה, מה, לא מספיק לך שאת אוהבת את מה שאת עשית?! למה את צריכה תגובות של האחרים?, מה אכפת לך מה אנשים חושבים?" לגבי עצמי - יש לי כבר תשובות... ומה איתכם?!

שאלת השאלות.... ../images/Emo22.gif

כן עוד רבות ידברו על חשיפה...
אני מאמינה שאמנות ללא צופים ומבקרים בעצם לא קיימת, אמנים יוצרים משתי סיבות לפי דעתי האחת היא בכדי לספק יצר (כמו תיאבון, כמו שינה - מין יצר בסיסי) והשניה היא בשביל לקבל פידבק והערכה. מי אמר שנפש אמן היא לא מסובכת...

איה@

New member
להציג ../images/Emo70.gif להציג ../images/Emo70.gif

ועוד איך להציג! כמו שחקן על הבמה - שרוצה מחיאות כפיים....כך גם כל אמן. אם תקבלי חיזוקים - נהדר! אם תקבלי ביקורות - תשתפרי ורק ותלמדי מזה. לדעתי - עבודות אומנות - נועדו להיות מוצגות ולא - להחבא בין הכילים, ולהסתתר מעין רואה. בהצלחה גדולה מאד!
איה.

איה יקרה,

בתערוכה ההיא כבר הצגתי - ותשובות יש לי מלוא חופניים. מעניין אותי לדעת מה חושבים אמנים אחרים..... :)

FreeFeeling

New member
שלום ../images/Emo9.gif

אני מסכים עם דברי אפרת@הבית... לדעתי כול אדם רצה להרגיש שהוא משהוא מיוחד ולהרגיש גדול ! ואת זה אפשר לעשות בעזרת האגו. ולכן אנו רוצים לשמוע דברים טובים על מה שאנו עושים ,יוצרים ומיכן בה הפחד מהתגובות השליליות שאלולות לבו. (יוריד את הערך העצמי ואת האגו) תמיד יהיה משהוא שלא יעריך את היצירה שלנו. אני באופן אישי השמח מאוד ליראות פה עבודות שלך. וגם יכול להיות אחלה אם תצלמי בתערוכה ותשתפי אותנו בצילומים. מקווה מאוד שהייתי ברור שיהיה בהצלחה ! FreeFeeling

מהו החלק של החשיפה?

אחדד קצת את השאלה שלי: כשאנחנו חושפים את יצירותינו - מהו החלק הזה בעשייה האומנותית?! האם החשיפה היא חלק מהעשייה האמנותית? מהו החלק של התגובות בעשייה האמנותית? האם זה רק אגו? ולך, FreeFeeling, תשובה לגבי חשיפת העבודות שלי כאן: יש לי כמה רישומים שמבוטאים בהם רעיונות, שמי שראה אותם הסתכל עלי פעור עיניים. על כן אני מתלבטת לגבי חשיפתם בפורום. רוצה לשמור את ההפתעה לתערוכת יחיד... לעומת זאת - אין לי בעייה להעלות רישומים ישנים - אבל הם אינם משקפים כלל את היכולת העכשוית שלי. אז.. לעת עתה... אולי צילום? בזה אין לי יומרות לתערוכה..... מצ"ב קובץ: "קרני אור".

FreeFeeling

New member
תגובה

אחלה צילום ! אני מאוד אוהב את הצילום ומתחבר אליו. "יש לי ציור שעשיתי שמזכיר קצת את הצילום" אם תירצי אני יוכל לשים אותו פה. יש עוד צילומים ??? חבל שאת הציורים את שומרת לתערוכה (אני מקבל את ההחלטה שלך) אחרי התערוכה את תראי לנו אותם ? אני גם מתעסק אם צילום ובקרוב (אולי מחר) אני אשים פה כמה מהם. FreeFeeling

תודה על התגובה...

יש עוד צילומים... בטח... ומה לגבי השאלה שלי אודות החשיפה? מהו החלק של החשיפה באמנות - אם בכלל - עבור האמן?

צילום משגע! ../images/Emo45.gif

לגבי שאלותייך על חשיפה, אני חושבת שככל שיש יותר חשיפה יש יותר תגובות ויותר תגובות מביאות ליותר יצירה זה מעין מעגל קסמים. אגב כמה שיותר עבודות שתעלי ככה את גורמת לי יותר אושר! שלך
אפרת

איזה פיתוי.....

שאני אבין.... את מנסה לפתות אותי להעלות עבודות?!.... ו....תודה על ההתלהבות, זה תמיד נעים...... נ.ב. אינני בטוחה שתגובות מביאות ליותר יצירה. יש לי רושם שתגובות שייכות לתחום אחר של הנשמה....

dawnser

New member
באשר אלי התשובה די ברורה

ואני בוחר למעט להציג. לאו דווקא בגלל אותן סיבות. אולי בעיקר בגלל שאני אף פעם לא מרוצה עד לכדי מאה אחוזים מהדברים אותם אני עושה, ומרגיש כי עד אשר אוכל להציג גוף עבודות מגובש לכדי מאה אחוז, לא אציג. ואנו יודעים היטב מהו גוף עבודות מגובש לכדי מאה אחוז, הוא אינו קיים, ובטח לא אצל היוצר. כמובן שגם התגובות חשובות אך לעיתים רחוקות ניתן באמת ללמוד מהן משהו וגם אם כן אז עלי להמצא בגלרייה בכל שעות התערוכה? בינתיים נראה לי שהקופסאות בבית עדיין יכולות להכיל. שחר

חשיבות התגובות

מסכימה איתך, שחר, לעיתים רחוקות ניתן באמת ללמוד משהו מהתגובות. הייתי רוצה לשמוע ממך למה, בכל זאת, אמרתָ שגם התגובות חשובות.. תודה!

dawnser

New member
זה אולי ישמע מצחיק או מגוחך

אבל אצלי זה בעיקר לבטחון עצמי (אולי גם לחיזוק האגו). ככה אני מצטער. שחר

מצאתי בשבילך תשובה נחמדה

האומנית הפסלת יהיוי קוסמה אמרה פעם שהיצירה אצלה היא אובססיה, ובלעדיה היתה מתאבדת מזמן.

dawnser

New member
לא הייתי מרחיק לכת עד כדי כך

ובכל מקרה האובססיות שלי מתמקדות דווקא בדברים אחרים.

לא מצחיק ולא מגוחך

אל תצטער, אני מאוד מודה לך על הכנות, שחר. וכמו שאמרת קודם - כל מי ששואף לשלמות מסויימת - ולא מגיע אליה... נגזר עליו לחוש חוסר ביטחון... כי אנשים כמונו יודעים, שאנחנו לא מגיעים לשלמות ההיא..... אז, התגובות אינן תורמות להמשך היצירה אבל בין שאר הדברים שהן עושות - הן בהחלט מחזקות ובונות את הבטחון העצמי. וזה לא פחות חשוב!

למעלה