למה התקשורת כאן

על ידי העוסקים בנושא .

מובן בצורה ישירה שבמידבריות יכולה להתקיים אוכלוסיה מעטה . כך גם באזורים הררים מאד . רוב אוכלוסית העולם מתגוררת בקרבת אספקת מים סדירה . אגמים ונהרות , גם גשמים המרווים את החקלאות .

shayCn

New member
לא השתכנעתי

לא יודע למה התכוונת, אבל עצם העובדה שצריך לפשפש ברשת ועדיין ללא תוצאות למונח "מקובל" כלשהוא..
ומצד שני, אתה מסכים שאוכלוסית העולם מתגוררת בקירבת מים כתנאי להישרדותה(נכון כתנאי עד לפני 200-300 שנה).

............................................................

1 - בתרשים רואים תנודתיות בילודה אצל כל הקבוצות . בהיעדר נתונים מספריים ולפי מראה עיניים הממצוצע הרב-שנתי בילודה אצל חילוניות הוא 2.0 .
2 - אפילו ילודה של 2.1 כטענתך הוא סטאגנאציה .
3 - "ונראה שממשיך לעלות" הוא רק ניחוש שלך . אני מנחש שהמגמה תרד .
4 - אם " יש יותר מידי בני אדם בעולם, לא צריך לעודד ילודה" שייצמצמו הסינים , ההודים וכדומה . שני אלה לבדם הם 40% מאוכלוסיית העולם . הפסקה מוחלטת של ילודת יהודים היא בעלת השפעה מועטה ביותר .
5 - את לא נימקת מדוע לא צריך לעודד ילודת יהודים .
6 - הצורך לעודד ילודת יהודים היא תוצאה של השואה במיוחד ושלצ הרדיפת יהודים בכלל .
7 - בשום מקום לא הצעתי "לספח למדינת ישראל עוד 3,000,000 פלסטינאים" וזה הרינג אדום .
8 - נכון . אין סיבה לפנות אליך בנימה ידידותית .

דינהמית

New member
1. תקרא, יש נתונים מספריים, חילוניות 2.1 מסורתיות 2.2

אני יודעת שהעובדות מקלקלות לך תאוריה נחמדה, אבל העובדות נשארות עובדות.
2. מסורתיות 2.2, דתיות מעל 3 - יש לך בעיה עם דתיים שמשרתים בצבא עובדים משלמים מיסים וכו'? כי לי אין, ויש גם עולים חדשים כל שנה.
עוד פעם צר לי שהעובדות מקלקלות לך את התאוריה שאתה ממשיך לפמפם בפורום, אין ירידה ואין סטגנציה.
3. הנתונים מראים מגמה ברורה של עליה בפריון של הנשים החילוניות והמסורתיות. אלו נתונים, צר לי שהנתונים לא מסתדרים עם הניחוש שלך אבל הם עדיין נשארים נתונים.
4. אף אחד לא הציע הפסקה של לידת יהודים.
5. תכנון משפחה, משפחה עניה שלא יכולה לכלכל את הילדים שלה בצורה סבירה לא צריכה לעשות המון ילדים. כנ"ל מדינה שלא מצליחה לתת תנאים נאותים לאזרחיה.
אם אתה עדיין לא הבנת תגגל "תכנון משפחה".
6. זהו משחק במספרים, לא נימוק, טוב שלא אמרת שבגלל פרעה
7. בטח שהצעת לספח ערבים לישראל, הצעת שמדינת ישראל תתרחב ולכל כיוון שהמדינה תתרחב יש ערבים. תבדוק את המפה.
8. אני לא קוראת לך חמוד ואתה אל תקרא לי יקירתי.

איך בדיוק יש עידוד ילודה מטעם המדינה במגזר החרדי והבדואי?

מ2003 חוק ביטוח לאומי קצבאות ילדים
מעמיד את קצבת הילד הראשון על 152 ש"ח
ילדים 2-3-4- במשפחה יזכו את המשפחה בסכום קצת יותר גדול של 191ש"ח לילד
ומהילד החמישי והלאה הסכום יורד ל152 ש"ח לחודש.
מחיר חבילת טיטולים נע בין 36-46 ש"ח לחבילה.
---כלומר קצבת הילדים מכסה בערך 4.5 חבילות טיטולים לתינוק.

נניח ואנחנו מדברים על המשפחה החרדית/בדואית עם 10 ילדים---- הם יקבלו את הסכום הממלכתי של 1910 ש"ח תוספת להכנסה המשפחתית החודשית.
רחוק מאד ממה שמחושב כעלות ממוצעת לגידול ילד (בפירוט גילאים) בישראל
אגב על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה
" 25,000 ש"ח לשנה בגידול תינוקות עד גיל שנתיים, בממוצע 50,000 (!) ש"ח על פעוטות עד גיל 5, ומשם – ההוצאות יורדות עד לממוצע של 30,000 ש"ח לשנה בגילאים 5-18"
(התחשיב לילד)-
אז אותה משפחה תיאורטית עם יותר מ5 ילדים מוציאה לילד שאינו תינוק 30.000 בשנה- ומקבלת מהמדינה 2292 ש"ח עבור 12 חודשי קצבה.
וואלה? עידוד ילודה לא נורמאלי!

ובכלל לא מתייחסת להיבט "עידוד ילודה" והמגזרים השונים
רק המשחק המצחיק של המספרים המעודדים.

דינהמית

New member
א. נתמכים מקבלים עוד 100 שקלים לילד השלישי והרביעי

ואלו בדיוק המגזרים האלו
ב. התמיכה היא לא רק בקצבאות ילדים, היא גם למשל ב
90% הנחה על ארנונה
הנחות עצומות בחינוך - בעיקר בגיל הרך
קצבאות בטוח לאומי לאימהות בדואיות יחידניות פיקטיביות
דיור ציבורי ע"ח המדינה למשפחות חרדיות כשהקריטריון הוא שישה ילדים ויותר
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000819853
ישנן מערכות שלמות של תקצוב משפחות מרובות ילדים שמיועדות בעיקר למגזר החרדי אבל גם הבדואי נהנה מהן ומבחן התוצאה מראה באילו מגזרים נפוצות המשפחות הגדולות

אין למדינת ישראל שום אינטרס להגדיל את מספר העניים הבורים חסרי ההשכלה ושל האנשים שלא תורמים לחברה.
יש למדינת ישראל אינטרס גדול ברווחה, חינוך מצויין, בריאות מעולה, מערכת תחבורה טובה, יחס הולם לזקנים ונכים וכו', כולל לחרדים בדואים בלונדינים גבוהים נמוכים שמנים ורזים - לכולם

תודה על תרומתך לדיון .

לפעמים ממוצע מייצג ולפעמים ממצוע מטעה .
הדבר הכי קרוב לבחון את הממוצעים שהבאת הוא השוואה לממוצע ההכנסות במשק . את החלק העיקרי לממוצע בהכנסה תורמים העשירונים העליונים . וכך גם בהוצאות לגידול ילדים .
היות וההכנסה החציונית ברוטו היא 7.452 שקל אז "בממוצע 50,000 (!) ש"ח על פעוטות עד גיל 5" הוא כמעט כל הכנסה נטו של מחצית השכירים במשק . קל וחומר כשיש 2 פעוטות .
ככל שההכנסה נמוכה יותר או אז השפעת קיצבאות הילדים משמעותית יותר . לכן הקיצבה לחרדים ולבדואים שאצלם ההכנסה מועטה משפיעה יותר על הילודה .

דינהמית

New member
שיא החוצפה, אוהדי נתניהו מתלוננים שהתקשורת מלבה שנאה

כשהייתי ילדה היו בדיחות בסגנון:
שאלה: מהו שיא החוצפה
ותשובה משהו כמו: לבקש מאיש קירח מסרק.
התשובה המצטיינת היא התשובה של שיא האבסורד
&nbsp
נראה לי שאוהדי נתניהו ונתניהו עצמו הצליחו באמת למצוא את שיא החוצפה,
להתלונן על כך שיריביו של נתניהו גורמים לשנאה והכפשה.
&nbsp
נתניהו מלך ההשנאה, ההכפשה, השקרים וכו', לא נתניהו ולא אוהדיו יכולים להתלונן על הנושאים האלו בלי לעורר גיחוך

למעלה