למה התכוון הפורטיס?

למה התכוון הפורטיס?

והפעם שיר סולו איכותי במיוחד של פורטיס דניאל ג'וק מול ירח שאיבד דעתו רוקד דניאל לבד עם עצמו כמו פרפר ששברו את כנפיו הוא צולל ולנצח נשרף בפנים הקסם שהוא כל עולמו שבוי דניאל בכבלים של עצמו חי כמו צב עם שריון מעליו בתוך המלכודת של כאב ורעב דניאל אוהב ורוצה לשחק אבל משהו תמיד אותו משתק דניאל זועק ולאט מתפרק הושיטו לי יד כי אני מתרסק וחי בעולם שצף ראי מנופץ לאלפי חלקים ודניאל לעד מדביק רסיסים כמו חרק ששוכב על הגב מביט הפוך בעולמו שחרב דניאל שומע מביט ושותק איך הכל מידיו מתחלק דניאל יודע אך הוא לא מסתלק תמיד יש עוד כח ובפנים הוא צוחק וחי בעולם שצף חי בעולם מורכב מילים: רמי פורטיס לחן: רמי פורטיס, ג'נגו, אורן קפלן ויובל שפריר

שיר שמאוד מזכיר לי

את נפתלי הדג. נראה לי שמדובר על ילד עם בעייה כלשהי, או נפשית או שיש לו תסמונת מסוימת... הוא מתואר מפה כמו ילד בועה במשמעות המקורית של המילה, ילד שחי בתוך עצמו. אלא שכל הבועה הזו שהוא חי בה, כמו שאומר המשפט "חי כמו צב עם שריון מעליו", היא לא גם כזו שחוסמת את האחרים מלהגיע אליו, להגיע אל הכאבים שלו. בגלל זה הוא חווה בעיות נפשיות קשות מאוד, ורק צועק "הושיטו לי יד, כי אני מתרסק". הבעייה הנפשית הזו, המחסום בין העולם הפנימי לחיצוני הוא זה שגורם לו למעשה להתנהג מוזר ("הכל מידיו מתחלק", שאגב מזכיר גם פה את נפתלי ש"מתבלבל בידיים ומלכלך את הסדינים"). הפינאלה דווקא אופטימית "דניאל יודע אך הוא לא מסתלק", הכוונה ב"מסתלק" היא כמובן: מסתלק מהעולם, מתאבד. השאלה היא האם הכוונה ב"יודע" היא יודע שאפשר להסתלק, או מודע לבעיות שלו. ככה או ככה, ברור שהמשפט הזה מראה על אופי מאוד חזק שיש לילד הזה. למה אני חושב שזה ילד? פשוט כי דניאל זה בדרך כלל שם של ילד. האזכור הזה של השם שלו גם גורם לי לחשוב שמדובר בסיפור אמיתי..

salinder

New member
השיר אכן נכתב לאחר פגישה עם ילד

פורטיס סיפר הרבה פעמים שהיה באיזה מקום (אני כבר לא זוכר איפה). בקיצור, הוא פגש ילד אוטיסט שמאד נגע לליבו ולכן הוא כתב את השיר. אני לא חושב שיש הרבה מה לפרש בשיר, הוא דיי ברור. אגב, קראתי פעם באיזה מקום על ההשווה הזו בין דניאל לנפתלי, והיה כתוב ששני השירים דיי מראים על האופי של כל אחד- פורטיס, יותר אופטימי מסיים ב"תמיד יש עוד כוח ובפנים הוא צוחק", וברי, הפסימי יותר שכל הזמן מזכיר שנפתלי רוצה לחזור אל הים, ומסיים את השיר עם הרבה גיטרות המסמלות את צלילתו של נפתלי "אל הים".

למעלה