למה הרוסים לא משתלבים ?

SupermanZW

Well-known member
כי

ישראל מדינה פסיכית, הלאום שלי הוא באמת ישראלי, אם דת ולאום אינם מושגים זהים לא קיים לאום יהודי.

Russia 4 Ever

New member
לאום ישראלי

הדרישה להכיר בלאום ישראלי אינה חדשה. כבר ב-1970 היה אדם שדרש לרשום לו וילדיו בסעיף הלאום 'ישראלי'-אז בית המשפט דחה את העתירה. בזמן האחרון התגבשה קבוצה שהגישה עתירה לבג"ץ בדרישה שזה יכיר בלאום הישראלי. הדיון בנושא יתקיים ב-23 במאי. אני מאחל להם בהצלחה אבל אני לא חושב שהם יצליחו להשיג את מבוקשם מהסיבה הפשוטה שאנשי הדת האורתודוקסים הרואים ביהדות גם דת וגם לאום פשוט לא יסכימו לזה וכבר ראינו בעבר שבתי המשפט מתקפלים מול אנשי הדת. לסיפור המלא

SupermanZW

Well-known member
תשובה

לא ממש חשוב לי אם המדינה תכיר בכך שהלאום של רוב הישראלים הוא ישראלי או לא, הגדרת הלאום היא בינלאומית ושונה ממה שמגדירה ההלכה היהודית, ישראל נמנית עם מספר קטן של מדינות שלא מגדירות לאום ע"פ ההגדרה המקובלת ברוב העולם, והיחידה שמגדירה לאום ע"פ דת. מה שכתוב לי בתעודת הזהות לא משנה את הלאום האמיתי שלי.

Russia 4 Ever

New member
שאלה

אולי אתה במקרה יודע, האם המדינות שמגדירות את הלאום בצורה שונה מישראל מכירות בקיומו של הלאום הישראלי או שבשביל זה צריך שהוא יוכר קודם כל בישראל עצמה?

SupermanZW

Well-known member
תשובה

כן, ברוב המדינות באירופה כאשר יליד ישראל נרשם במסמכים רשמיים בהם קיים סעיף לאום (ואין הרבה כאלה) נרשם לו הלאום "ישראלי", בתעודות הזהות ברוב העולם לא רושמים סעיף לאום, במדינות חבר העמים עדיין רושמים ומוגדר בהן לאום יהודי מסיבות היסטוריות, אך פרט לרוסיה ואוקראינה אם ינסה יליד ישראל להתאזרח בהן יוגדר תחת לאום ישראלי.

s h u r i k

New member
אפילו בשיעור אזרחות בכיתה ט'

הדבר הראשון שמלמדים אותך זה זה שהיהודים הם שונים מכל שאר העמים כי הלאום והדת שלהם זה אותו דבר!

SupermanZW

Well-known member
אבל זה לא נכון

לא יתכן שהדת היהודית תגדיר מהו לאום, ההגדרה המקובלת על כל העולם היא שדת ולאום הם מונחים שונים בעלי משמעויות שונות.

vk3

New member
הגזמתם קצת...

יש תכל'ס לזה

boris5

New member
קודם כל, רוסיה היא בעלת הברית של

ישראל במאבק בטרור. לאדם שלא מבין דבר וחצי דבר במדיניות החוץ- מוטב שישתוק. זה שאתה גזען מבחיל- זה ברור. עדות המזרח רק הזיקו למדינה ועליהם אתה לא פותח את הג'ורא שלך. גם ישראלים אשמים שהרוסים לא משתלבים ולא רק הרוסים אשמים. אין מה לעשות: אינטלגנציה של עולה מחבר העמים יותר גבוהה מאינטלגנציה של פרענק כמוך.

boris5

New member
החמור הזה חושב את עצמו מומחה

ליחסי ישראל-רוסיה. אז שידע, שרה"מ הודה בראיון בטלוויזיה שיחסיו עם פוטין הם ידידותיים. יותר מכך, המרצה שלי באוניברסיטה הייתה שנה בסנט-פטרבורג ואמרה שפוטין הוא מעולה ליחס אוהד כלפי ישראל. טוב שהוא לא כתב כל הסטיריאוטיפים על העלייה. באמת תודה לזבל הזה.

boris5

New member
הוא מכליל את כל העלייה ואני מסית../images/Emo35.gif

הוא קורא לכל העולים מחבר העמים גויים. בפעם האחרונה שאני בדקתי- אני יהודי כשר ובטוח יותר יהודי ממנו. ומי מינה אותו למומחה ליחסי ישראל-רוסיה?

vk3

New member
אני לא מכריע בנושא...

רק ביקשתי ממך לכבד את כותב ההודעה ולהגיב בצורה מכובדת. הנושא הזה כבר תם ונשלם... חבל לבזבז על כך כוחות נוספים.
על ההבנה.

למעלה