למה העולם כל כך קטן?

למה העולם כל כך קטן?

מקרה מוזר שקרה לי אמש בסדנת המשחק: מי שקורא אותי כאן יודע שאני משתתפת כבר מעל לחצי שנה בסדנת משחק, אותה אני רואה כמקור תרפיה, מרגישה שהיא עולה ביעילותה על כל טיפול פסיכולוגי שהייתי בו אי פעם. בסדנה הספציפית הזאת אני גם מרשה לעצמי להביא תכנים אישיים, גם אם לא יותר מדי אישיים, בכל זאת לא קבוצת פסיכודרמה. אתמול היה לי קטע מוזר: הגעתי לסדנה וכבר לפני שנכנסתי ראיתי שיש מישהו חדש בקבוצה אבל לא זיהיתי עדיין (ראיתי אותו דרך החלון ככה). כשנכנסתי פתאום אני רואה את בעל הדירה שלי יושב שם! מסתבר שגם הוא הצטרף לקבוצה. בעל הדירה שלי הוא דווקא איש נחמד, אפילו בתור משכיר הוא הרבה יותר מבסדר. אבל בכל זאת זה מרגיש לי לא נוח. יש תרגילים שעשיתי בעבר בסדנה שלא חושבת שהייתי מרגישה מספיק פתוחה לעשות אותם בנוכחותו. זה כמעט כמו לפגוש מישהו מוכר בטיפול קבוצתי למשל. נכון שאי אפשר להשוות כי הסדנה היא בכל זאת לא קבוצה טיפולית אבל עדיין... הסדנה הזאת די חושפת אותי. אני כמובן מאוד אוהבת את הסדנה ולא רוצה לעזוב בגלל זה. גם לא רוצה שזה יהפוך מבחינתי להיות למשהו מעין סדנת משחק רגילה, אלא כן לבטא את עצמי ואת העולם הפנימי שלי. אבל זה מאוד מביך ולא נוח כאשר בעל הדירה נמצא בסדנה. אני חושבת שאדבר על כך יותר מאוחר עם המורה (מן הסתם אתמול לא מצאתי זמן מתאים) אבל מעניין אותי לדעת, מה אתם הייתם עושים בסיטואציה כזאת?

בהחלט סיטואציה בעייתית...

מזכיר לי שבאחד מהסמינריונים שלי עד לא מזמן הייתה הסבתא של אחת הילדות מהגן שלי, מה שהיווה לי בעיה, כי היה צריך תמונות של ילדים ולא יכולתי לקחת תמונות של ילדים מהגן שלי בגלל שהנכדה שלה בגן שלי. בסוף היא עזבה את הקורס בגלל סיבות אישיות והתאפשר לי לעבוד עם תמונות של ילד מהגן שלי. אני מניחה שבמצב כזה הייתי מנסה לחשוב מה אישי מידי ומה לא, ולפי זה זורמת... בטוחה שגם הוא לא ישתמש בדברים שאת מעלה וכו', כך שאין מה לדאוג.

אז זהו

שאני לא רוצה להגביל את עצמי ולהתחיל לחשוב מה אישי מדי ומה לא. במקרה כזה הסדנה הזאת כבר לא תהיה בשבילי אותה סדנה שהייתה עד עכשיו. ואני יודעת שהוא לא ישתמש בדברים שאני מעלה אבל בכל זאת, זה מרגיש לא נוח. אגב, יש בקבוצה הזאת גם שני אחים (אח ואחות) ובסיטואציה הזאת יצא לי לחשוב איך נוח להם להיות ביחד באותה קבוצה. מצד שני הם דווקא לא יותר מדי חושפים את עצמם ואת התכנים הפנימיים שלהם. אבל עדיין נחשפים דברים גם אם הם לא רוצים. כי ככה זה בתיאטרון כמו בכל אמנות אחרת. וכך זה גם אצלי. אפילו כשנדמה לי שאני משחקת, מתוך ה"משחק" הזה דווקא נחשפות חולשות ודברים מהותיים ופנימיים שלי. בכל אופן שלחתי עכשיו מייל גם למורה ובו שיתפתי אותו בהתלבטויות שלי. אחכה לשמוע מה הוא יגיד על כך.

Caesarus

New member
קורה לפעמים...

בעבודה החדשה שלי פגשתי מכר של מהתיכון, היינו חברים די טובים פעם , אבל דרכינו התפצלו והיחסים התקררו. עכשיו פתאום אנחנו שוב ביחד ועוד עובדים די צמוד אחד לשני , ככה שיש חוסר נוחות מסוים,הרבה יותר קשה מאשר פשוט לעבוד אם מישהוא שלא מכירים מהעבר.

efriend

New member
קשה לייעץ כי לא הייתי במצב דומה, אבל

אני חושב שאם חושבים על זה רציונלית, אם הוא עצמו בא לסדנה הזו, ואם זה מקום שבו אנשים חושפים את עצמם, וגם הוא יחשוף את עצמו, הוא לא יחשוב שמה שאת עושה מוזר או לא בסדר. לכן זה לא אמור ליצור בעיות. יותר מזה, נדמה לי שסיפרת שאת גרה בדירה מחולקת (יכול להיות שאני מתבלבל), ולכן יש לו הרבה דיירים. זה הופך אותך לפחות משמעותית בשבילו, אולי זה קצת קל מאשר לו היית "ה"דיירת שלו. אבל זה כמובן רק רציונל, והרגשה היא משהו אחר. יכול להיות שלמורה תהיה עצה (הוא בטח מכיר מצבים דומים), אבל אם לא, מה שהייתי מציע הוא לחכות כמה פגישות, ולראות איך את מרגישה עם זה. רציונלית אין בעיה, ורגשית - צריך לחכות כדי לראות. יכול להיות שתתרגלי אליו, וזה יפסיק להרגיש לך מוזר. אם לא, צריך יהיה לחשוב מה לעשות, אבל אני בעד לתת את הסיכוי לכך שזה ייסתדר. סה"כ זה לא אדם מאוד קרוב או משמעותי בחיים, ואחרי הדירה הזו את כנראה לא תפגשי אותו יותר.

הסדנה הזאת

כאמור היא לא קבוצה טיפולית. ולכן אנשים שונים בתוך אותה קבוצה יכולים לראות בה דברים שונים. לא כולם רואים בסדנה הזאת מה שאני רואה, מקום לפרוק רגשות או להביא את העולם הפנימי (למרות שזה אכן ככה אבל לא רק). יש אנשים שבאים לסדנה הזאת מתוך מחשבה שזאת סדנת משחק ותו לא. בעבר הייתי בסדנאות משחק אחרות שהיו מאוד שונות מהסדנה הזאת בכך שבהן זה היה נטו משחק ופחות "פסיכודרמה". כך שלא בטוח שהוא בא כדי לחשוף את עצמו. וגם אם כן זאת לא השאלה אם זה כן או לא ייראה לו מוזר. זה עצם החשיפה שלי של דברים מאוד אישיים וכואבים שלפעמים אני מביאה לשם. קצת קשה לעשות את זה בפני בעל הדירה שלי. ונכון שיש לו עוד דיירים, אם אני לא טועה רק בבניין הזה שאני גרה בו (שזה כל הבניין) אבל אף אחד לא נמצא איתו בסדנת משחק, חוץ ממני
וזה בכל זאת שונה. ופשוט חבל לי כי נכון לעכשיו סדנת המשחק היא המקום היחיד שבו אני יכולה להביא את עצמי. האמת גם לפני שהוא הגיע, זה לא היה עד הסוף, עדיין היו ויש לי מחסומים. אני חוששת שהמחסומים האלה יילכו ויתחזקו בגלל שהוא נמצא שם. וזה אני לא רוצה שיקרה. בטח לא במקום שאמור לאפשר לי מקסימום חופש.

efriend

New member
כן, זה נשמע קצת יותר בעייתי

בהינתן שיש אנשים שכלל לא חופשים את עצמם. מעניין מה המורה יגיד. אם בא לך לספר מה הוא אמר, אולי אפשר יהיה להמשיך ולתת לך רעיונות - לא שכרגע אני רואה מאיפה יבוא לי רעיון, זה באמת מצב בעייתי.

מסתבר שהמייל לא הגיע אליו

לא יודעת למה, אבל מאיזושהי סיבה המייל שניסיתי לשלוח למורה לא הגיע אליו. קיבלתי הודעת שגיאה. אז מה שנשאר לי עכשיו הוא להתקשר אליו אבל אני בכל זאת קצת מתלבטת. כי באמת, מה הוא יכול להגיד או לעשות בעניין? הוא בטח לא יעיף אותו בגללי. ובכל זאת זה די מציק.

אבל אולי כן הוא יגיד מה עושים במצבים כאלו...

אני למשל כן פניתי במקרה שלי למרצה והיא אמרה לי מה לא לעשות, כלומר לא להביא תמונות מהגן אלא תמונות של האחיינים שלי, כי אותה סבתא מכירה את הילדים בגן כשלוקחת את הנכדה שלה.

אני חושבת שאתקשר אליו היום, בכל זאת

לא נראה לי שהוא יציע משהו דומה למה שהמרצה הציעה לך כי הוא האחרון שירצה להגביל מישהו מהקבוצה, כמו שאני מכירה אותו הוא מאוד מעודד חופש, בייחוד כשמדובר ביצירה. אחותי הציעה לי לא להתייחס לעובדה שהוא (בעל הדירה) שם ולהתנהג כרגיל ולעשות כל מה שהייתי עושה אם הוא לא היה שם ואולי זאת הזדמנות לתרגל פתיחות. יכול להיות שזה גם מה שהמורה יגיד אבל בשבילי זה לא כזה פשוט. בכל זאת...

למעלה