למה הלב......

למה הלב......../images/Emo23.gif

ממאן לקבל את המחשבה ההגיונית הסבר:אני גרושה כשנתיים הגרוש שלי היה הגבר הראשון בחיי. היתגרשנו בעיקבות אלימות פיזית כלפי.אהבתי אותו מאוד.למרות שהיום אני יוצאת ,מבלה, ניפגשת.משהו בליבי עדיין כואב .האים משהוא לא בסדר בי? כי אני רוצה בכול מאודי לישכוח אותו. וההיגיון אומר "תיזרקי אותו". אים כן למה עדיין כואב .אשמח לקבל תגובות

36alma

New member
פשוט כי האגו שלנו עומד בדרך....

"אם הוא לא רוצה בי, אולי זה כי אני לא שווה? אבל איך זה יכול להיות? הרי כולם כולל אני יודעים שאני ממש שווה! אז איך זה שהוא לא רוצה בי??? אולי הוא פשוט לא מבין, שאני האחת!"...וחוזר חלילה במעגלים... הוי יקירתי, האגו, האגו....הורס כל חלקה טובה...גם כשההגיון שלנו אומר לנו לעשות את הדבר הנכון, הלגו עומד מנגד, ואומר את שלו... הכאב, הוא כאב ההפחתה בערכך. כאילו שאם הוא לא רוצה אותי, אז מי כבר ירצה? רבים מאיתנו לוקים בזה, אם לזמן קצר בתקופה קשה שלנו, או לזמן ארוך, והכי טוב, ושים את האגו בצד, לזכור שיש דברים שאנחנו לא יכולים לשלוט בהם, ואנחנו גם לא אמורים לשלוט בהם. אחד מהם, אי אפשר להחליט מי יאהב אותי, או לשלוט במשך האהבה שלהם בנו. ולהמשיך הלאה...הלאה... בהצלחה מתוקה...לקחים, הם לעיתים דבר מכאיב. הכי חשוב ללמוד להכיר בערך עצמך, ולדעת מה ראוי לך... (עלמה מביעה את דעתה האישית)

כמה שאת ....

צודקת ,נכון האגו ליפעמים מקשה ,אבל השאלות רבות.למה?אחרי כול השנים שלבקש סליחה ולומר כי אני הכי חשובה ולתכנן תוכניות ובסוף את כול החלומות לישם עים אישה אחרת איפה כול האהבה, ההבטחות, שהמישפחה הם הכול בשבילו. אומרים דיבורים כמו חול ואין ....אז מה להאמין שגבר מסוגל לומר כול שעולה על רוחו בלי ליתכוון לכך {אני לא עושה הכללות} תודה על ההיתיחסות

36alma

New member
יש גם נשים שנוהגות ככה. זה עניין של

אופי...ומצפון...לפעמים הרצון טוב, אבל הביצוע כושל...

אגו

האגו לעולם לא מגיע ביחידה נפרדת הוא נגזר מהאני שלנו.. במידה והאני מעט מכורסם, האגו מתפרץ לו החוצה ושואב את כל הכוחות והאנרגיות... מה ממליצה? לכאוב, לשאול, ובסוף להבין שאנחנו יחידה אחת.. כל אחד עם יחדותיו הוא.

36alma

New member
אני לא ממליצה, ואין לי בעלות על

הידע או ההבנה,או על ההמלצות. כל אחד על פי הבנתו, לכן כתבתי שזו דעתי האישית. תמליץ הגברת המתלבטת, או כל אחד אחר לעצמו, ואם תבחר לישם המלצתי, גם החלטה זו שלה היא.

ד ו ל ה

New member
כי היה בינכם חיבור מאוד חזק כנראה

אני מאמינה גדולה בחיבור ראשוני חזק, כזה שבא מבפנים, מהמקומות הכי עמוקים, הכי שרוטים והכי פגיעים שלנו. הפרדוקס הוא ש הקשרים עם אלה שהופכים לנו את הבטן גם חושפים אותנו בכל חולשתינו ואם הצד שכנגד מנצל זאת לפגיעה בנו כמו שהוא עשה לך, הפגיעה תהיה חדה וכואבת, כזו שייקח לנו זמן רב להתאושש ממנה. עשית בחירה נכונה כשהלכת ממנו, אבל היא נעשתה מהראש והלב עדיין לא השלים את התהליך. זה לוקח זמן ולפעמים זה נשאר לתמיד, רק העוצמה משתנה או כמו ששרה ריטה "הזמן אינו רופא הוא רק מביא הקלה... הייתה כאן אהבה גדולה" מאחלת לך שתתחזקי ושתצליחי להפרד ממנו גם במישור הריגשי וברגעי משבר הזכירי לעצמך עד כמה היה רע ולמה בחרת ללכת ממנו. דולה

חיבור מאוד ...

מאוד חזק. נגעת בנקודות רגישות, והדמעות זולגות.תודה על התמיכה אזכור את מה שכתבת

מסכים עם כל מילה (כמעט...)

חולק רק על קטע קטן... "ואם הצד שכנגד מנצל זאת לפגיעה בנו..." במצב שתיארת, הרגישות לפגיעה אכן גבוהה מאוד אבל לא תמיד פגיעה מתרחשת כתוצאה מכוונת זדון של הצד השני מניצול מכוון של חולשתנו לפגיעה בנו לעיתים הצד השני מחליט פשוט לנתק את החיבור, כי מה שהתאים קודם אינו מתאים עוד וכשהחיבור חזק ואמיתי, הפגיעה כואבת, מדממת, ואין קשר למניעי הניתוק. במצבים רבים הצד השני מנתק את החיבור דווקא מתוך חולשה אדירה והיעדר היכולת להתמודד עם הקשיים... אז אולי במקרה דנן היא עשתה בחירה נכונה כשהלכה ממנו לא מקבל את הניתוח הגורף שעשית (והכוונה לנקודה זו בלבד!) מתנצל...

ד ו ל ה

New member
אין מה להתנצל

אני דווקא אוהבת שחולקים עליי
אבל אני עניתי לכוכבית, ובמקרה שלה הוא פגע בה ועוד איך הייתה שם אלימות פיזית ובעיניי אין על זה מחילה ובהקשר כללי יותר, לא דיברתי על ניתוק הקשר דווקא אלא על החיים לצד בן זוג ששורט לנו את הנשמה כי הוא מזהה באופן תת מודע את החולשות הכי עמוקות שלנו בדרך כלל בלי כוונת זדון אלא מתוך חולשותיו שלו, כמו שכתבת. דולה (חולקת דעות ולא חולקת עליך)

לפעמים צריך עזרה

כן, משהו לא בסדר איתך. "תיזרקי אותו" זה נכון, אבל גם צריך לרצות את זה. ואם קשה לך עם זה לכי לפסיכולוג/ית שתעזור לך. מנסיון.

אוסה

New member
אהבה ....כמה היא כואבת....

מתוקה , אהבה היא לפעמים דבר כואב. אולי טרם מצאת בן זוג חדש לאחר הגירושים ואת עדיין חושבת עליו . אני מאמינה שברגע שתכנסי למערכת יחסים חדשה - בריאה וללא אלימות !!! תביני שזה היה עיניין של זמן והמחשבות זה מגעגוע למסגרת.

אוסה הרבה......

פעמים אמרו לי שאני יכיר גבר אחר הכאב ישכח, ויש גם שאמרו לי שאהבה שנייה היא יותר איכותית וטובה .האים זה באמת נכון?

אולי

ובאמת רק אולי,צריכה את להפסיק להקשיב לאחרים.אין להם במילא תשובות בשבילך.זה רק את הבפנים שלהם שחושפים לפניך...נכון,זה ההיפך מלא,חוץ מזה,לא יושב בתוך שום קופסא משל עצמה.לא חיה שום הכללה...בני לעצמיך חיים,קחי אליהם גם אחריות.ואולי,רק אולי,יהיה לך גם טוב.

אוסה

New member
אני לא בסטטוס של גרושה

אבל כן , יש דברים בגו . אני חושבת שלקשר אחרי נישואים את מגיעה עם ניסיון , ודרישות שונות . עם ידע בהבנת המערכת. ומאחלת שתצליחי , אני בפרק א של חיי טפו טפו

אוסה

New member
כוונתי לא כאב פיזי!!

חלילה וחס !!! אם בעלי היה מרים עליי יד .......הייתי מצטרפת לפורום פה! אבל כוונתי במלוא מובן המילה לא היתה לכאב פיזי.

אהבה

הינה דבר יפה,קסום במידה.בין אדם לעצמו וריגשותיו...לא כואבת פיזית מנטלית או בכלל.זה רק המימוש,זוגיות ובעלות,שמכילות היכולת לסבול או לכאוב.להם כמו גם אמרתי,אין דבר או חצי לאהבה עצמה.

למעלה