למה החלל שחורים?

the UFO master

New member
למה החלל שחורים?

מדוע כאשר אין אור הכל שחור? האם יש כזה דבר אור שחור? תודה

hillelg

New member
זו ההגדרה של שחור

שחור = חוסר אור. אבל באמת נגעת בשאלה מאוד מעניינת, שנקראת "פרדוקס השמים האפלים". עיקרה הוא, שאם היקום הוא אינסופי, הרי שלכל נקודה נתונה יש בסוף איזשהו כוכב. ואם כן, היה צריך להיות מואר בכל מקום. [האמת היא, שהפרדוקס נכון רק אם היקום אינסופי במרחב וגם בזמן. אבל לא משנה.]

hatulflezet

New member
הרחבה צנועה

למעשה - אנחנו מגדירים שחור - מה שאנחנו לא רואים. תחום התדרים שהעין האנושית רגישה אליו הוא מוגבל מאוד. תחום תדרים מסויים וקטן אנחנו מסוגלים לתרגם בעזרת העיניים למה שאנחנו קוראים לו "אור". אבל החלל בכלל לא "ריק" מגלים בתדרים אחרים גם איפה שלנו הוא ניראה שחור. למשל , יש היום אמצעי ראית לילה אינפרא אדום (אני לא מדבר על הגברת אור כוכבים) - למרות שהחייל לא רואה כלום בחושך - רגשי המצלמה שלו רגישים מספיק לאור האדום מהזרקוק שלו - שלמראית עין גם הוא שחור ולא מאיר בכלל - אבל הוא כן מאיר - אור אינפרה אדום - אתה לא רואה עם העניים - אבל הכל מואר באור אדום - שהמצלמה קולטת. לכן שחור - זה עניין מאוד יחסי - וקיים לעניות דעתי רק כשאנחנו צופים בחורים שחורים - ש"שואבים" לתוכם אפילו גלים אלקטרו מגנטיים.

Dark Muse

New member
אפרופו חורים שחורים

האנרגיה שהם בולעים בסופו של דבר משוגרת בסילונים של קרני גמא? ראיתי את הסידרה "כוכב המוות" בערוץ שמונה על היפר נובה, וטעיתי איך כוכב ששואב הכל הרי בסופו של דבר האנרגיה הזאת הולכת לאנשהו... לאן היא נבלעת?

questRB

New member
למה בלילה יש חושך

אני זוכר משיעורי אסטרופיזיקה שלמדתי פעם, המורה דיבר על זה שבגלל שהשמים שחורים בלילה זה מראה לנו על זה שהיקום קיים זמן מוגדר זאת בגלל שככל שעובר עוד זמן מרחק שאנחנו יכולים לראות גדל, כלומר האור מתרחק מהנקודה שאנחנו נמצאים בא לכל הכיוונים במהירות אור כמובן. ואנחנו לא יכולים לראות למקום יותר רחוק מאשר המקום שאליו הגיע האור מאז תחילת היקום. לכן גם לא בכל נקודה אפשרית נראה כוכב ולכן בלילה יש חושך. אני מקווה שהסברתי את עצמי מובן....ושלא התבלבלתי

hatulflezet

New member
לא מדוייק (עד כמה שלי ידוע)

הסילונים של קני הגאמא לא יוצאים מהחור השחור - אלא כתוצאה מהדחיסות של החומר שאץ לתוך החור החור - "ממש לפני" שהוא נבלע בחור השחור. (לפחות עד כמה שלי ידוע). לגבי "לאן הולך החומר", זו שאל טובה. לא "יודעים" אלא - יש תאוריות שונות. יש שטוענים שחור שחור הוא פתח של worm hole ושבצידו השני יש "מזרקת" חומר שפולטת את כל החומר שנישאב בחור השחור. יש עוד כמה תאוריות, אבל אני לא זוכר אותן מספיק טוב על מנת לכתוב עליהן כאן כרגע... אולי מישהו אחר מהקוראים...

Levos

New member
שחור זה הפרוש שהמוח שלך נותן למקום

ממנו לא מגיעים לעין שום גלי אור שהעין יכולה לקלוט (=האור הנראה). השאלה זהה לשאלה מדוע גלי אור באורך 440 ננומטר מפורשים ככחול. אין שום דבר "כחול" מבחינה פיזקאלית באורך הגל הזה.

למעלה