למה? דווקא!!!

מעשה שהיה

היכרתי מישהי שאחיה הקטן הדליק בטעות אור בשבת. כל המשפחה העירה לו וזה גם היה מאד לא נוח כי הם לא יכלו לשבת באזור של האור עד מוצ"ש. ימים מספר לאחר מכן היתה לילד תאונה עם האופניים שלו. כשבאו לבקרו בבית-החולים שם שכב מגובס (שלומו היום בסדר גמור), שאלו אותו מה למד מהתאונה. הילד אמר שהוא למד 2 דברים: שצריך להיזהר בכביש ושצריך להיזהר לא להדליק אור בשבת... לשמחתי הסבירו לו שיתרכז בעניין הזהירות בדרכים ושלא יעשה חשבוינעס.

אוי, זה עיצבן אותי...

כששברתי את הרגל ורבצתי בבית החולים ההורים שלי גם לא פיספסו הזדמנות. אצל אמא התאונה באה לשרת את האינטרסים הדתיים, ואילו אבא אמר שאני מורח את החיים שלי בלי עתיד, ואם אני רוצה "לקבל עוד ועוד מכות"- שאמשיך למרוח הלאה. כוס אמממק, חציתי כביש לפני אוטובוס חונה, האוטו לא ראה אותי ולא אני אותו, לא הזדרזתי והאוטו העיף אותי. איפה כאן אלהים
כששאלתי את אמא היא רק צחקה. באמת, מה אני שואל שאלות מטומטמות?

avidadon

New member
כמה שאני מכיר את זה...

להורים שלי יש "הסבר" על כל משהו רע שעובר עלי. תחזור בתשובה-יהיה טוב. "רגע", אני שואל, גם עליכם עוברים הרבה ימים רעים?" ואז מגיע ההסבר המתחכם: "מי שה´ רוצה בטובתו בעה"ב, מייסר אותו בעולם הזה, לכן אנחנו סובלים פה... ושוב אני (עקשן): מנין לכם שהייסורים שלכם מכפרים על עוונותיכם והיסורים שלי לא? "הממ.. אבי, אתה לא שמעת את הסיפור של.......?????
|
|

היחצ"נים של אלוהים...

זה עצוב אז נזכרתי בבדיחה איש אחד מת ועלה לשמיים ועמד לפני אלוהים למשפט. אלוהים אמר לו שמכיוון שסך הזכויות שלו שווה בדיוק לסך החובות שלו, הוא מאפשר לו לבחור אם ללכת לגן-עדן או לגיהנום. ביקש האיש לראות במה דברים אמורים. לקח אותו אלוהים לביקור בגן-עדן ובגהינום. בגן-עדן ראה אנשים זקנים עומדים ומתפללים. בגיהינום ראה ריקודים ואוכל ומשקה וחגיגות חשק אז נהיה לו חשק וביקש להגיע לגיהנום. אלוהים כיבד את החלטתו והוא התקבל לגיהנום. מיד נחת לתוך ביצה רותחת. התרגז האיש וצעק לשטן שזה לא מה שהראו לו. אמר לו השטן - קודם היית במחלקת שיווק, עכשיו אתה במחלקת שרות לקוחות... ועל האנשים הקטנים שטוענים שהם יודעים למה דברים קורים ומה אלוהים חושב גם כשהוא לא לוחש להם את זה באוזן, על זה אין לי בדיחה. מעניין למה.

טנטרי

New member
גדול !

ההורים שלך שיחקו אותה עם ההסבר האישי על מצבם. בפעם הבאה תשאל אותם, אולי הם סובלים כי "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" - ככה לפחות תיכנס לליבם התודעה על אפשרות של חטא גם מצידם. משם אתה כמובן יכול לזרום עם החסידות, שאין לנו לדעת משקלן של מצוות ... ועם כל מיני סיפורים על חסידים שעשו רק עבירות בחייהם ומצווה אחת של "בין אדם לחברו" זיכתה להם מקום בגן עדן ליד הצדיקים הכי גדולים.

דידית

New member
הכי גדול "שוב שעה אחת לפני מיטתך"

כאילו אתה יכול לעשות כל החיים עבירות וחטאים ושעה לפני שתמות תחזור בתשובה! יש גם סיפור על אחד שכל החיים שלו היה רשע גמור והקפיד רק על מצווה אחת "נטילת ידיים" הוא זכה בזכות זה להיות בעולם הבא. אז אני לדוגמא מבטיחה להקפיד כל החיים על "פרו ורבו" וטנטרי למשל על "והדרת פני זקן" כיסינו את עצמינו מכל הכוונים לא? דידית.

דידית,

אני מציע לך לחזור בך. כי הקפדת יתר על פרו ורבו (ויש הבדל בין פרו ורבו לבין הזדיינו כמו שפנים) מביאה להשמנה, התכערות, תשישות, גוזלת את כל הזמן הפנוי עד הטיפה האחרונה, מביאה בכנפיה מחסור ועצבים. למה לך?

דידית

New member
בדיוק להיפך!

לא חסר מחקרים שמוכיחים שסקס זאת דיאטה מקסימה! מתכון מצוין להוצאת כעסים ומרגיע את ההורמונים.(דבר שמוריד חצקונים מהפנים!) לא אומרת שעיסוק אינסטנטיבי כל היום בפרו ורבו יתרום למישהוא אבל בוא נאמר שאיזון נכון והקפדה ממוצעת לא יזיקו בכלל וחוץ מזה שבשביל חיי עולם הבא מה לא עושים!
דידית.

לא קראת את מה שכתבתי.

יש הבדל בין הזדיינו כשפנים אלה לבין פרו ורבו. אם תחליטי לפרות ולרבות באינטנסיביות- בעוד 20 שנה נבוא ללוויה שלך...

ועכשיו לקשות הבנה:

יש הבדל בין פריה ורביה כשהכוונה להבאת ילדים לעולם לבין סקס אינטנסיבי שאינו מביא תלוצאות הנ"ל.

דידית

New member
הי, תרגיע!

שאמרתי פרו ורבו התכוונתי לסקס אינטנסיבי, רק איך אתה מקשר סקס למצווה? על ידי הציווי פרו ורבו. דוקא ממך ציפיתי להבין את הכוונה בבפרו ורבו שלא רק מצביע על תוצאת הילדים אלא גם על עצם המעשה. דידית.

חי אדר

New member
בעיה קשה

יש כאלו החושבים שהאל הוא איזה ישות חומרית, שניתן לבחון את צפונותיה תחת עדשת המיקרוסקופ. ולכן, הם רואים עצמם כנציגי האלהים עלי אדמות. הם יודעים מה סיבת פגיעה פלונית, ומה סיבת כאב אלמוני. הרמב"ם כבר ניסה להיתמודד כלפי תפיסה רדודה זו, אך מסתבר כי נוח להם למחזירים בתשובה, ולניגי ה´ עלי אדמות, להיות בוחני צפונות העליונים. בדרך זו, הם מצליחים לשלוט בהמון, לנצל את תמימותם ולעשות הון על גבם.

B a m b i

New member
מאז ומתמיד

הנשק הגדול של הדת היה הפנאטיות. אנשים משכילים הם בעיה לדת, מכיון שהם אינם זקוקים לסיוע הנפשי שמחבר את המנהיגים לעם. <במבי תוהה אם האדמו"ר יכול להעניק לנו את זה מכאן>

חי אדר

New member
אולי מהטעם הבא

ייתכן ותחושה זו, היא ביטוי למעבר ממצב של קיפאון במימוש של רצונות פרטיים, לבין המעבר אל גילוי עצמי אישי במישור של ההכרעה. זהו מעין פיצוי על אותם הימים בהם מנעת עצמך מלעשות אותם דבים שהיית חפץ בהם. לעניין מה שהרמב"ם כותב, נראה לי כי עיון מדוקדק מלמד, כי דברי הרמב"ם מוסבים, אל המישור של ההתנהגות המוסרית הפנימית של האדם, ולא למישור של ההתנהגות הדתית. ולא בכדי זה מופיע בהלכות דעות שבספר המדע, ובשמונה פרקים, הקשורים למסכת אבות, שהינה בעלת זיקה לענייני מוסר, ולא למישור ההילכתי הקשור לאיסור והיתר.

למעלה