למה? דווקא!!!

למה? דווקא!!! ../images/Emo123.gif

בתור דתל"ש צעיר עם פז"מ של מס´ חודשים בלבד אני רוצה לדעת האם ההתנהגות שלי נשמעת לכם נורמלית: לפעמים אני מרגיש צורך עז לעשות "עבירות" ,כמה שיותר חמורות וכמה שיותר בכלל. לדוגמא ,בשבת, אני בכוונה וללא כל צורך ניגש למפסק ומדליק ומכבה את האור בחדר. או שאני מלפף לי שניצל עוף טוב בגבינה צהובה אפי´ כשאני לא רעב .או מתחיל עם איזו תיירת על הטיילת רק בשביל ה"תי ני נה נאי נאי" אפי´ כשלא ממש בא לי עליה. אז תגידו לי,אני משתגע או מה?? דרך אגב,זו הסיבה לשם שלי.

אתאיסט אמר על זה פעם משהו יפה

ואני הזדהיתי איתו במאה אחוז הוא אמר שידע שיצא בשאלה לחלוטין כאשר זה כבר לא עשה לו לאכול לא כשר זה נראה לי שלב כזה של המעבר מצד לצד אבל ברגע שלא מאמינים באלוהים ובדת אז תשעה באב נהיה יום רגיל ואז אוכלים לא בגלל הצום אלא בגלל שביום יום אוכלים זה יעבור לך , נראה לי... ליאור שמדליק אור בשבת כי לא שולט בהלכות השבת

נורמלי לגאאאמרי.

ותשאל את מי שאתה רוצה. רה לרבים מאיתנו ועבר לחלקנו (ויעבור לחלקנו השני). אחלה ערב יונה

טנטרי

New member
אתה יכול לאמץ את הרמב"ם

שאמר שבכדי להגיע לשביל הזהב (האמצע) צריך לעבור לקיצוניות השניה. ויש בזה הגיון, כי אחרת איך תדע שאתה באמת עושה מה שאתה רוצה ולא שבוי עדיין במה יגידו ההורים, החברה, העבר שלך ... אבל מצד שני, לעשות "דווקא" זה רק שלב כי גם הוא עדיין נובע מיחס עמוק לדת (להיות אנטי), לכן אני מסכים עם מי שאמר (אתאיסט?), שברגע שזה לא יזיז לך לשום כיוון תדע שהיגעת. בנתיים תהנה (כי ממה שזכור לי זה כיף לא נורמאלי). ואם אתה רוצה אני יכול להוסיף לך עוד: לאכול מאכל לא כשר שאתה לא אוהב, להתגנב ביום כיפור למקרר ולקחת ביס (רק ביס), לאכול מקל מלוח בפסח, לישכב עם נידה, לברך את הברכה הלא נכונה (טוב זה ממש למתחילים), לשמוע מיסה בכנסיה, לקלל את אלוהים (סתם כי בא לי לקלל), לא לקום לזקנה באוטובוס (אבל רק פעם אחת בשביל ההרגשה, בכל זאת "מוסר"), לצרוב דיסק של מוסיקה (אבל רק של זמר מעפן, אתה לא רוצה לפגוע בזמרים שאתה אוהב ...), לרכל (טוב את זה הדתיים עושים מעולה, לא נחשב) ...

טנטרי

New member
לפעמים

צריך להרגיש גבולות ולא רק לדעת אותם, במיוחד למי שבא מעולם (אני מדבר גם על עצמי), שבו לדעת מה אסור ומה מותר קודם לכל הרגשה. בכל זאת שנינו מוצאים את עצמנו קמים לזקנה (גם אם לי יש זקנה אחת שחורה בעברי). הרעיון בחילונות ובחופש, לדעתי, הוא היכולת לצמצם את הפער שבין ה"מוסר" שבו אנחנו מחזיקים לבין מה שאנחנו מרגישים ועושים. ובסופו של דבר ההבנה, שאנחנו לא "התאוריה" שבה אנחנו מחזיקים. זה כמובן מצריך את היכולת לסלוח לעצמך על טעויות בד בבד עם ערנות רבה למי שהינך בכל רגע ורגע (שבאה לידי ביטוי במעשיך ורגשותיך) והמוטיבציה כמובן להשתפר, לצמוח ... הרבה אהבה, שלומי

יא שלומי,

אני מקווה שלא תיפגע אם אומר שלא הבנתי את ההתפלספות האחרונה שלך. אבל בלי קשר לכל זה- להשאיר אשה זקנה לעמוד באוטובוס נוסע כשאתה יושב על התחת וטוב לך בחיים- זה מעשה אשר לא ייעשה, אמור מה שתאמר. שבת שלום יונה

טנטרי

New member
אכן, ובמקום "התפלספות" אביא דוגמא

כשהייתי בגיל 17 הייתה לי חברה (הראשונה). אני זוכר שיצא לנו לדבר על נושא ההפלות. היא טענה שיש מצבים שזה לגיטימי ובכלל שלאשה יש זכות על גופה ועל עתידה. אני הייתי די בשוק. לדעתי, באותם הימים, הפלה היתה רצח ולא משנה באיזה חודש ולמה ובטח לא בגלל "זכות האשה על גופה". ההשקפה שבה החזקתי אז נחשבת "מוסרית" ולאו דווקא "דתית" ויש גם חילונים שמחזיקים בה. לאחר מספר שנים יצא לי לראשונה לשכב עם חברה שלי (מישהי אחרת לגמרי). בלהט הרגע לא השתמשתי באמצעי הגנה. למותר לציין שמאותו רגע הפך הלילה לסיוט. היא בהריון ? מה יהיה ? מה עושים ? המחשבה הראשונה שעלתה במוחי הייתה "הפלה". בהתחלה עוד לא ניסיתי ליישב את ה"מוסר" שלי עם מה שהרגשתי, אבל ככל שחלף הזמן גם מצאתי צידוקים (בסוף השתמשנו "בגלולה שאחרי"). אז עוד לא הבנתי, אבל היום אני יכול לומר לך שאני הייתי זה שחשב שהפלה היא דבר לגיטימי (גם מספר שנים לפני כן כשהתנגדתי). זה לא שהשתניתי או ששיניתי את עמדותי. פשוט לבשתי מסכה כי לא הייתי צריך להיתמודד עם השאלות הקשות. ובחזרה לעניין הזקנה. גם אני קם לזקנה, אבל לפעמים (לא תמיד, לא כולם, לא בכל דבר) צריך לעבור עבירה מוסרית בכדי להבין מהיכן אתה מגיע. מנסיוני לפחות, קימה לזקנה מתוך הרגשה טובה שווה לעין ערוך ממאה קימות מתוך הרגל/חובה/לחץ-חברתי ... למה זה שווה יותר ? לא בגלל הזקנות, אלא בגלל שזה גורם למי שקם להתקדם בחיים, לצמוח. עשייה של הרגל או כורח היא חיצונית ובמקרה הטוב לא מקדמת אותנו לשום מקום. במקרה הרע היא יוצרת תיסכולים וכעסים מוסווים/מודחקים. מקווה שזה היה קצת יותר מובן.

אמת.

אבל תסכים, לזקנה כואבות הרגליים, היא בת 73 וחולה כבר עשר שנים באיך-וייס-ואס, ושיקולים של צמיחה רוחנית של הפוץ הצעיר הזה שיושב על התחת ומסתכל עליה כאילו כך צריך להיות- הם לא קיימים עבורה גם לא מעבר לאופק. מה קיים? כאב הרגליים, הגיל והאיך-וייס-ואס. שבוע טוב יונה

טנטרי

New member
וכאן באה השאלה הגדולה

מה אנחנו עושים כאן בעולם? מעבירים ת´זמן? הולכים לקראת המוות? אבל זה כבר נושא לשיחה אישית ... ל ה י ת ר א ו ת במפגש הבא ...

ושוב,

לזקנה לא אכפת מה אנחנו עושים כאן בעולם. כואבות לה הרגליים, וגם הגיל הוא לא ענין של מה בכך...

טנטרי

New member
נו,

אם אתה מתעקש, לזקנה יש מיליון בעיות (אפשר להוסיף עוד) והיא גם הולכת למות די מהר. אתה חושב שזה שתקום פעם אחת לזקנה הספציפית הזו, זה מה שיעזור לה ? אל תהיה נאבי. אלא מה, גם אתה חושב שיש כאן משהו שראוי מבחינתך לעשות (לא משנה אם התוצאות שלו חסרות משמעות), במידה ואתה לא מנסה רק להיפטר מרגשות אשם. לכן הדיון עליך (ורק עליך) הוא הרלוונטי.

תגיד,

אם אני לא הולך לעזור לזקנה הזו בקנה מידה גלובלי- מותר לי לשבת ולהסתכל לה בעיניים?

דידית

New member
לדעתי העניה. תרים תתחת שלך ותקום.

בין אם אתה רוצה בין אם לא, בין אם אתה שלם עם זה ובין אם לא. אישה מבוגרת קשה לה יותר לעמוד, ולתת לה לשבת זה לא רק ענין של מוסריות אלא ענין של אנושיות. דידית. <קמה גם לנשים בהריון או לבחורים צעירים עם קביים>

טנטרי

New member
מרים ידיים

תקום לזקנה, תרגיש טוב, תשמח אותה ... וכשתתעורר יום אחד ותשאל - "למה אני עושה את זה ?" (אבל תשאל לעומק עד לתחתית, אל תסתפק ב"כי קשה לה", תמשיך לשאול "אז מה?" ו"למה זה בכלל מעניין אותי?" ...) - אז תחזור לשירשור ותקרא שוב. אני לא מנסה להקניט. פשוט נראה לי שאנחנו במקום אחר לגמרי בחיים מבחינת השאלות והבחינה העצמית. שבוע "לקום לזקנות" טוב שיהיה לכולנו . ונסיים בקטע סטנדאפ של רועי לוי על התופעה: "שמתי לב יש תופעה כזו באוטובוסים, תמיד כשאוטובוס מלא באנשים עולה זקנה, האוטובוס ריק היא לא עולה הבת זונה. יש להן הסכם בינלאומי עם כל הזקנות "לא עולים על אוטובוס ריק". הנבלות גם תמיד באות אלי: "סליחה, אתה מוכן בבקשה לקום?" . "מה לקום? אני אקום את תתפסי לי ת´מקום ...".

והנה עוד אחת:

לאוטובוס מלא וגדוש עולה סבאלע מט לנפול שאיננו מסוגל לעמוד ישר, יען כי מקלו מחליק לו פעם ימינה, פעם שמאלה והמראה עלוב. ילד קטן, תוך חיטוט מהורהר בחוטמו, אומר לו: סבאלע, אתה יודע? אם היית שם גומי על המקל- הוא לא היה מחליק לך! -אם אבא שלך היה שם גומי על המקל שלו- אומר לו הזקן- היה לי מקום לשבת! שבוע טוב יונה

שניכם צודקים!!

והכל אמת שריר וקיים... זו רק שאלה של נקודת המבט, מצידך, טנטרי צודק לגמרי, ולקום לזקנה זה משהוא שאתה צריך לעשות כדי להיות שלם עם עצמך, ולהיות אדם טוב יותר וכו´ ואילו מצידה של הזקנה, זה כלל לא חשוב אם זה משלים לך תהליך רוחני של התחברות עם מימד אין סופי... או שאתה מקבל תשלום עבור כל זקנה שהצלחת להושיב במקומך. (התשלום יכול להיות במזומן או באשראי "לעולם הבא"). >אתאיסט כבר נעלב פעם באוטובוס כשאיזו בחורה צעירה קמה לתת לו את מקומה<

למעלה