למה בכלל להתחתן?

ילדה מיוחדת אמרה לי: "איש המתח, אתה-משהו אחר!

2. בבקשה היה ברור יותר. שאלת מה משמעות הפריט (במקרה...טבעת) שאתה נותן לכלה - הסברתי - משהו סמלי כדי לתת ביטוי לאהבה והערכה שאתה רוחש לה. לערך הכספי מאחורי הפריט אין חשיבות כלל. למה? שוב, כי המעשה הוא סמלי, כדי לבטא את מה שיש לך בלב כלפיה. משהו מבפנים.
אם כן, מדוע דבריי אינם לעניין? :-\

3. אסביר שוב. כוסו כיסו וכעסו, אלו מדדים כדי לבדוק את האישיות של האדם בשעת: כוסו (שיכור), כיסו (כשנאלץ לתת...מכספו), כעסו (פשוט).

4. לא אתי? הבא הוכחה.
כשיש הסכם וכל אחד מסכים על ההסכם ומקיים את חלקו זה מוסרי (אתי) בהחלט.
חונכה לכך - לא מדוייק. הוכחה פשוטה, למעלה ציינתי בפניך שהדבר נעשה בהסכמה - תלמד מכך שראשית היא נשאלת על כך. משמע שאינה חייבת בכך.

דידי 9

New member
אדם

ניכר בכוסו כיסו וכעסו-זמנית. אדם משתנה.......
והמשפט הזה כאילו אומר לך לקבוע על האדם הכל, סוג של שיפוט מהיר....לא?

לא חושב. מדוע?

מאחר וברגעים אלו, פניו האמיתיות של האדם מתגלות.
השתנה? מצויין. זה יהיה ניכר בשלושת מצבים הללו.

FineSilverMan

New member
לא,

הרעיון הוא שאם את בוחנת אדם ביום יום, סתם כך, הוא יכול להראות נורמלי... יש לבחון אותו בזמן קיצוני -- כאשר הוא עלול לא לשלוט בעצמו. כלומר אם הוא מכור לטיפה המרה, אם הוא קמצן או אם הוא מתרגז בקלות, עדיף להמנע מחברתו...

דידי 9

New member
אז זהו ש.....

זה כאילו לתת לאדם צ'אנס אחד *כמובן שהכל יחסי לאיזו סיטואציה זה מתיחס*
ועוד יותר חשוב לי-זה הלמה.....וכמה.

לא לשלול על הסף בגלל 1,2,3

FineSilverMan

New member
לא מדובר על שלילה על הסף

זו דרך לגלות אינטרסנט...
כלומר, אם הוא נחמד אליך כי הוא רוצה לשכב איתך... וכאשר הוא שותה ונחשף פרצופו האמיתי... והוא מכה אותך... אז כדאי לברוח.

כמובן שזכותך לתת לו צ'אנסים עד אין קץ... אבל במקום לבזבז את זמנך על לא יוצלח, עדיף למצוא מוצלח.

דידי 9

New member
כמו שאמרתי-תלוי סיטואציה, ולא דיברתי

על האינטרנט:)

כנראה שאתם כן......לא שמתי לב.

FineSilverMan

New member
אינטרנט?

כמובן כאשר אחד לא שיכור, אין טעם לבדוק איך הוא כאשר הוא שיכור...

וודאי שכן.

אם יש בו דעה. לא תראה אותו מתפרץ, מנבל פה וכו' כדרך השיכורים בד"כ.

FineSilverMan

New member
אתה מצמיד משמעות מודרנית לעניין מסורתי

הכתובה היא הסכם בין אבי הכלה לבין החתן (ואבי החתן).
הכלה לא זוכה לפצות את פיה במהלך הטקס.
החתן מקדש את הכלה.
"הרי את מקודשת לי בטבעת זו"

ממזר הוא הצאצא של אישה הנשואה לאחד ונכנסה להריון מאחר.
גבר לא יכול ליצור ממזרים -- הוא יכול לשכב עם נשים שונות. אם כי גבר מכובד לא יעשה זאת, אלא יתחתן עם אחת ואיתה יביא ילדים.

3. לא, אתה לא צריך להסביר שוב. מפליא שאתה לא רואה את הקשר בין הפתגם הזה לבין החתונה.

4. היו כושים שנולדו לתוך עבדות ובשבילם זה היה המצב הנורמלי. הם הסכימו לכך. אבל מבחינתנו העבדות היא לא אתית. טוב, מבחינתי. אולי מבחינתך זה כן נורמלי.

המשמעות היא עתיקה.

פשוט כי לא למדת. לכן זה נדמה לך כ'מודרני'.
לציין שהכתובה היא הסכם בין החתן והכלה. לאבי הכלה והחתן אין קשר לכך.

3. אתה מוזמן להסביר. אני כאן גם להקשיב. לא רק לענות.

4. איך הגעת למסקנה שאישה עובדת לאברך לומד תורה היא עבד?

FineSilverMan

New member
המממ

3. כפי שכתבתי קודם, ילד לא יכול להתחתן.
כדי שאחד יהיה ראוי לחתונה, הוא צריך להיות אדם לעצמו. לעמוד על שתי רגליו. להיות עצמאי.
בכתובה מצויין:
"...אני אעבוד ואכבד אותך, ואתן לך מזונות, ואפרנס אותך"

אלכוהוליסט לא ממש יכול לעבוד בעבודה מסודרת.

4. לימוד תורה זה עניין של שעות הפנאי. סוג של הנאה, בילוי. לא עבודה. האברך לא מביא הביתה שכר. (כמובן בזכות הפוליטיקאים החרדים הוא כן מביא סוג של מלגה)
כלומר האישה גם עובדת, מביאה משכורת הביתה וגם דואגת לבית, לילדים. בזמן שהוא מגרבץ.
כן, הוגן.

בהחלט עם אלכוהוליסט לא כדאי להתחתן.

3. ילד יכול להתחתן. ולראייה גם בני 13 יכולים להתחתן. מדוע? כל זמן שיש לו מקור פרנסה. מקור - לא חייב לבוא ממנו.

4. לימוד תורה - נקרא עמל. אמת יש בו הנאה אך היא מצוייה בקיום התורה. כשלומדים, עמלים וקשה. (תורה היא אחת משלושה דברים שנקנים בייסורים). אז...גם האישה עובדת - בהסכמה, גם בעלה לומד - קשה. בנתיים טענותיך לא מחזיקות מים.

ד"א. איך כל הטענות הללו שלך עוזרות לך להתגבר על הפחד מגירושין?

FineSilverMan

New member
בן 13 הוא לא ילד לפי התורה

כלומר לאחר שהוא עלה לתורה בפעם הראשונה.

השאלה שהרב שואל את החתן היא האם הוא רכש את הטבעת מכספו. לא מהכסף של הוריו.

4. תקראו ללימוד תורה מה שאתם רוצים, זה לא עמל.
ב-66 שנות המדינה לא יצא משהו חדש מהמגזר החרדי.
סתם טוחנים מים.

אני לא מפחד מגירושין.

1. חזרה על הפרשה: הוא לא צריך טבעת מכספו. הוא יכול להרים ענף מהרצפה. אל תהפוך לבונקר. אני בטוח שהנקודה הזו ברורה לך.

4. למה אתה סתם? חזרת בחזרה לגישת "מה 'כפת לי"? זה לא עמל למי שמסתכל מהצד - כלומר, רק אחרי ש"תיכנס לבריכה" - רק אז תדע. זוכר? אתה צריך ללמוד והסכמת על כך ("בהזדמנות").

אתה מפחד להתחתן כי אתה מצייר את הגירושים. הרי אינך יכול להתכחש לכך כי זה עולה כמעט מכל פוסט המדבר מכך.

FineSilverMan

New member
לא, הוא לא יכול להרים ענף מהרצפה

החפץ צריך להיות שווה פרוטה וענף מהרצפה לא שווה פרוטה.

מצייר?
אני ממש לא מפחד להתחתן.
אני רק רוצה להתחתן עם מישהי שיהיה בינינו התאמה טובה מספיק כך שלא נתגרש בהמשך. אני לא מעוניין לחזור על הסיפור של הורי. אני לא אתחתן עם מישהי רק כי יש לה XX בכרומוזומים.

אתה יודע מה? קח בעשר פרוטות.

הנה אני מוציא טישו מהכיס ומקדש את אשתי לעתיד.
(תעשה חשבון פשוט 29 ש"ח לשלושה חבילות טישו לילי יוצא בערך 10 אג'). הנה ילד בן 13 מוציא טישו מהכיס ומקדש את אישתו.

מצייר = בדמיון.

בין בני זוג אין דבר כזה התאמה. (אלא השלמה כמו מפתח למנעול) שניהם עובדים (קשה) עד שתהיה "התאמה" (כי הרי לא תצפה שהמפתח יהיה דומה בצורתו למנעול). בשביל זה הם הולכים ללמוד לפני חתונה ואחריה.
עד שזוכים להשלים זה את זו.

FineSilverMan

New member
מזל טוב!

אתה חייב לסבך הכל?
שתהיה השלמה.
כמו חתיכות פאזל.
עד היום לא זכיתי להכיר מישהי שמתאימה לחתיכה המשונה שהיא אני.

אתה רואה התאמה כמו חפיפת משולשים. אבל נניח יש שתי מפתחות: א' וב'. א' מתאים לדלת וב' לא...
אז אתה טועה, אני צודק וזה סוף הסיפור.

שונה. לא משונה.

אני מדבר פשוט וברור.
פשוט אתה מסרב להאמין שכך הם פני הדברים.
אתה לעולם לא תזכה להכיר מישהי "מתאימה". אף אחד מיושבי הפורום לא.

אינך מבין את משל המפתח. השיניים של המפתח בשביל שיתאימו לחור של המנעול - אתה צריך להפעיל את המכונה המיוחדת הזו, נכון? המכונה היא משל לעבודה המשותפת שלכם.

אם תנהל את השיחה על צודק / טועה לא תצא מזה. למה? מפני שיש "הוראות יצרן" לדבר הזה שנקרא 'אישה' (ולהיפך 'גבר') - שאתה לבד לא יודע. עד ש.....? תגיד חזק!!!

למעלה