למה בכלל להתחתן?

PandaMentor

New member
למה בכלל להתחתן?

ומה האובססיה הזו של רווקים בפורום כאן לדמיין את החתונה ... כאילו להגיע לחתונה היא חזות הכל. כאילו הטקס של החתונה לא נמשך משהו כמו
שלוש שעות ואחר כך מתחילים החיים האמיתיים.

אם אני אוהב אותך, ואת אוהבת אותי אז למה אנחנו צריכים לארגן טקס שיצהיר על זה ריש גלי? ועוד לזמין 300 אורחים?
זה לא הזוי?

בשביל ההתחייבות?
לא.

מי שרוצה להיפרד ולא טוב לו - יפרד בסופו של דבר. לא הסטטוס "נשוי" ישאיר אותו.
מי שרוצה לבגוד, יבגוד. לא הסטטוס "נשוי" ימנע ממנו.

בשביל מה? כדי להגיד אני נשוי?

FineSilverMan

New member
למה להכליל?

הטקס עצמו הוא חלק מהמכלול של החיים הדתיים.
עבור החילוני, אין לטקס יותר מדי חשיבות.
כמובן יש ילדות שחולמות על אירוע מלכותי... שבו הן ילבשו שמלה של מיליון ש"ח, עם איפור מתאים וכו' וכו'...

מבחינה סוציולוגית, יש הרואים בתא המשפחתי כאבן הבניה של החברה, ולא ביחיד.
והחתונה היא הטקס בו התא נוצר.
יש שני תפקידים עיקריים לחתונה:
1. הצהרה שהזוג ביחד ואין להתחיל עם האישה...
2. מתן נדוניה לזוג הצעיר מרכוש ההורים, כדי שיתחילו את חייהם לא מאפס.

כי נוח יותר לקבוע נקודה מוצהרת בזמן מאשר לזרום...

FineSilverMan

New member
זה לא מקובל עלי לשלול תגובה של 90 מילים

עם תגובה של מילה אחת -- "לקדש".
לחילוני הממוצע ממש לא אכפת מהקידוש עצמו.

אז אני אחזור שוב.

צריך להבין וללמוד מה עניין של ה"לקדש".

אני אזרוק קצת אש למדורה. מקדש החתן בטבעת. ואם אינו יכול? אז במשהו שווה ערך לפרוטה (אג' בימינו בערך).

אז אפשר לשאול. מה? באמת האישה מוכנה שיקנו אותה ב"שווה ערך לפרוטה"? או שמא יש משהו עמוק יותר שמסתתר שם בפעולה הזו? או שמא יש ביטוי ערכי שאנחנו עוד לא למדנו, רק פשוט צפינו מהצד ולא הבנו?

אז מה אתה אומר? הולכים ללמוד או ש"לחילוני הממוצע לא אכפת..."?

מה דעתך להיות "חילוני מעל הממוצע"?

לציין שדבריי אינם תחליף ללימוד מסודר בשיעורים מסודרים

לפני הקידושין.

קוראים לזה בתלמוד 'מסכת גיטין'.

סילבער! זוכר שהסברתי לך פעם שלא מפחדים מנישואין אלא נזהרים?
מהיכן לומדים זאת מסדר המסכתות. קודם לומדים מסכת גיטין אח"כ קידושין.

FineSilverMan

New member
הרעיון הוא

הטבעת היא סמל לכך שהאדון הוא חופשי. כלומר הוא יכול לכלכל את עצמו ואותה. הרי הוא לא באמת קונה אותה.
כאשר אנחנו נולדים, אנחנו כמו גוזלים ולא כמו אפרוחים -- המשפחה דואגת לנו בשנים הראשונות. לאחר הגיענו לבגרות, אנחנו אמורים לעמוד על רגלינו לבדנו. ילד לא יכול להתחתן עם ילדה, כי הוא לא יכול לדאוג לה בעצמו. כפי שחז"ל אמרו -- אדם נמדד בכוסו, כיסו וכעסו.

ולכן החתונה היהודית המסורתית לא מתאימה לחילונים המודרניים -- היא מתעלמת מהעובדה שנשים יכולות להיות בעלות קריירה ולא רק עקרות בית. או שגברים יכולים להיות עקרי בית. המודל המסורתי הפטריארכלי עבד היטב בתנאים מסויימים, אבל התנאים השתנו עבור חלק.

אז ממש לא משנה הקטע של קידושים או חתונה או כל דבר אחר, משנה איך הזוגיות.

dori78

New member
קח בחשבון

שהדברים שאתה אומר, אולי ברורים לרווקים מעל גיל 30, שלמדו משהו מהניסיון שלהם או של חברים מסביב.
כשאתה מתחתן בגיל 18-20, כשלפני כן לא היה לך שום מגע עם נשים שאינן קרובות משפחה - אתה צריך ללמוד את הדברים הללו בכובד ראש. אתה כבחור חילוני, התנסית במערכות יחסים והסקת את המסקנות שלך לגבי זוגיות. אגב, לפעמים מה שנדמה לנו שאנחנו רוצים לא בהכרח טוב לנו, לא בהכרח מה שאנחנו צריכים. בחור דתי/חרדי שלא צבר ניסיון - עדיף שילמד את כל הדברים שאיש המתח מדבר עליהם.

מן הסתם, יש תובנות מסוימות שמתאימות גם לחילונים.
חבל לי שיש הרבה חילונים שפוסלים את כל מה שמגיע מהדת - כי יש שם כמה דברים יפים.
אגב, כמו לקרוא את הברית החדשה או תיאוריות שאני לא מסכימה איתן - אני מאמינה בללמוד כמעט כל מה שיש לך אפשרות.
אתה לא חייב לממש ולהכניס לחיים הפרטיים שלך את מה שאתה נחשף אליו.

FineSilverMan

New member
אין ממש חדש תחת השמש?

למדתי יהדות/תנ"ך. אולי לא הרבה, יחסית. לא ממש כוס התה שלי. לא רואה שם תובנות שכדאי להפנות את תשומת הלב, יותר מאשר ספרי פילוסופיה מוסרית אחרים.
זה שיש שם דברים יפים... נו, נשים אותם במוזיאון...

זה שהחינוך של חרדים לקוי, זה בעיה שלהם.

במקום להגיד שיש שם דברים יפים, את מוזמנת לשתף את הדברים היפים... זה יהיה פרודקטיבי יותר.

dori78

New member
בכיף.

למשל הקונספט של השבת.
של יום אחד בשבוע, שבו אתה עושה פסק מהדברים של היום-יום, מהחובות, מהדברים הפחות נעימים.
אני לא שומרת שבת, אבל אני משתדלת לעשות בשבת רק דברים שאני רוצה לעשות, שמסבים לי הנאה.
פעם מישהו אמר לי להשתדל להוציא מהלקסיקון מילות חמ"צ: חייב, מוכרח, צריך.
אז בשבת - אני משתדלת שיהיה אצלי פסח. בלי חמ"צ

FineSilverMan

New member
טוב

מבחינתי, החובות היחידות הן המשמרות בעבודה ושטיפת כלים.
את שניהם אני עושה בחצי חשק.
אבל מלבד המשמרות והכלים, אני עושה כל מה שאני רוצה.
וגם בזמן המשמרת אני עושה מה שאני רוצה בגדול, מלבד זה שאני שם ופה ושם עוזר לאנשים וכדומה.
וכלים... חצי שעה ביומיים, בערך. עם מוזיקה. לא נורא.

dori78

New member
אני שונאת לשטוף כלים.

אחלה דוגמה.
זה למשל, משהו שאני יכולה לעשות ביום חמישי בחצות,
כי אני רוצה להתחיל את שישי בידיעה שגם זה כבר מאחורי.

אתה לא מנקה חוץ מכלים?
(סתם מנסה לברר אם אין לך עוד מטלות מעיקות)

שבוע טוב...

1. לפי השרשור שהתקיים פה בלעדיי, אני מבחין שלא למדת כלום ממה שהסברתי לך, הא?
2. מה שכתבת על עניין הטבעת אינו מעיד שהאדון חופשי. מדוע? משום שהגבר אינו אדון, והאישה אינה...שפחה.
3. האמרה 'כוסו כיסו וכעסו' הוצא מהקשרו (אבל לגמרי
).
4. המודל המסורתי עובד גם היום - למי שלמד. גם אצל שומרי תורה ומצוות יש נשות קריירה. כך שזה בניגוד לטענתך.
5. נושא השיחה שלי איתך היא שעליך ללכת ללמוד נישואין מה הם - עפ"י מה שקראתי ממך הערב, אני עדיין אוחז בדעה הזו וחזק.

FineSilverMan

New member
סבבה

בהזדמנות.

2. אז מה הגבר? ולא טענתי שהאישה שפחה.

3. אני דווקא חושב שזה בהקשרו.

4. יש סידור נוח למדי שבני ישיבות לומדים ואילו נשותיהן גם מפרנסות וגם דואגות לבית. בהחלט סידור נוח לגברים.

|

1. שמח לשמוע.

2. מה הגבר? בנאדם (לפחות אמור להיות).
3. לא זה לא. מה לעשות. אתה רק "חושב". גם לי יש מחשבות של כל מיני
על מגוון נושאים. אך אין זה הביאור המקורי.
4. אין זה 'סידור נוח'. עליך להבין שזה נעשה בהסכמת שני הצדדים.

FineSilverMan

New member
המממ

2. שיהיה חמור. לא אכפת לי. הרעיון הוא שהטבעת נקנתה מכספו שלו. האם יש משהו נוסף מלבד המשמעות הכלכלית?

3. אתה מוזמן להסביר.

4. שיהיה בהסכמת 10 צדדים. אני רואה ערך בלמידה, אבל לא על חשבון אחרים.

2. זה חייב להיות טבעת? אפשר להוציא ממחטה מהכיס ולקדש בה את האשה. עכשיו תשאל, "מה?! וכי היא שווה ממחטה?" אז מה זה אומר כל זה? הרבה. אחד מהם הוא שזה משהו סמלי כדי להראות ביטוי לאהבה שהוא רוחש לה. יש גם מצב הפוך בו האישה נותנת לגבר והמדובר באדם חשוב ולא כאן המקום להרחיב.

3. כוסו כיסו וכעסו - הם מצבים למדידת התנהגותו/התמודדותו של האדם בהם. כיסו בניגוד למה שכתבת לא בא למדוד כמה כסף יש לך בחשבון הבנק ואם הינך יכול להחזיק עיר שלמה או לא.

4. אל תאמר "שיהיה" / "לא אכפת לי". כי לא כך לומדים.
ומדוע? אם היית קצת חושב היית מבין ש..."אה! זה בהסכמה! לכן זה לא על חשבון האישה. שהרי גם היא מסכימה לכך מרצונה."

FineSilverMan

New member
אתה משהו

2. פשוט כתבת לא לעניין. החפץ עצמו ממש לא משנה, העיקר ששווה פרוטה. פשוט הטבעת נוחה לשימוש, כי היא עמידה, היא נענדת על האצבע וכו'. ביטוי לאהבה?!

3. אז מה כן בא כיסו למדוד?

4. גם אם זה בהסכמה, זה לא אומר שזה אתי. היא חונכה לכך. יש דוגמאות למכביר לדברים לא אתיים שנעשו בהסכמה.

למעלה