למה אתם אוהבים NBA?

OrEl74

Well-known member
מנהל
למה ללכת רחוק?

על אנתוני פארקר שמעתם? מחמם ספסל בפילדלפיה, מגיע לאירופה וחוזר ל NBA כשחקן לגיטימי ביותר...המון בזכות חכמת המשחק האירופאית שהוא צבר בשש שנות יורוליג.

דמגוגיה מעולה

אבל אין כלום מאחוריה. אני ראיתי משחקים של הקבוצות האלה ואין שם המון חוכמת משחק. יש לכל אחת מהן סגנון משחק, שהוא מאוד דומיננטי, אבל ברגע שאתה מוציא ממנו את העוקץ, הקבוצה ממול תתפרק. דטרויט - תוציא את הכדור מהידיים של צ'ונסי ותכריח מישהו אחר לנהל את המשחק. פיניקס - כנ"ל. סגור את הקלעים, תוציא את הכדור מהידיים של נאש, ותכתיב קצב משחק איטי. ויש עוד. חוכמה באה לידי ביטוי כשהיריב מציב אתגר, והקבוצה ממול מסוגלת לעמוד בו. אם הם באים ומוציאים לפועל את תוכנית המשחק שלהם, אין בזה שום חוכמה. אם הם באים ונכנסים בקיר, אבל בגלל הכשרון מצליחים להוציא 40% ולנצח, אין בזה שום חוכמה. לא תראה אותם באים ומנטרלים את הנקודות החזקות של היריב, כמו שמסינה עשה למכבי. לא תראה אותם עושים איזה חילוף לא מתוכנן כדי להוציא את היריב משיווי משקל. לא תראה אותם שולפים איזה שחקן ספסל אלא אם הוא תכונן לשחק מראש. יש רוטציה, יש חילופים קבועים, יש כוכבים, יש היררכיה. שחקן חם או קר זה לא משנה, ברגע שיש שחקן בכיר ממנו על המגרש, הוא לא יראה כדור יותר. אז נכון שיש שחקנים חכמים, אבל הכדורסל בנוי בעיקר על כשרון, אתלטיות, כוח, ולא על חוכמה. תראה את דוויט הווארד, תראה את לברון, את קובי, כולם שחקנים של אתלטיות, כוח, כשרון. לא מפליא אותי שכבר שנים בחור לבן קטן גונב להם את הMVP מתחת לאף. וזה למרות שאתה חושב שלא מגיע לו.

chaiel

New member
ממש לא.

הם גם יכולים לשחק לא פחות חכם מהיורוליג, אבל בשונה מאוהדי היורוליג, אוהדי NBA לא באים למשחק כדי להירדם.

ענית לעצמך

באנ בי איי הדגש הוא על השואו , האירופה אין הגבלות על ההגנה כמו באנ בי איי , וקבוצות יכולות להשתמש בהגנות מאד מתואמות ומאד מורכבות , שלא רואים ברוב קבוצות האנ בי איי. ברור שפיניקס , היא תענוג (ולא סתם נדבק לכדורסל שלה הכינוי "כדורסל אירופי")אבל למעט כמה קבוצות נוספות - הם היוצא מן הכלל שלא מעיד על הכלל. אתה אוהב לראות כדור טס מצד לצד הטבעות ושואו טיים , אני נהנה יותר מתרגילים מול תרגילים , זכותך , וזכותי.

התשובה היא יחסית

ביחס לכדורסל אירופי - אנ בי איי משעמם אותי , כי זה משחק לא חכם. משחק שמבוסס על כוח ואתלטיות , ולא על משחק קבוצתי ב-2 צידי המגרש. המשחק האירופי לטעמי הרבה יותר אינטליגנטי , ולי לפחות הרבה יותר מענין לצפיה. ברור שקבוצות האנ בי איי חזקות יותר אבל זה בגלל הפיזיות (אתלטיות , גובה , כוח) העדיפה בהרבה והעומק של קבוצות האנ בי איי, בפירוש לא בגלל איכות הכדורסל.

forzaj

New member
יותר עניין?

אתה נהנה לראות משחקי יורוליג שקבוצה קולעת בהם 60 נ"ק? והרבה מקרים 53-54 נ"ק? אתה נהנה לראות משחקים שבהם מלך הנ"ק קולע 12 בקושי? עזוב שטויות..יורוליג זה משעמםםםםםם מוות! משחקים טקטים,הגנות (ברור שבNBA יש שומרים יותר טובים אבל שם יש תוקפים שיודעים לעבור אותם),סוקרים עלובים.. קלעים בשקל...רק השבוע משחק בליגה היוונית (נדמה לי של מארוסי) נגמר שאחת קלעה 54... ונימברוק ניצחה את השנייה בטבלה 70-40...מה זה 40?!?!?? זה תלוי בהגנה טובה? לא! זה תלוי בהתקפה מחורבנת.. NBA אמנם מפוזר לרוב אבל לפחות הוא מהיר ומטורף וזה כיף לראות..

בעיני

הפרמטרים לפיהם אתה מודד איכות של משחק הם פרמטרים שגויים. באנ בי איי התוקפים עוברים את המגינים כיוון שההגנות לא מתואמות כמו באירופה והעזרה אינה מתואמת כמו באירופה , אתה מודד לפי תוצאה ומכאן נגזרת רמת ההנאה שלך , אני חושב שזו זווית ראיה שטחית על המשחק. כדורסל הוא ממש לא רק התקפה , והטבעות וכוח אינם כל מה שיש למשחק הזה להציע.

למעלה