למה אתם אוהבים NBA?

GUNNER FOREVER

New member
תשובה

שחקנים הכי טובים,מהלכים מהפנטים,תחרות קשה (בערך 100 משחקים עד לאליפות)..

The WizardMan

New member
למה לא ?

1. משחק לא קבוצתי 2. חוסר תשוקה למשחק עצמו , אלא יותר לשואו , ולכסף שרץ מסביב. 3. אין המשכיות לקבוצות. הכל דינאמי מידי (הטריידים , בחירות הדראפט).

itai46

New member
תשובה אחי

שחקנים עם חוכמת משחק שלא תאמן. הספורט בארצות הברית הוא כמו אלוהים בשביל היהודים (סתם מגזים אבל זה אשכרה על אותו עיקרון), לא תראה אוהד אחד שמקלל שחקנים וכו'. אווירה לא מהעולם הזה והייתי ב3 משחקים בNBA. מהלכים מדהימים, אתלטיות לא יאומנת. כיף לא נורמאלי לראות משחק. כל שחקן ביום נתון יכול לתת שואו מכל בחינה. הרבה תארים (MVP, שחקן משתפר וכו') יוצר תחרות גדולה על כל תואר.

מסכים עם הרוב, אבל חוכמת משחק?

נכון שיש כמה בודדים (קיד, נאש, היל) אבל לרובם (בתוכם כוכבים כמו קובי, כרמלו, אייברסון) אין את זה. בגלל זה ארה"ב, למרות שיש לה את השחקנים הכי טובים בעולם, מפסידה תואר אחרי תואר.

chaiel

New member
עכשיו עיצבנת אותי!!!

אין חוכמת משחק? כמו שיש באירופה את דיאמנטיניס ופאפלוקאס בNBA יש את נאש וקיד.. אתה חושב שהסקוררים של אירופה יש להם יותר חוכמת משחק מקובי לברון וכרמלו? אני יספר לך למה ארה"ב לא מנצחת: 1) עייפות, 82 משחקים, 48 דקות משחק... 2) דוגרי? לא כ-ז-ה אכפת להם כמו לאירופים. 3) סגל לא הכי טוב שיכול להיות להם. 4) יש עוד מיליון...אין לי כח... ובאליפות עולם הבאה תראה איך USA תקרע לכולם ת'תחת!

תתעצבן ALL YOU WANT

אבל חכמת משחק היא לא ענין של שחקן כזה או אחר , אלא של שיטת משחק וצורת משחק , ובענין הזה הכדורסל האירופי הרבה יותר חכם מהאמריקאי.

Malcolm X

New member
דמגוגיה מעולה...אבל...

חבל שלא ראית משחקים של יוטה, פיניקס, דטרויט, סאן אנטוניו, דאלאס או לייקרס העונה. יש גם מספיק קבוצות שהולכות על הקבוצתי בלי כוכב דומיננטי (לדוגמה פורטלנד, ניו אורלינס, אטלנטה). מי משחק חכם ביורוליג? צסק"א, טאו ופנא. זהו. כואבת הנשמה לראות משחקים אחרים. אז חאלס עם הסיסמאות הריקות.

זה בסדר לחשוב אחרת

זה לא בסדר להחליט החלטות על מי שאתה לא מכיר "חבל שלא ראית משחקים של יוטה, פיניקס, דטרויט, סאן אנטוניו, דאלאס או לייקרס העונה." , לא מסכים איתך , נקודה. בסיס הכדורסל האירופי הוא קבוצתיות , להבדיל מהאנ בי איי , זו דעתי. על המחשבות שלך אני לא שולט ולא מתיימר.

chaiel

New member
צודק ולא צודק.

לגבי איזה משחק יותר יפה, אתה צודק, כל אחד ודעתו, אני אוהב שואו והיילייטים ואתה אוהב משחק מתואם ומחושב עם הגנות. אבל אתה טועה לגבי זה שאתה אומר שלשחקני יורוליג יש יותר חכמת משחק, אני בטוח שאם קבוצות NBA היו משחקים עם הגנות מתואמות וכו' הם היו יותר טובים מקבוצות יורוליג, ולשחקנים בNBA יש אותו חוכמת משחק (אם לא יותר) כמו לשחקני יורוליג אלא שפשוט הם לא מנצלים אותה ופשוט משחקים חזק ומהיר. לא נכון?

זו עובדה שהאירופים באנ בי איי

נחשבים לשחקנים עם יסודות טובים יותר. זה שיש שם כמה קבוצות שדווקא הלכו לכיוון הסגנון האירופי (ברור שהן מבצעות טוב יותר , שחקני האנ בי איי חזקים יותר , גבוהים יותר , אתלטים יותר, לא חכמים יותר - אבל בשביל זה יש מאמן כמו ד'אנטוני) רק צריך להגיד לך איזה סגנון משחק נכון יותר.

chaiel

New member
והקשר?!

אז חכמת משחק זה דבר נרכש?! יסודות אולי כן כיזה כן נרכש... לא מסכים איתך אבל וואטאבר...בקיצור מה שאני אומר שאם תיקח את החמישה שחקנים הטובים בNBA וחמישה הטובים ביורוליג מכיתה א' לומשנה איזה סגנון תשחק (מהירות כח הגנה...) ה"שחורים" ינצחו...

מה זה קשור?

לא ככה מודדים מה יותר איכותי. יש הבדלים פיזיים בולטים. וגם עם ההבדלים האלה , האמריקאים לא מנצחים נבחרות כמו ארגנטינה בלי העילית שבעילית שלהם.

chaiel

New member
דוגמא:

אני יגיד את האמת אני לא מבין יותר מדי ביורוליג אבל משחקים של מכבי ראיתי ו.. לביינום יש חכמת משחק? רע אולי לבלוטנטאל? נוו אז לפייזר בטוח יש, לא? היחיד במכבי שיש לו חכמת משחק הוא וויצ'יץ', וגם אצלו מפריזים בכמה חכמת משחק ישלו + אני לא רואה אותו מתמודד ב-כ-ל-ל עם הסנטרים הטובים בNBA, חכמת משחק לא מספיקה.

אתה לא רואה את וויצ'יץ'

מתמודד מול הסנטרים הגדולים באנ בי איי, 1- כי לידם הוא קטן - פיזית. 2- הוא לא חזק. בכל מה שנוגע ליסודות הוא לא רואה הרבה מאד סנטרים מוכשרים ומוצלחים מהאנ בי איי שיודעים בעיקר לקפוץ לשמיים בשביל להטביע , לחסום , ולקחת ריבאונד - זה נחמד ואתלטי מאד - אבל לא מה שנקרא "איכות" בעיני. אגב , לא מפריזים לגבי חכמת המשחק של וויצ'יץ' , מבין סנטרים אירופיים באירופה , אני זוכר רק אחד כמוהו , סאבוניס. ביינום , פייזר , בלות'נטאל - גדלו ולמדו לשחק כולם בארצות הברית.

chaiel

New member
חח יופי!

הבעיה היא שכדי להיות שחקן NBA צריך גם גודל, ואם אין לוויצ'יץ' אתזה אז הוא לא שחקן NBA. צודק לגבי השחורים של מכבי, אבל להלפרין בורשטיין אליהו(!!!) וכספי יש יסודות יותר טובים משחקני NBA? לא נראלי... בכל מקרה, ברור שלחקנים הטובים מליטא וכו' יש יסודות יותר טובים, אבל עדיין, שחקני הNBA הכי טובים מנצחים אותם גם בלי היסודות האלה. (אז נכון, ארה"ב הפסידו, אבל כבר פירטתי את הסיבות לזה, זאת לא הסיבה)

זה ממש בדיחה.

ביינום זה יורוליג? בלוטנתאל זה יורוליג? פייזר? אלה בדיוק השחנים שגדלו על הNBA ועדיין חולמים להגיע לשם. כשמדברים על יורוליג, מדברים על שחקנים כמו שאראס, כמו וויצ'יץ, כמו פפאלוקס. אתה לא יכול לקחת שחקנים שגדלו על הNBA ולקרוא להם שחקני יורוליג. לפייזר, בלותנטאל וביינום יש בדיוק את אותה בעיה שיש לרוב שחקני הNBA. הם נסמכים על היכולת הפיזית שלהם, ולא מפתחים שום מחשבה. ללכת לסל בכוח עשר, פעמים, אז ארבע פעמים זה יכנס ובשאר לא חשוב. ההבדל נראה לעין במשחק בין יוון לארה"ב בחצי גמר אליפות העולם לפני שנה. האמריקאים באו עם תוכנית משחק ברורה, אבל כשהתוכנית לא עבדה, היו אובדי עצות. היוונים לא התקשו לשבור את הלחץ האמריקאי פעם אחר פעם, ולמרות שהאמריקאים עולים עליהם פיזית ובכשרון בכל תחום, הם הפסידו לאינטלגנציית המשחק של פפאלוקאס. הכדורסל האמריקאי הוא כדורסל של כשרון. שחקנים כמו קובי, לברון, או ג'ורדן בזמנו, שאי אפשר לעצור, מקסימום להאט. אבל אין שום חוכמת משחק בלתת את הכדור לקובי 15 פעם, ושהוא יעשה את אותם מהלכים פעם אחר פעם, בין אם הוא קולע 15 מ15, או 1 מ15. ורק שיהיה ברור, לפני שאתה מאשים אותי בהאשמות למינהם, אני חולה NBA, ולא ראיתי כדורסל אירופי כבר הרבה זמן.

ושים לב להבדל הגדול

סבוניס, אחד השחקנים החכמים במשחק, הגיע לNBA בגיל מאוחר. הוא הגיע עם גוף שחוק, ובכל זאת היה כוכב בNBA. נכון שלא בסדר גודל של שאקיל, אבל עדיין כוכב בפורטלנד. פורטלנד למעשה הציעו לו חוזה גם כשהיה בן 40 וחזר לליטא. לעומתו קח את שאקיל, שאיבד את הזריזות שלו כשהתבגר, ותראה איזה כושר משחק הוא מפגין(הוא עדיין טוב מחצי מהליגה, אבל יחסית למה שהיה ב2006, זה פחות מ30%). זה בעיני חוכמת המשחק האירופית, מול ההתבססות על הכשרון של האמריקאים.

למעלה