למה אתה לא מגן עלי??

הבת זוג לא היית צריכה להגיע לרמה כזו

עם אמא שלו ובטח לא להתלונן שהוא לא מגן עליה אם היא צועקת חזרה על אמא שלו.
היא צריכה לדעת לכבד את ההורים שלו ואחרי כל זה במידה ואמא שלו היא זו שמתחילה עם העלבונות והצעקות על בת הזוג של הבן שלה, אז הבן צריך להתערב ולהפסיק את המריבה הזו בדרך הטובה ביותר.

דידי 9

New member
לדעתי אבא שלו אשם!! כי אם אמא שלו הייתה

רוצה שאבא שלו יתערב היא הייתה אומרת לבן שלה שהכלה לא בסדר, לא?
ואם החתן אמר לכלה שהוא כועס שהיא כועסת על הכעס של אמא שלו כלפי הכלה
ועונה לאבא שלו במקום שהיא תענה לאמא שלו שהתחיילה בכל הסיפור-
אז אבא שלו אשם!!!

מסכימה איתי?

בקיצור יש פה סלט מטבוחה

banangoy

New member
באמת?

לפי הסיפור שלו אמא שלו לא נראית מנומסת במיוחד. היכן הכבוד שלה לכלה?

dori78

New member
חם מהתנור מפורום "חמותי ואני"

מישהי מתלוננת על יחס הזוי מצד אבא של בעלה.
באופן לא מפתיע, לא מעט מהתגובות מדברות על זה שהבעל צריך להיות גשר בין האישה למשפחתו.

זה לא דבר כל כך נדיר. תעקוב אחרי ההודעות שם יום-יומיים, אני מבטיחה לך שתיתקל בהרבה הודעות בסגנון.

באופן אישי, אני מקווה שאני אבנה את חיי עם אדם, שיידע להפריד בין הנאמנות שלו והכבוד שלו למשפחתו, לבין הנאמנות והמחויבות שלו אליי ולהחלטות שנעשה כיחידה מלוכדת ונפרדת ממשפחתו. כמו כן אני מקווה, שאני אבנה את חיי עם אדם שמגיע ממשפחה תרבותית, שמתקשרת במילים ולא בצעקות בהמיות.

dori78

New member
בטח, הנהלת הפורומים מתים עלי. (נראה לך?)

או במילים אחרות: לא ממש.
בסך הכל גולשת ורסטילית שמכירה דיונים בהרבה נושאים בהרבה פורומים.
הנושא שהועלה הוא אחד מהנושאים החמים שם, תמיד המסקנה היא שהבעל צריך לקחת את הצד של אשתו.

הוא צריך לעמוד לפני אשתו.

אחרת איך הוא יגן עליה מפני אמו, קללותיה, צעקותיה ו....יריקותיה?

שדות77

New member
יש תקוות ויש מציאות

גם בניה של המשפחה כיחידה עצמאית וגם כשמשפחת בן הזוג רגועה כמו קרחון, לא תמנע מקרה נקודתי של התפרצות כעסים והעמדה של שני בני הזוג בסיטואציה לא נעימה. לא תמיד זה בגלל החלטות, לפעמים מילה אחת לא במקום עלולה להעיף ניצוצות.

במקרה כזה בהחלט הייתי מצפה מבן הזוג שירגיע את הרוחות באופן מיידי. לא מצפה ממנו שיריב עם אמא/אבא שלו במקום, אבל בהחלט שידאג להפסקת אש ויסביר אח"כ בצורה ברורה שדברים כאלה לא מקובלים ולא מתאימים.

dori78

New member

שכחתי את העיקר:
ברור שבן הזוג צריך לדאוג (מתוך נאמנותו אליי) להסביר לאמא שלו שההתנהגות הזאת לא מקובלת.
בדיוק כמו שאני (לא שאני רואה את ההורים שלי צועקים או מתפרצים על בן הזוג שלי, אבל נגיד ש) אדאג להיות זו שמפשרת ומעמידה את אמא שלי במקום, אם היא תעביר ביקורת על התנהגות מסויימת של בן הזוג שלי.

mri10

New member
דעתי האישית היא...

שבאופן כללי צריך לאמץ את הגישה של 'רפואה מונעת' לצפות מראש את ההתרחשויות ולהמנע ככל האפשר מלהגיע לאותן פינות.

אם בכל אופן קרה מה שקרה והינך עומד מול מלחמת הכל בכל.עדיף לידום,להסיט נושא,להתלוצץ,לדבר על מזג האוויר או על כל דבר אחר.
לדעתי,כל התערבות בשעת מעשה ולו המאופקת ביותר עלולה רק להחריף את היחסים הטעונים בלאו הכי בין כלה לחמותה.
לאמ"כ אפשר לבת הזוג את השתיקה בשעת מעשה ואת ההגיון שבה,לדעתי היא גם אמורה להבין את זה.

Anna Vasserman

New member
ואיך היית מרגיש אילו זה היה הפוך?

אתה בארוחה משפחתית אצל אשתך.

אמא שלה מתחילה לפתוח עליך פה. משמיצה ומעליבה אותך בפני כולם.

ואשתך יושבת, שותקת ונהנית מההצגה...

איך זה?..

mri10

New member
שותקת או נהנת מההצגה??

אני משוכנע שהייתי מבין את ההגיון בכך שהיא שותקת.
נהנת מההצגה?? זה כבר משהו אחר לגמרי.

תגידי לי אנה, איזה ריווח יוצא מהתגובה המיידית??

אם מסתכלים לטווח הארוך, אין בגישה האקטיבית הזו שום דבר חכם
מלבד סיפוק ייצרים מיידי.ככלות הכל היא תישאר חמותה ואם בעלה.
מוטב להביט קדימה מאשר להתמסר לרגשות ההווה.

Anna Vasserman

New member
לא הצדקתי את האשה, אבל

ללא ספק בני זוג צקיכים לעמוד זה להגנתו של זה.

גם אם הם לא צודקים.

הבחור היה צריך להגן על אשתו - ללא ספק.

הוא היה צריך לפחות להגיד : "אמא, תפסיקי. זה לא נעים לי שאת מעליבה ככה את אשתי. אין צורך להעליב. אם יש משהו שלא מוצא חן בעינייך - תפתרו את זה בשקט ובפרטיות - ולא בפני כולם."

אני הייתי עושה את זה בשביל בן הזוג שלי. ללא ספק. ואני מצפה שגם בן הזוג שלי היה נוהג כך.

Anna Vasserman

New member
תוספת

בן זוג ששותק - נותן הרגשה שלא איכפת לו.

שלא איכפת לו שאשתו נפגעת.

וזה ממש גרוע.

איך אני יכולה לאהוב אדם שלא איכפת לו כשאני נפגעת?? גם אם זה מאמא שלו...

למעלה