למה אנשים במאה ה21 עדיין מאמינים בדת השמאל?

certified.woke

Well-known member
טיפש לעולם לא יוכל להבין את החכמים
אוכל נבלות וטריפות לא יוכל להבין את חוכמת התורה
אתה פוסל אחרים במומך, טול קורה מבין עיניך.
את התורה כתבו בני אדם.
איזו ראיה לכאורה אתה מכיר לקיום אלהיך גם מחוץ לתבן אשר בין שתי אזניך?
ציין נא את החזקה ביותר שאתה מכיר מביניהן.

Harrington

Well-known member
מנהל
מדוע אנשים במאה ה-21 עדיין מאמינים בקיום "ישות" מופשטת, אימטריאלית לחלוטין, גם מחוץ לתבן אשר בין שתי אזניהם, אשר בראה את כל המַטֶרְיָה ומנהלת אותו כללית ואישית, אך לא מפיקה מאז אותה ה"בריאה" שום physical impression כלשהו הנתן לגלוי?
מדוע?
מה זה אומר על המאמינים?
יותר מעניין לטעמי מה זה אומר על אנשים שהם מרגישים צורך על כל צעד ושעל לתקוף כאלה שחושבים או מאמינים אחרת מהם. אישית למשל, אלמלא הייתי מאמין בקיומו של הקב"ה (ואני ברוך ה' כן), ממש לא היה מפריע לי בשום צורה שיש אחרים שכן מאמינים בכך. בוודאי שלא הייתי מרגיש צורך לכתוב פוסטים על היותם פחות אינטליגנטיים או שאר המצאות, ממני או מכל אחד אחר.

אבל יש אנשים ולא נזכיר שמות, שלא מסוגלים להעביר שבוע (ואני נדיב) בלי לכתוב פוסט בסגנון דלעיל, בו הם מעידים אמנם בעיקר על עצמם ולא על מושאי דבריהם, אבל זה עדיין מעניין מה מוביל אנשים לנהוג כך. חוסר חיים? שעמום? פחד/קנאה ממה שיש לאחרים ואין להם עצמם (למרות שכמובן לעולם לא יודו בתחושות אלה)? סתם בעיות נפשיות כאלה או אחרות? משהו אחר?

על השאלה מדוע יהודי (או כל אחד אחר) מאמין בקיומו של אלוקים, קל למדי להשיב. על השאלה הזאת, מדוע כל כך חשוב לכאלה שמצהירים על עצמם שאינם מאמינים (וחלקם כידוע פשוט משקר) לתקוף את אלו שכן מאמינים? פחות קל לענות על פניו. בוודאי אם איננו מעוניינים לרדת לרמתם ולייחס להם תכונות בעייתיות כאלה או אחרות, שאינן מכובדות או מכבדות במיוחד ;-).

DANIAVNI

Well-known member
דת שהוציאה את האמונה באל כי רצתה שראשיה יהיו במקומו וכולם יסגדו להם במקום האל.
דת שהביאה רק חורבן ואסונות לעולם.
בניגוד לרבים אני מתנגד לתפיסה שלפיה השמאל הקומוניסטי ביטל את מרכיב האלוהות בתוך הדת
מן הסיבה הפשוטה שחלק ממנהיגיו הועלו לדרגת אל בפולחן אישיות .

למשל בצפון קוריאה יספרו לך שקים ג'ונג און איננו נדרש לצרכיו .

evglev1

Well-known member
מנהל
בניגוד לרבים אני מתנגד לתפיסה שלפיה השמאל הקומוניסטי ביטל את מרכיב האלוהות בתוך הדת
מן הסיבה הפשוטה שחלק ממנהיגיו הועלו לדרגת אל בפולחן אישיות .

למשל בצפון קוריאה יספרו לך שקים ג'ונג און איננו נדרש לצרכיו .
על זה מארבו מדבר שהם טוענים שאלוהים לא קיים כדי להפוך את המנהיג שלהם לאלוהים. חוויתי את זה כילד עם לנין שקידשו אותה גם בשנות השמונים של המאה העשרים בברית המועצות בתור האדם המושלם והציפו את כל המדינה בפסלים ופורטרטים שלו. גם בצפון קוריאה יש פולחן אישיות למנהיג ואני מניח שגם בקובה של פידל קסטרו וגם בוונצאלה של צ'אבס. ויש לזכור שחלק מקיבוצי מפ"ם סירבו להאמין בדברים שנחשפו על סטאלין לאחר מותו כי הקומוניסטים היו בפולחן אישיות לסטאלין ולא היו מסוגלים להאמין שסטאלין לא היה הצדיק שהם חשבו.

ai27

Well-known member
מארס אנגלס לנין וסטלין לא קבעו תאריך תפוגה לדת הזאת
ואנשים שנמשכים להשמדה של עשרות ומאות מליונים עדיין סוגדים להם

נערך לאחרונה ב:
למעלה