יותר מעניין לטעמי מה זה אומר על אנשים שהם מרגישים צורך על כל צעד ושעל לתקוף כאלה שחושבים או מאמינים אחרת מהם. אישית למשל, אלמלא הייתי מאמין בקיומו של הקב"ה (ואני ברוך ה' כן), ממש לא היה מפריע לי בשום צורה שיש אחרים שכן מאמינים בכך. בוודאי שלא הייתי מרגיש צורך לכתוב פוסטים על היותם פחות אינטליגנטיים או שאר המצאות, ממני או מכל אחד אחר.מדוע אנשים במאה ה-21 עדיין מאמינים בקיום "ישות" מופשטת, אימטריאלית לחלוטין, גם מחוץ לתבן אשר בין שתי אזניהם, אשר בראה את כל המַטֶרְיָה ומנהלת אותו כללית ואישית, אך לא מפיקה מאז אותה ה"בריאה" שום physical impression כלשהו הנתן לגלוי?
מדוע?
מה זה אומר על המאמינים?
אבל יש אנשים ולא נזכיר שמות, שלא מסוגלים להעביר שבוע (ואני נדיב) בלי לכתוב פוסט בסגנון דלעיל, בו הם מעידים אמנם בעיקר על עצמם ולא על מושאי דבריהם, אבל זה עדיין מעניין מה מוביל אנשים לנהוג כך. חוסר חיים? שעמום? פחד/קנאה ממה שיש לאחרים ואין להם עצמם (למרות שכמובן לעולם לא יודו בתחושות אלה)? סתם בעיות נפשיות כאלה או אחרות? משהו אחר?
על השאלה מדוע יהודי (או כל אחד אחר) מאמין בקיומו של אלוקים, קל למדי להשיב. על השאלה הזאת, מדוע כל כך חשוב לכאלה שמצהירים על עצמם שאינם מאמינים (וחלקם כידוע פשוט משקר) לתקוף את אלו שכן מאמינים? פחות קל לענות על פניו. בוודאי אם איננו מעוניינים לרדת לרמתם ולייחס להם תכונות בעייתיות כאלה או אחרות, שאינן מכובדות או מכבדות במיוחד