למה אנחנו משתזפים ?

FearThis

New member
למה אנחנו משתזפים ?

ממה נוצר הגוון החום הזה של העור ? דניאל.
 

FearThis

New member
לדעתי יש איזה שהיא סיבה אחרת.

אולי משהו שקשור בפיגמנטציה. אני לא בטוח, בגלל זה אני שואל
בכל מקרה אם למישהו יש תשובה אני אשמח לשמוע... דניאל.
 
תשובה

תהליך השיזוף הוא תהליך בו אור השמש (האור האולטרה סגול) פוגע בעור, חלקו נבלע ומגיב עם מולקולות הטירוזין - חומצה אמינית (סקס כימי שכזה
) ושניהם יוצרים יחד את תאי המלנין כדי להגן על העור. תאים אלו הם תאי פיגמנט\צבע המקנים לעור את צבעו הכהה. המלנין בולע את מרבית הקרינה האולטרה סגולית ולכן למי שיש יותר נפגע פחות יעני אנשים בעלי עור כהה טבעי לדוגמא יש תאי מלנין גדולים, ולהיפך עם אנשים בהירי עור.
 
ולמי שתהה...

איך זה שמי שכהה יותר נפגע פחות אם המלנין סופג את הקרינה (הרי אנחנו לא רוצים לספוג אותה...), זה מפני שעור בהיר לא מחזיר את הקרינה, אלא שקוף לה - אז היא יכולה לחדור פנימה בלי הפרעה. אם תסתכלו על קרם נגד שמש באור אולטרה-סגול, הוא יראה כהה (אני מתכוונת לאלה עם המסננים הכימיים). הוא נותן אפקט של שיזוף מלאכותי לאורכי הגל האלה.
 
למעלה