למה אין לי רישיון?

רפי rafi

New member
למה אין לי רישיון?

האם לדעתכם זה מוצדק שראשי ישיבות אוסרים ללמוד נהיגה? מה רע ברישיון? וגם יש ישיבות שמותר לעשות רישיון, כמו חברון גבעת מרדכי,ו-ר` הלל, וגם אם זה אסור ברוב הישיבות, למה שם זה מותר?

שיSY

New member
גם לי אין...

אני מת לעשות רשיון , אבל אפשר להבין את הראשי ישיבות שאסרו, א. כי זה מוציא מהלימוד, וכן אם היה מותר היו מביאים רכבים ויוצאים לטייל הרבה. ב. זה יכול להיות נזק גשמיי , והרבה בחורים נפגעו בתאונות דרכים, ולצערנו נהרגו. היה ישיבות שמותר (כמו ישיבת "קול תורה" שהיתה שם תאונה ואסרו לצאת בפורים לאסוף לת"ת. ובקשר לישיבות שמותר יגיע זמן שיאסרו את זה ג"כ.

shirha

New member
לא ידעתי!!!

בס"ד חשבתי שרק לנשים אוסרים ללמוד נהיגה מטעמי צניעות,לא ידעתי שגם לגברים. זה מסביר לי עכשיו הרבה דברים

רפי rafi

New member
נכון.

למשל בישיבת חברון גבעת מרדכי שנחשבת לישיבה הליטאית טובה מאוד, מותר לעשות רישיון.

אחיין של בעלי לומד בישיבת חברון הלל

בקרית ספר. אני לא יודעת אם שם מותר במפורש להוציא רשיון אבל הוא סיפר שיש לו חברים שלומדים איתו שבאים לישיבה עם האוטו - מחנים מול הישיבה ואף אחד לא אומר להם כלום על זה. הוא בעצמו רוצה להוציא עוד מעט רשיון.

רפי rafi

New member
זה מותר לחלוטין.

ופעם איזה בחור מהישיבה הזאת עבר טסט, ועשו לו מסיבה, אז ר` הלל התעצבן ואמר להם "לא איכפת לי שתעשו רישיון, אבל מסיבות וחגיגות אל תעשו".

רפי rafi

New member
לא נכון.

א. זה לא מוציא מהלימוד מסיבה פשוטה שלאף בחור ישיבה אין רכב פרטי,ומקסימום נוסעים קצת בליל שישי. ב. אם זה נכון, אז משרד התחבורה אמור להגביל את הגיל,ומה זה קשור לראשי הישיבות,וגם למה יש ישיבות שכן מותר, הרי זה מסוכן.

ראית כמה כותרות היו על

תלמידי ישיבות בזמן החופשות ששוכרים רכבים ועושים תאונות בגלל שהם נוהגים בפזיזות? אני מצדיקה את זה! אני גם בעד שלא רק אצל הישיבות האלה יאסרו רשיון בגילאים האלה ולא רק בעולם החרדי אלא גם אצל החילונים. ישנם גילאים שלמרות שיש בגיל הזה בני נוער אחראים - אחרים מאוד פזיזים. לפני שנתיים חזרתי בשעה לילה מאוחרת מהכלייזמרים עם חברה שלי. נהגתי ברכב שלי. עצרתי ברמזור הידוע והפקוק ליד הרצליה מכיוון שהוא היה אדום. הייתי אחרונה בטור. הגיעה נערה צעירה ושכחה שכשהיא רואה מרחוק מכוניות עומדות זה צריך להגיד לה להאיט את מהירות הנהיגה ולהתכונן לעצור. בשיא המהירות שלה היא נכנסה באוטו שלי מאחורה והרסה לי את כל החלק האחורי של האוטו. היא רצתה לברוח המקום אבל מישהו שראה מה שהיא עשתה חסם אותה עם הרכב שלו. מסתבר שהיא קיבלה את הרשיון רק לפני שבוע. בת תפנוקים מהרצליה שיצאה לבלות עם החבר שלה והחברה שלה ותוך כדי נהיגה היא פשוט תרה אחרי מסעדה ולכן לא ראתה שיש כ"כ הרבה מכוניות שעומדות וממתינות ברמזור אדום. בקיצור - בין אם מדובר בחרדים או לא - צריך לדעתי להעלות את גיל רשיון הנהיגה מגיל 17 לגיל 24 לדעתי.

רפי rafi

New member
צודקת.

א. לא לעשות הכללות על כל בחורי הישיבות, יש נהגים פזיזים,ויש נהגים מצוינים. ב. אם ראשי הישיבות אוסרים בגלל הגיל הצעיר,אז למה משרד התחבורה מאשר למרות הגיל וצפית?!?

שמעתי פעם שהם דוקא חשבו

להעלות את הגיל בגלל הפזיזות של בני הנוער כשהם מקבלים את רשיון הנהיגה. הם ניסו לפתור את זה ע"י הצמדת מלווה שיש לו רישיון נהיגה כבר כמה שנים. הנערה שהרסה לי את כל החלק האחורי של האוטו היתה עם החבר שלה והחברה שלה - כולם בני אותו הגיל (ביררתי). כך שהרבה מאוד מבני הנוער מצפצפים על החיוב של מלווה. למה הם לא עושים עם זה שום דבר? תשאל אותם. במשרד התחבורה מודעים היטב לבעיה הזאת.

רפי rafi

New member
את הבעייתים

הם מנסים לפתור ועוד מעט נהג חדש יצטרך מלווה חצי שנה (ולא חודשיים כמו שזה היום).

וכמו שהם לא מתייחסים לצורך במלווה

על פי החוק במשך כחודשיים, אותם בעייתיים, כך גם הם לא יתייחסו לצורך במלווה למשך חצי שנה. כמו שכתבתי בנערה שהרסה לי את כל החלק האחורי של האוטו הוציאה את הרישיון רק לפני שבוע. היא היתה חייבת להיות עם מלווה והעובדה היא - שהיא לא היתה.

רפי rafi

New member
יש לך פיתרון אחר?

ואל תגבילי את הגיל(לא עוקפים בעיה~פותרים אותה).

אין פתרון לבעיה הזאת

אלא רק להעלות את הגיל לגיל שבו הנער מתחיל להתחיל להתבגר ולנהוג באחריות וכך תהיה גם הנהיגה שלו. כמה תאונות דרכים, לא עלינו, יש של בני נוער שחוזרים מבילוי? כמה תאונות יש של חיילים צעירים שמגיעים לאפטר ולוקחים את האוטו של אבא לבילוי? צריך להעלות את גיל הוצאת הרישיון לבין 21 ל 24. אין אפשרות לאכוף נהיגה עם מלווה בלבד, העובדה היא שהרוב נוהגים כשהם צריכים גם בלי מלווה. גם הרבה מההורים לא מקפידים על מלווה - עובדה שמי שהרסה לי את האוטו התברר שאבא שלה נתן לה את האוטו והוא ידע שאין לה מלווה.

אין כל רע ברישיון

תלמידי הישיבות שעושים תאונות זה בגלל חוסר הניסיון שלהם, ובנוסף שצעירים מתלהבים מהרכב, ולא שמים לב שביד שלהם נמצא כלי שיכול להרוג. זה נכון לכולם! אבל ראשי הישיבות מתנגדים להוצאת רישיון נהיגה בגיל 17 כי חלק גדול מהבחורים האלה מתלהב יותר מהגשמיות ובהנאה שבדבר. ולכן הם כמחנכים רוצים לחנך ולא רק ללמד, לדעתי בגיל שלאחר נישואין, או בגיל קצת יותר גדול האדם מקבל קצת פרופרציות לדברים ויכול להוציא רישיון נהיגה. בנוגע לבנות שלומדות נהיגה לדעתי זה לא חוסר צניעות, כמובן שכל הורה יודע ומכיר את הבחורה אם היא התחנכה לצניעות או לא, ולכן הרישיון הוא לא גורם לחוסר הצניעות אלא ההתנהגות של הבחורה עצמה. דווקא נשים שיש להן רישיון יכולות לנהוג בצניעות רבה יותר. הן בהימנעות בנסיעה ברכב ציבורי, קיצור הזמן ברחובות, ונשים צריכות רכב שבדרך כלל הן לוקחות את הילדים לבתי ספר וכוונתי בישובים שאינם חרדים שהאם צריכה לפעמים לנסוע כברת דרך ארוכה כדי שהילד ילמד בגן דתי. וביננו נשים (לא בנות 17) נוהגות ביתר זהירות בכבישים. וזה מציאות ססיסטטית!

מסכימה עם החלק הראשון של דבריך

לגבי הרשיון לבחורים. לא יקרה כלום אם הם יעשו רשיון אחרי הנישואין ואת הסיבה לכך נתת בעצמך, אני מסכימה איתה. לגבי הרישיון לבנות - לפי מה אני הבנתי, יש כאן כמה בעיות של צניעות. קודם כל לימוד הנהיגה. עדיף שמורה הנהיגה תהיה אישה. ראיתי בחב"ד בלוד שאם יש מורה גבר אז הבעל הולך איתה לשיעורים - בגלל הצניעות ובגלל שלא יהיה פתחון פה. למה דוקא אשה מורת נהיגה? - יושבים האחד ליד השני ויש נגיעות שנובעות מהצורך לתקן את הנהיגה שלה וכו'. אם יש אשה מורה אין פתחון פה לאנשים. אין בעיה עם הצניעות. - לפעמים קורה שהמורה יכולה לתת שיעור רק בערב או שהבחורה יכולה רק בערב. בדרך כלל בשיעורים נהיגה יוצאים לכביש הפתוח. יש כאן בעיה קצת של ייחוד במידה ומדובר בגבר מורה. האשה הוציאה רשיון, הכל טוב ויפה. מה עכשיו? רוצה אוטו, לא? לפי מה שאני הבנתי יש כאן בעיה לא עם הנהיגה עצמה אלא עם ההתעסקות עם גברים שנובעת מהחזקת אוטו (מוסכים וכו'). מישהו פעם אמר לי שיש בזה קצת מן החוסר צניעות במיוחד כשמדובר בנערה צעירה שנמצאת בשידוכים. עלולים להסתכל על זה בעין לא יפה בשידוך. אני הוצאתי את רשיון הנהיגה שלי מהצורך להגיע לשיעורי תורה בבני ברק. למה? מכיוון שהייתי חייבת אחרי העבודה להגיע קודם הביתה ורק אחרי זה לנסוע למדרשיה שלי והייתי מפספסת שלושת רבעי משיעור התורה. לכן, החלטתי להוציא רשיון מכיוון שרק כך יכולתי להגיע בזמן ולהשאר עד הסוף. עכשיו, אני עובדת בבית יעקב כאן בצפת ושם אסור לאשה נשואה לנהוג. אז כשהסבירו לי שהבעיה היא עם הצניעות במוסכים וכו', הבנתי. אבל עכשיו, אני לא רואה את המוסך בכלל, בעלי מטפל בהכל ובעלי גם שם דלק וכו'. אז מה הבעיה עם זה? אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את ההגיון שבזה מכיוון שאני יכולה למצוא נקודות זכות מבחינת צניעות כשאשה נהגת מאשר אם היא צריכה לנסוע באוטובוסים. אבל אני חייבת לציין שכתוב ככל אשר יורוך וכך עשיתי לפני שהחלטתי להוציא רישיון וכך אמשיך לעשות גם בעתיד

למעלה