למה אין לי רישיון?

לא

זה אומר שהם מצפים שיהיה לבחור שכל להבין שאם הוא לא צריך בגלל סיבה אמיתית שלא יעשה!!!

רפי rafi

New member
לוי אל תהיה תמים!

ראשי ישיבות לא מצפים שיקרה משהו,הם ישר אוסרים.

הסבר

יש 2 סוגי ישיבות 1. שיש בה גדר ברור מה אסור ומה מותר חוק ולא יעבור! 2. שאין גדרים חזקים כהוראה או כחוק! אלא שהם מצפים שתבין לבד מה הבחירה הנכונה לבד .

סקרן 1

New member
חבר`ה לוי פשוט צודק

בישיבות כמו חברון יש סוג של גישה שאין משטר והבחורים אמורים להבין לבד מה אסור ומה מותר. נ.ב. לוי מתי תלמד לשרשר? כשאתה מגיב למישהו אז רק דרך ההודעה של מי שאתה מגיב לו. יום טוב.

מה אני אגיד?

כשגם אחרי שאתחתן, אם אעשה, יפתחו עלי את הפה? ד"א בענין נשים נוהגות, כשהורי חזרו בתשובה ועברו למקום מגורים חרדי, הם הת יעצו עם ר` חיים גרינימן לגבי ענין זה והוא שאל: מה יותר בעיתי- נהגת הממתינה במעבר חציה ובוחנת את הולכי הרגל או נהג הבוחן את הולכות הרגל החוצות את הכביש?

למה??

מה האפליה הזו?? לדעתי הרבה יותר מתאים שהאישה העובדת ומפרנסת ת"ח תשתמש ברכב יותר מהבעל שלומד ולכן לא מסתובב הרבה!!

רפי rafi

New member
רוב רובם...

של הגברים בציבור החרדי עובדים,ולא לומדים בכולל,ולכן הטענה שלך לא נכונה,והגברים שהם כן אברכים,קשה לי להאמין שהאשה שלהם תנהג על רכב.

יש גם חרדיות שנוהגות

הרבנית שלי - הרבנית אורדמן - יש לה רשיון נהיגה והיא נוהגת מתי שהיא צריכה. בבני ברק עצמה ראיתי בעצמי חרדיות נשים נשואות שנוהגות באוטו. אבל יש כאלה שנוהגות שלא לעשות זאת.

נהג זה מלשון מנהיג....

וכל כבודה בת מלך פנימה, ואין דרכה של אשה צנועה "להנהיג"... ...."והוא ימשול בך..." הדברים עמוקים - תתבוננו...

רפי rafi

New member
כל כבודה בת מלך.

העדיף שאישה לא תנהג,אבל אם יש צורך חשוב בזה,כמו אצלך,אני חושב שזה מותר ואין בזה אף בעיה.

שריקו

New member
לגיתימציא לראשי ישיבות

שתי תשובות אחד שמוציא אותם מהריכוז הלימודי שני סיכוי תאונות גבואה נתונים של משרד התחבורא כ80% מהתאונות הם נהגים צעירימ

רפי rafi

New member
אתה אחרי תאונה?

אתה מתבדח איתנו? או שאתה באמת עולה חדש מרוסיה? הוי דן את כל אדם לכף זכות.

שריקו

New member
אני בחור ישיבה

שאלת אם היה תאונא ב"ה לא ושלא יהיה לי בעז"ה ונהגתי הרבה

שריקו

New member
לגיתימציא לראשי ישיבות

שתי תשובות אחד שמוציא אותם מהריכוז הלימודי שני סיכוי תאונות גבואה נתונים של משרד התחבורא כ80% מהתאונות הם נהגים צעירימ

למעלה