למה אומנים שונים

Sham 69

New member
למה אומנים שונים

מכוונים את הגיטרות שלהם למשל טון אחד פחות, או טון וחצי.. לא משנה כמה מה זה נותן להם? הם לא יכולים פשוט לנגן על שריגים אחרים וזהו?

דוגמא לאחד מה"כיוונים" הללו היא

drop d. הסיבה שמכוונים את כל הגיטרה ולא רק מנגנים על שריג אחר היא שפשוט מבחינה אקוסטית כיוון שכזה יוצר אובר-טונים שונים מאשר הכיוון הרגיל. (כמובן שזו התשובה שנראתה בעיני הכי הגיונית, שמעתי פעם הסבר מפורש אבל אני לא זוכר את כולו. בתקווה שהבאים להגיב לא יכעסו עליי ופיצו בי נאצה על טעותי.)

ckv ckv ckv

New member
לדעתי

ככל שאתה עולה בסריגים הצלילים יותר גבוהים עכשיו אם רוצים את פה בגובה של מי צריך לכוון את הגיטרה חצי טון פחות הבנת? אני חושב ככה , אשמח לגלות אם צדקתי או טעיתי

guitar god

New member
דוגמא

נאשים מכוונים את הגיטרות שלהם ככה במטאל בדרך כלל כי זה נשמע שונה יותר כבד אם אתה רוצה ללמוד את השירים האלה דרך אוזן א אפשר אלא אם כן אתה צריך להוריד לוויאמפ שלך פלאג אין והעביר 2 סטפס אחוורה

Upon The Ashes

New member
well..

in our band we tune the guitar "drop c" that means 2 tones down... it gives much heavier sound, thats the only reason that bands do it but most bands, specially death bands r tuning on "drop b" like a 7-string guitar- amon amarth, at the gates, dismember, in flames, children of bodom, hammerfall, arch enemy, autumn leaves and more and more... all of this bands have much heavier sound than other, try to play their songs in a standart tune (E) and than drop C, or B (some bands even tune only half a tone) and u´ll see that there´s a big differance in the sound

hammer b

New member
תשמע נגיד

מורטישן ותבין, הם מכוונים את הגיטרות אוקטבה אחת פחות ככה שהיא מגיעה לצלילים של בס, את הבס גם אוקטבה אחת פחות מה שנותן להם סאונד ממש כבד..

Sham 69

New member
תודה.

פשוט סתם עבדתי על השיר AMORPHIS - BLACK WINTER DAY ולא הבנתי למה צריכים לכוון את הגיטרה טון וחצי פחות.. במקום לכוון אותה טון וחצי פחות אז ניגנתי פשוט בסריגים אחרים.. אבל אני אנסה את הקטע עם הכיוון אם זה באמת נותן סאונד כבד יותר

באיזה מיתרים הם משתמשים?!?!

ודרך אגב, יש סף צליל שמתחתיו אין אוזן האדם יכולה להבדיל בין גבהים שונים של הצליל.

Hammer: זה נשמע בלתי אפשרי...

אי אפשר לכוון אוקטבה שלמה נמוך יותר. אתה יודע יש שלב שבו המיתר כ"כ רפוי שכבר לא ניתן להפיק צליל.

hammer b

New member
האמת שאפשר עם המיתרים המתאימים

ועם סטאפ מתאים לגיטרה.. תשמע את השיר Zombie Apocalypse

למעלה