למה אדם מהסס?

הצופה.

New member
למה אדם מהסס?

למה אדם מהסס? אדם מהסס כי הוא חושש מהתוצאות? האם היסוס זה זכות בחירה באפשרויות? האם אדם חופשי מהסס? האם אדם חופשי חושש מתוצאה? האם זכות בחירה זה חופש? האם פעולה ללא היסוס זה חופש?

א ש לי

New member
התחברתי למשפט האחרון.

כנראה שפעולה ללא היסוס זה חופש אני תמיד פעלתי מתוך תחושות חזקות שהאמנתי בהן גם אם לא ידעתי בוודאות שזה הדבר הנכון העדפתי את הכשלון איתו אהיה שלמה יותר הרי זה בא מתוכי. לא מהססת אני רואה את המטרה והולכת לקראתה אם אהסס כי אז לבטח תעלנה כל השאלות שאלות שלהן לא תיהיינה תשובות ואז יופיעו הפחדים של אי וודאות ואולי חוסר אונים, אני חוסכת את כל הדרך הזו "מעבר לפחד נימצא החופש" כנראה שאני חופשייה חיה לי את התשובות.

metrikal

New member
זו הייתה שאלה?! אם כן...

חופש בחירה-תוצאה היסוס מי אתה רוצה להיות? מי אתה מאמין שאתה? ומהי דעתך בנושא שהעלת? נשמע כמו השתקפות פנימית כל שכתבת... הצפת השאלות מעלה למען פתירה באמצעות החשיבה. מהו היסוס? העדר בהירות ביחס לתוצאה\מטרה. זכות בחירה האנושית מוגבלת לכל פרט ביחס ישיר לרמת התפתחות הכרתו לדעתי. חופש הוא היכולת להיות חופשי.(...חחח...) ביתר רצינות חופש לדעתי הוא מידת יכולתו של אדם להתהוות בינו לבין עצמו לבין הכלל מתוך הבנת מגבלותיו וחוזקותיו כך שמושגת תנועה חלקה בכל צדדיו.פנימה והחוצה.למעלה ולמטה ימינה ושמאלה.

למעלה