למבינים בלבד

גוטמן4

New member
למבינים בלבד

היי לכולם
קיבלתי היום את תוצאות הפסיכומטרי (651) וממוצע הבגרות שלי הוא 104.8
למשפטים באוניברסיטת תל אביב נרשמתי ישר היום למרות שהסיכוי מאוד נמוך.(אני רק שתי נקודות מעל חתך דחייה)
לכן האופציות הבאות הן- בר אילן, המכללה למנהל והבינתחומי.
מה מבין השלושה עדיף? האם התואר בבר אילן יותר נחשב כי הוא מאוניברסיטה? ממה שאני יודעת משפטים לא נחשב שם כלכך
וידוע ששם זה דבר שמשחק מאוד בתואר במשפטים.
לכן אשמח מאוד לעזרה ממי שמכיר ויודע..

כמו שאתם יודעים דמי רישום הם לא זולים ולכן אני רוצה לשקול טוב-טוב את האופציות...
תודה רבה מראש.

דווקא הוא נחשב לא רע...

לפי מה שאני בדקתי. ממה שלשכת עורכי הדין מפרסמת לכל מבחן, היא כל פעם בשלושת המקומות הראשונים מבחינת אחוז העוברים והציון הממוצע (לפעמים גם לפני ת"א). אתה יכול להריץ חיפוש בגוגל

בהצלחה :)

Proper2

New member
תואר במשפטים

בוא נתחיל בזה שמקום הלימודים חשוב פחות בשביל מבחני bar ויותר על התקבלותך לסטאג'.
הציון במבחן תלוי אישית בסטודנט והרמה הלימודית האישית שלו.
לעומת זאת, התקבלות לסטאג' תלוייה בכמה דברים:
שם מקום הלימודים.
הצלחה אישית בתואר.
והשתתפות בתוכניות מעשיות ( פאנלים, מכוני אתיקה, משפטים מבויימים וכו').

בשביל אלו אין על המכללות.
הבינתחומי והמכללה למינהל הם החזקות בתחום.
אני אישית בחרתי במכללה למינהל בגלל המגוון הרחב של התוכניות שהם מציעים,
והשם שלהם.

שיהיה בהצלחה גבר.

sacrament

New member
בר אילן מוסד מעולה ומכובד ביותר

גם השאר סבבה, אבל לדעתי האישית בר אילן נחשב יותר.
שלא נדבר על זה ששכר הלימוד במכללות הוא בערך פי 3...
אז אם דמי הרישום מטרידים אותך, תארי לך כמה יטריד לשלם שכר לימוד...:)

tautau2

New member
אני

לא מבינה יותר מידי או מכירה אנשים שבאים מהמוסדות האילו, אבל ממה שזכור לי מימי הראיונות להתמחות החברה מבר אילן מתקבלים גם הם לאותם משרדים שהחברה מתל אביב מתקבלים אליהם (ההבדל הוא לדעתי בעיקר יוקרה), גם חלק מהאנשים שראינו אותי להתמחות היו יוצאי בר אילן.

Lady McBeth

New member
מניחה ששרשרת אליי בטעות

יפתח00

New member
יקירתי, אני במשרד אולטרא גדול

מתוך 18מתמחים רק חמישה למדו באוניברסיטאות.

כנראה שהזמנים השתנו. אני לא לגמרי שלם עם השינוי הזה, אבל זו המציאות...
אני לא חושב שיש לה ממה להיות מודאגת. לא מהמכללות, ובוודאי שלא מבר אילן...

Lady McBeth

New member
לא יודעת איפה אתה עובד

אבל קח בחשבון שמספר בוגרי האוניברסיטאות קטן משמעותית ממספר בוגרי המכללות. במילים אחרות, אם בוגר את"א היה מתחרה מול בוגר מכללה כלשהי - גם במשרד שלך היו מעדיפים אותו (לפחות אם מתבססים רק על פרמטר המוסד האקדמי. כמובן שיכולים להיות נתוני קו"ח שעשויים להשפיע לכאן או לכאן, אבל לגופו של הטיעון זה לא משנה).

Lady McBeth

New member
בין היתר

ריאיון לא מסתכם בשאלת מוסד הלימודים בו למדת. יש לזה משקל גדול, בהחלט, אבל לא משקל בלעדי. מעבר לכך שמסתכלים על נתונים "יבשים" כגון אלה שמופיעים בקורות החיים - מנסים לעמוד על טיבו של המועמד ולכן גם רושם אישי הוא עניין חשוב מאוד. במילים אחרות, מוסד הלימודים הוא לא מה ש*יבטיח* שהראיון יהיה בכיס שלך, אבל הוא בהחלט ישפר את סיכוייך.

יפתח00

New member
יש משהו במה שאת אומרת, אבל קחי בחשבון

שברגע שגם חלק נכבד מהשותפים סיים את לימודיו במכללות, נוצרת "אחווה".

Lady McBeth

New member
אם השותפים מעדיפים בוגרי מכללות

ולא בוגרי אוניברסיטאות (כתוצאה מ"אחווה" ולא מבחינה אובייקטיבית של נתוני המועמד) אז הם יורים לעצמם ברגל.

גוטמן4

New member
תודה רבה

נרשמתי ביהתיים לתל אביב ( למרות שיש לי שם סיכויי נמוך) ולבר אילן (שם אני בהמתנה) ומקווה להתקבל לאחת מהן.

ubuntu1

New member
לא הבנתי רק דבר אחד

איך נרשמת לתל אביב עם 654 וממוצע 104? לפי מה שאני מכיר שנה שעברה היית צריכה להיות עם ציון 690 בשביל לעבור את החתך? בלי לזלז בציון חס וחלילה פשוט בתל אביב הדרישות יחסית גבוהות.

גוטמן4

New member
בגלל ש

אני קצת מעל החתך דחייה שלהם. נרשמתי בדביל הסיכוי הקטן.

למעלה