ללמוד משפטים-איפה?

noradu

New member
ללמוד משפטים-איפה?

היי. יש לי ממוצע בגרויות 107.8, אבל הפסיכומטרי שלי (כבר פעם שניה) יצא לא מזהיר : 647. רציתי ללמוד בעברית אך אני מתחת לסף הקבלה. כנ"ל בת"א.... אני לא מעוניינת לשלם שכר לימוד של 32 אלף שקל לשנה.... רציתי להתייעץ איתכם, האם ללמוד בחיפה (ששם כן קיבלו אותי) או שיש אפשרות לועדת חריגים. ואם כן אשמח אם תסבירו לי מה הקריטריונים לועדת החריגים כי אין לי מושג. תודה!

IzvuOti

New member
אני יכולה להגיד לך איפה לא ללמוד

בגדול רוב האוניברסיטאות באותה ליגה פחות או יותר. הפקולטה של חיפה טיפה יותר חדשה אז עדיין אין לה את כל השם והוותק של האחרות - אבל זה עדיין טוב בהרבה ממכללה. לאף אחד פה אין מושג לגבי ועדות חריגים, אני בספק אם מקבלים אנשים שהם מתחת לרף המתבקש אלא אם הם ערבים, עולים מאתיופיה, נכים או משהו בסגנון. אין הרבה אנשים סטנדרטיים שאני מכירה שנכנסו בדלת הזו. אני מקווה שזה תקין פוליטית, מה שכתבתי. אין לי שום בעיה עם ערבים, אפילו הצבעתי למפלגה ערבית-יהודית, נשבעת.

noradu

New member
זה בסדר

כי זה נכון. שכנים שלי ערבים והתקבלו ללימודי הנדסה בטכניון רק בגלל זה. ראיתי עכשיו שגם בר אילן פתוח עבורי. אז ללכת על בר אילן?

flutter girl

New member
לכי על בר אילן אלא אם חיפה הרבה יותר נוח לך

אני מניחה שאם תכננת להשתקע באת"א או בי-ם אז כנראה שזה נוח, ואז בר אילן עדיף. באמת רציתי להגיד שאת כנראה מתקבלת לבר אילן, עד שראיתי את התגובה הזו. אגב, אני למדתי בחיפה אז אם יש לך שאלות את מוזמנת למסרר.

noradu

New member
כן. הרבה שאלות... לכולם גם..

אז ככה אני גרה בצפון בגליל התחתון. בית הוריי נמצא כשעה נסיעה מאונ' חיפה. שעה וחצי מת"א וכשעה ושלושת רבעי מבר אילן. מבחינת קרבה- חיפה בהחלט לוקחת. מבחינת נוחות- המעונות בחיפה נראים הרבה יותר אטרקטיבים מבר אילן.... (וגם בחיפה יש לי הרבה קרובי משפחה שאפשר להציק להם) השאלה היא, שבר אילן נחשבת יוקרתית יותר ומנוסה יותר וכל זה, זה ממש משפיע איפה למדת מבחינת קבלה לשוק העבודה או שהציון חשוב יותר? ואלייך חיפאית, הלימודים היו קשים? איך יחס המרצים? מה הרכב האוכלוסיה (אחוזים בינינו לבני דודינו כי זה קצת מרתיע אותי), אם האופציות בשוק העבודה היו טובות לך? מצאת עבודה גם בזמן הלימודים? זהו בינתיים. תודה.

flutter girl

New member
היי ../images/Emo13.gif

סליחה על העיכוב בתשובה - אשמח אם תכווני את שאלותייך במסר. לעניין היוקרה - אמנם בר אילן יותר נחשבת מחיפה, אבל אפשר בהחלט לסגור בטופ אחרי תואר בחיפה.

למעלה