'ללמוד לקבל סמכות'

טסרקט

New member
'ללמוד לקבל סמכות'

לא מזמן נתקלתי במודעה על טיפול כלשהו, הכל נשמע שם מאוד יפה, הסבירו מה הם עושים עם הילדים ומה הם מלמדים אותם ובין היתר היה כתוב שהם עוזרים 'ללמוד לקבל סמכות'.

בגדול, גם אני בתור טיפוס שלא יודע להתמודד עם סמכות, בכל זאת כשאין ברירה ואני צריכה להיות כפופה לסמכות אני מצייתת, אבל היכן שזה מתאפשר לי אני מנסה להתחמק ממצבים בהם מפעילים עליי סמכות. כנ"ל אם אני צריכה להפעיל סמכות על אחרים. זאת אומרת, אני מבינה את החשיבות של העניין של 'ללמוד לקבל סמכות'. ובכל זאת משהו במשפט הזה בהקשר הזה לא מסתדר לי. איך בדיוק מלמדים ילד לקבל סמכות? יש שיטות, טכניקות? אני שואלת כי אותי לא לימדו באופן יזום, זה בא כנראה לבד, או שאני לא מודעת. מה אמורים לעשות בטיפול, כדי ללמד ילד לקבל סמכות?

dina199

New member
זה מפריע לך כי למעשה

'ללמד לקבל סמכות' זה 'להכריח את הצד החלש לבצע הוראות שהצד החזק אומר'.
אז סך הכל אנחו חיים במערכת שבה יש חוקים וסמכויות .
אבל במקרה של ילדים זה אחרת.
הם קטנים וחלשים פיזית ממבוגרים , לכן אצלם 'לקבל סמכוות' זה 'להיכנע מחוסר ברירה'.

טסרקט

New member
אבל איך מלמדים את זה בפועל, בטיפולים?

דווקא מצאה חן בעיני המודעה הזאת, עשה עליי רושם שמציעים שם לילדים דרך טיפול מיוחדת ויפה, רק המשפט הזה על 'ללמוד לקבל סמכות' מטריד, חוששת שבעטיפה של טיפול נחמד ההורים מקבלים סוג של "חוסך שבטו שונא בנו".

טסרקט

New member
כן אני ככל הנראה אעשה את זה

שבוע הבא, מקווה שלא אתאכזב מההסבר שלהם

dina199

New member
נראה לי שהבנת בדיוק את העניין

אחרת זה לא היה מטריד אותך

רואה 6 6

New member
אבל סמכות היא לא המטרה.

היא סוג של כלי,אמצעי,אקלים...לא יודעת איך להגדיר,בכולופן כלי שמצריך שיקול דעת בשימוש בו ואף אחד לא יכול לתת לך סת של שיקולי דעת שמתאימים לך בדיוק.זה שלך. את צריכה לחפש אותם.

kagome10

New member
סמכות בה מהמילה לסמוך

אם אני סומכת על מישהי אז אעשה מה שהיא אומרת, גם אם אני לא מסכימה, כי אני מאמינה שהיא יודעת יותר ממני בתחום מסויים.

במצב בו אני לא סומכת על מישהי, אז זה לא "ללמוד לקבל סמכות", שזה משפט שנשמע לי בכלל כמו ללמוד איך להגיע למצב בו יש לו סמכות - בו הוא קיבל ממישהו סמכות - אלא ללמוד להיכנע. או ללמוד לנהל מלחמות גרילה בצורה חכמה.

אני חושבת שאין שום סיבה הגיונית ללמד ילדים להיכנע. לעומת זאת, מיומנות מלחמות הגרילה נגד סמכות שנכפתה על ילד - וילדים, בניגוד למבוגרים, לא בוחרים את המסגרות שלהם, לכן לא הוגן לדרוש מהם אחראיות על הבחירות של ההורים שלהם - נראית לי יעילה ונחוצה. הילדים שלומדים לקבל את סמכות בית הספר הם אלו שנפגעים ממנו יותר מכל, לדעתי.

רואה 6 6

New member
דרך קשר ואמון ודרך הבנת גבולות של עצמך.

המצב הרגיל בחיים שבכל המסגרות מישהו אומר לך לעשות משהו. מישהו מעליך. כשמדובר בילדים העובדה שאת אומרת לעשות משהו והם מבצעים היא ענין של בטיחות ושמירת חיים אבל אלו מצבים מועטים יחסית. אני חושבת שכן משמעותי שתיהיה דמות שתדע לאסוף,לעצור,להחליט (לפעמים) ולתת ביטחון. מי שחשים ביטחון איתו,לא רק כיף והנאה,ביטחון הוא מי שתיווצר סמכות טבעית בידיו.

למה מרגיש לי שלא התכוונו לסמכות הורית כי אם

לאנשי מקצוע ?
הרי כול מה שאמרת ברור ונכון וזה מתבקש שההורים יעשו זאת ואם לא יודעים ילמדו אותם. זה לא מצריך כ"כ הרבה מלל.
זה הטבעי.
אבל יש עדיפים על ההורים.
טוראי תורן, סמל מחלקה, מ"מ .....
נדמה לי שזה היה הסדר בטירונות.
גננת, סייעת, פסי..., ואחרים הבטוחים בצדקתם והבנתם, הרי להם אין כזה כמו שפעם נפלט לסייעת....

dina199

New member
בחיים בוגרים בעל הסמכות צריך להתאמץ

כדי שנתון לסמכותו יכיר בסמכותו, כי הנתון לסמכות שווה לבעל הסמכות.
ובמקרה של ילדים לבעל הסמכות יש זכות להכניע רק בגלל שהילד יותר חלש ממנו.

ממש לא מסכימה. גם בחיים הבוגרים

כמעט תמיד בעל הסמכות הוא כזה מתוקף תפקידו, שמציב אותו מעל האחרים שנתונים לסמכותו, ולא בגלל מאמץ מיוחד. אם לא יצייתו לסמכותו, הוא יכול לשלוח אותם לכלא הצבאי, לפטר אותם, וכו' - הם לגמרי בפוזיציה שהם יותר חלשים ממנו, ולכן הוא מכניע אותו.

למעלה