ללמוד יפנית בצפון?

Noam Raby

New member
כמובן

בתחילת כל פרק יש קטע קריאה ביפנית שקשור לנושא, רומג'י ואנגלית, אחריו יש אוצר מילים מהקטע. הכל בצורה המנומסת, כאשר הפעלים מזככירים כם את הצורה המילונית.

GnomeBubble

New member
ולא לומדים בשלב מסויים את הצורה

הפשוטה? מה שמציק עם הרבה תוכניות לימוד זה שהם מתקמדות בצורה המנומסת בהנחה ש"זרים צריכים להיות מנומנסים". זאת נקודת פתיחה טובה, אבל רוב האנשים שלומדים יפנית בחו"ל לא צריכים לשאול יפנים איך מגיעים לשינג'וקו כאן ועכשיו, אלא רוצים ללמוד יפנית כשהמטרה הסופית שלהם היא לדעת לדבר בצורה טובה. הבעיה היא שיפנית פשוטה יכולה להיות שימושית גם אם לא למדה יפנית מנומסת, אבל לא להפך. אחרי הכל, הצורות המנומסות הן לא הצורות הבסיסיות של הפועל (כמו שלפעמים אנשים מתפתים לחשוב בתחילת הלימודים) והן יכולות להופיע רק בסוף המשפט. כל משפט שמכיל יותר מפועל אחד, או שמכיל משפט משועבד או שמשתמש בצורת מורכבות כמו verb + deshou יצטרך צורות פשוטות של יפנית. לכן אני גם לא כל-כך אוהב ספרים מהסוג של Japanese for Busy People, שלדעתי מלמדיםם יפנית בצורה "שיחונית" מדי, כשראשי הפרקים ממש מזכירים שיחון (למשל Going By Taxi). זה יעיל לדעתי למי שרוצה ללמוד מהר "יפנית להישרדות" שתעזור לו להסתדר ביפן, אבל כבסיס ללימודים לטווח הארוך זה לאו דווקא אידיאלי. אין לי ממש ביקורת על האוניברסיטה הפתוחה דרך אגב. אני מניח שהם בחרו ללמד בגישה שתקסום לאנשי עסקים שבאים ליפן, ובכל מקרה ללמוד יפנית בכל דרך שהיא עדיף על לא ללמוד, ובארץ אין הרי הרבה אפשרויות. תפסת משהו? יופי. אבל אם מישהו שוקל ללמוד לימוד עצמי, הייתי אומר שהמדריך של Tae Kim באינטרנט (בחינם!) מתעלה בעשרות מונים על Japanese for Busy People.

passioneta

New member
לדעתי צריך ללמוד את הצורה הפשוטה

אבל להתחיל מהמנומסת. יותר קל לגזור את הצורה הפשוטה ואת ה-te מהמנומסת מאשר להפך. אני למדתי עם Nihongo no Kiso ותוך שבועיים התחלתי לדבר (הייתי ביפן) לעומת זאת אנשים שלמדו באוניברסיטה בארץ והתחילו מהצורה הפשוטה לא הצליחו לדבר כמעט

GnomeBubble

New member
אני לא ממש חושב כך

אני מסכים שקל יותר לגזור את ההטיות של הצורה המנומסת (masu/masen/mashita/masen deshita ואפילו mashite הנדירה-למדי) אבל אני לא רואה למשל איך מהצורה המנומסת גוזרים בקלות את צורת te. לא רק שזה לא קל יותר, לא תמיד אפשר לגזור את צורת ה-te מתוך צורת ה-masu. וכמו שאמרתי, למי שרוצה ללמוד לדבר מהר (במיוחד מי שכבר נמצא ביפן וצריך את זה), השיטה הזאת בהחלט יכולה להועיל. אבל למי שרוצה פשוט ללמוד יפנית לטווח-הארוך, אין מנוס מלימוד יפנית באופן מלא, ולהסביר מראש את כל נסתרות הפועל היפני.

passioneta

New member
מהמנומסת יותר קל לגזור את הפשוטה

מאשר ההפך. איך גוזרים את ה-te אני כבר לא זוכרת (עברו 17 שנה) אבל אני זוכרת שהיה לי קל מאוד לעומת מי שהתחיל מהפשוטה וטוען שיפנית שפה קשה.

SashTheRed

New member
אני חושב...

פשוט צריך ללמוד לפי נוסח דקדוקי. כלומר ללמד קודם איך אומרים את הפועל, לדוגמא, בצורה הכי בסיסית שלו, את השורש שלו. משם לומדים איך להטות אותו לצורה המנומסת שלו. וככל שיותר מתקדמים, ככה פשוט לומדים הכול מהנקודה של השורש של הפועל, כך שזה יוצא הרבה יותר נוח. אבל בעיקרון, אנשים מלמדים קודם לדבר בצורה מנומסת, כי הם לא מצפים שיהיו למישהו ידידים טובים ביפן, אז הוא חייב בכלליות לדבר ביפן בצורה המנומסת.

semuelf

New member
היתה. הלכה.

היא היתה המורה הפרטית הקודמת שלי.
היא גם לימדה באוניברסיטה הפתוחה. באמצע\סוף סמסטר אביב חזרה ליפן. (לא הצלחתי לדובב אותה מה הסיבה) ביקרתי אצלה ביפן בבית ההורים שלה. היה משעשע. עכשיו היא טסה להודו, ללמד יפנית - מורה בינלאומית.

למעלה