ללמוד יפנית בצפון?

semuelf

New member
ללמוד יפנית בצפון?

אני מחפש מורה פרטי\ת או איזה שהוא קורס. אני גר באזור הקריות. ולפני שמישהו פולט "יש בלוחות", אז אין. גם לא ל-japanknowledge אין קורס כרגע בצפון. (לפחות לפי האתר. שלחתי להם שאלה) מישהו? אולי מוזיאון טיקונטין פותח קורס בקרוב?

cure2006

New member
למה אתה סתם משמיץ?

יש הודעה של מישהי בשם מיכל חפר שטוענת שיש לה משרדים בחיפה. מה? יכול להיות שאתה לא יודע לקרוא? או שאולי היא סתם מפרסמת משהו לא נכון ומטעה? חברה טובה שלי שעובדת במכון וייצמן אמרה לי שהיא ניסתה ללמוד ברחובות אבל מנהלת השיווק שלה קימבנה עליה כך שבסוף זה לא הסתדר. איזה כיף שאני עכשיו כאן ולא שם. אמנם מארחת אבל לפחות נרשמתי ללימוד השפה כאן בהאבקורי ולמי שלא יודע זה בדרום.

ToHrU

New member
אני חושבת

(ודרך אגב אני באפטר עד מחר!!!! יההההההההההההההההההיייייייי!!!!!!!!) שג'פן נואלדג' הם סתם יקרנים . . . הם לוקחים בסביבות 145 שח לשיעור אצלך בית ו-10 ש"ח פחות אם אתה מגיע למורה. יש מורים טיפה יותר זולים וברמה מעולה. חוץ מזה, זה תלוי ברמה שלך (אני משערת שהיא ממש טובה), נראה לי שאם אתה די תותח אז רק יפני "אמיתי" יוכל לעזור לך . . . ganbate!!!!!!!

semuelf

New member
הלוואי הייתי תותח

בקושי מגמגם פה ושם. וקורא עם פוריגאנה ועזרה מאסיבית של מילונית. בכל מקרה, אוסנת מהלוח החזירה לי טלפון, וקבעתי אצלה שיעור. נראה איך יהיה.

ToHrU

New member
בהצלחה!!!

הכי כיף שיעורי יפנית . . . ספר לי איך היה :)

GnomeBubble

New member
האמת ששמעתי

שכאן ברמת-ישי יש בחורה יפנית שמלמדת יפנית, אבל בחיים לא יצא לי לראות אותה. רק מישהו אמר לי פעם. והיא לא מופיעה בלוחות. אבל אולי זה יעזור לך אם תהיה נואש פעם

Ryo

New member
גם אני שמעתי על יפנית מרמת ישי!

והמצחיק הוא, שאני שמעתי עליה פה ביפן. גנום, יש לך משימה :)

Noam Raby

New member
היתה מורה מרמת ישי, בשם איה

ימקווה, ולצערי היא חזרה ליפן באמצע הקורס.

Ryo

New member
אתה גם מרמת ישי?

אני ראיתי את הכרטיס שלה ב"מקושרים" היפני. באמת נראה שהיא ביפן כרגע.

GnomeBubble

New member
מקושרים היפני?

ובקשר למשימה - אני לא עומד לדפוק על הדלתות של כל הבתים כאן ולשאול "יש אצלכם במקרה יפנית?". למרות שזה יכול להיות דווקא מבצע מעניין...

tals56

New member
אז כנראה אתה צוחק הרבה

יש אנשים שעושים את זה אבל אומרים :"רוצים להתרים למען...בלה בלה בלה"...

SashTheRed

New member
טוב, שמע...

"רוצים להתרים?" זה שאלה ברורה וטיפוסית. "שלום, רוצים ללמד אותי יפנית" זה לא ממש...

Noam Raby

New member
לא, אבל היא לימדה אותי חלק מהקורס

באוניברסיאה הפתוחה, ואז חזרה ליפן.

Noam Raby

New member
היה מעולה

אבל קצת איטי. בהשוואה לחבר שלמד בת"א, שם הם למדו את ההירגנה והקטקנה בחודש, ואז התקדמו לקנג'י, בעוד שאנחנו למדנו את הקנה במהלך כל הקורס "לאט לאט". גם שמנו יותר דגש על הבנת הנשמע וטקסטים מדיסק. אישית אני חושב שעדיף לאט, כדי שיתפוס. מצד שני, הם תרגלו קריאה המון + קנג'ים.

Nisenhouse

New member
מה לומדים מעבר לקאנה?

אני שוקל לקחת קורס כזה בקרוב, ואני רוצה לדעת מה אני יכול ללמוד מבחינת אוצר מילים, תחביר וכו'... (הפירוט שלהם בעניין לא משהו) וכן גם, איך הממ"נים בנושא?

Noam Raby

New member
תשובה.

בקורס לומדים מהספר JAPANESE FOR BUSY PEOPLE I. החומר הנלמד הוא פרקים 1-14. Lesson 1 Introductions Lesson 2 Address and Telephone Number Lesson 3 Day and Time Lesson 4 How Much? Lesson 5 Counting Objects Lesson 6 Going and Coming Lesson 7 Going by Taxi Lesson 8 Existence of People and Things Lesson 9 Place, Location Lesson 10 Tickets Bought Lesson 11 Reading Review Lesson 12 Telephoning Lesson 13 Delicious Cakes Lesson 14 Yesterday's Enjoyable Kabuki רוב הפרקים מובנים מעצמם, ואלו שלא הם בדר"כ הרחבה של הפרק הקודם כדי למנוע עומס. הספר, כמו הקורס, מתרכז בעיקר בדיבור ולא בכתיבה. כל הטקסטים המועטים שביפנית הם בקנה בלבד, אבל המורה הביאה המון דפים נוספים ותרגולים חיצוניים, כרטיסיות וכו. אני נהנתי ולמדתי המון. מומלץ.

passioneta

New member
מה שחשוב

זה התחיל מהצורה המנומסת, ומתוכה ללמוד לגזור את שאר ההטיות. זה הופך את הכל למאוד םשוט וגם אפשר להתחיל לדבר מיד.

למעלה