ללכת צעד אחד קדימה

ידעתי שזה יעורר שאלות- כן בעיני זו

תכונה טובה, אני מתחשבת ולא אגואיסטית. אני לא שמה את עצמי ראשונה ובכך פוגעת באחרים או פכופה את דעותי- ועכשיו תעני לי בכנות- זו לא תכונה טובה בעינייך?

זו תכונה נפלאה שרון אבל השאלה היא

האם את מבטלת את עצמך בפני אחרים. לא להיות אגואיסטית זה נפלא להתחשב זה נהדר אבל לא לשים את עצמך ראשונה - תלוי איפה ובאיזה מצב. האם את רוצה לפרט מעט ?

לא אני לא מבטלת את עצמי, אני

נותנת מעצמי, אני מרגישה שכשאני עושה למען אחרים אני זוכה להרבה דברים שממלאים אותי ומחזקים אותי.

שרון, זה נהדר ! כל עוד את לא שוכחת

את עצמך ולא מתבלבלת בדרך אז פשוט אני שמחה בשבילך. לדעת לתת לאחר מבלי לשכוח את עצמנו זה לא כל כך קל

אמברון

New member
בעיני לא

אבל זאת דעתי בלבד
. יש בה ביטול עצמי, יש בה התחשבות באחרים לפני התחשבות בעצמך, יש בה השתקה של מצפון, יש בה דחיית צרכים ועוד המון. בעיני אגואיזם הוא לא בהכרח תכונה שלילית (ואני לא מתווכחת. אני בסה"כ חווה דעה). אגואיזם מצמיח ומקדם יותר. גם אני הייתי כזאת. שמתי את כל העולם לפני. היום אני (כמעט) לא. אני חייבת לרוץ. מתנצלת על הקמצנות במילים.

אמברון

New member
אני עדין לא שם לגמרי

לפחות לא כפי שהייתי רוצה להיות. אבל אני בדרך הנכונה
מטפלת טובה עושה את העבודה מצויין. היא גרמה לי להבין שלחשוב על עצמי, לדבר את הצרכים שלי ולהפסיק לחשוב על טובת כולם לפני שאני חושבת על טובתי זה לא דבר רע. נהפוך הוא! זה מורכב מכדי להסביר בשני משפטים, אבל יחד עם זה - גם פשוט מאוד. אגב, זה לא בא לידי ביטוי רק בבית, ביחסים עם בני המשפחה המצומצמת והמורחבת. גם בעבודה זה מתחיל להראות סימני התייצבות ואני מברכת על כך.

א י ו ש י

New member
אמברון יקירתי../images/Emo24.gifאיזה יופי!!

מזדהה כל כך!! גמני כתבתי כאן שהתכונה הטובה ביותר שלי היא אהבת אדם ועזרה עד לא מזמן זה היה קודם לעצמי אפילו.... ביטלתי את עצמי ונתתי הכל!!! לאחרים. היום, אחרי שעבדתי על עצמי רבות (ולא לבד) אני חושבת גם על עצמי בעיקר אחרי שהפכתי לאמא נותנת ונותנת ואין איה יותר. חברה יקרה אמרה לי למה את חותמת איה של קסם את קודם כל איה של עצמך במסנגר היה כתוב לי קסמון שלי היום אני שוב איושי עם תמונה שלי. אלה דברים קטנים אבל מאוד משמעותיים... ולא רק בקשר לילד אלא ההבנה שלי עם עצמי, ביני לבין עצמי. הקבלה של עצמי (קצת רחוק היום שאקבל לחלוטין....) ועדין אני בדרך הנכונה. גאה בך!!!! ואוהבת!!!

מסכימה איתך ורוצה לחדד

אני מאמינה שנתינה אמיתית ונקייה יכולה לבוא רק כשיש יכולת לנתינה לעצמך. נתינה לאחרים שבאה על חשבון נתינה לעצמך היא נתינה בהפרזה, והפרזה באה מהחסרה וזו החסרה מעצמך, והחסרה , לא יכול לבוא או להוביל למקום טוב. נתינה לעצמי, אין לה קשר למילה אגואיסטיות.

hayapollak

New member
אמברון-

אני כתבתי שהתכונה הכי טובה שלי זה כנות עם עצמי ועם אחרים.... לדעתך זו תכונה טובה? *כשפתחתי את השרשור באמת התכוונתי שכל אחת תכתוב על עצמה תכונה אחת טובה, ולכל אחת מאתנו יש הרבה תכונות טובות, אני בטוחה בכך, כל מה שרציתי זה לאפשר לנו, לומר מילה טובה על עצמנו, זה הכל וזה ממש לא משנה איזה תכונה בחרנו לכתוב חחחחחה.

hayapollak

New member
אפשר בהחלט

לשאול שאלות ולהצמיח דיון, אם זה חשוב לך. פשוט רציתי שתדעי שלפתיחת שרשור זה - היתה מטרה אחרת.....

שירה1973

New member
שאלה לא פשוטה, ובכל זאת...

יכולת אמפטיה ורצון לעזור (בעיניי זו תכונה אחת, למרות שכביכול משולבות בה שתיים יחד).

אוהבת מאוד את שכתבת ולו בגלל

שהתכונה הזו היא בעיקר למענך. ואני אנסה לחדד. רוב התשובות כאן - ושלי בתוכן - היו תכונות כלפי חוץ, למען הזולת. והנה את כתבת תכונה נפלאה, שהיא בעיקר בשבילך. אז גם אני רוצה אחת :) התכונה הכי טובה שלי כלפי עצמי היא - ואני לא מאמינה, שאני חושבת על זה ולא שולפת ברגע כמו בתכונה הקודמת. עולה לי לראש - פינוק, פרגון. אני נורא מפונקת ואוהבת להתפנק ולפעמים גם מרשה לי אבל לא יותר מדי... אני גם מפרגנת לעצמי אבל לא מספיק. אני צריכה הרבה פעמים את "האישור" של בעלי לכך. ולא בגללו אגב, בעיקר בגללי. אז אני אחשוב על משהו אחר :) ואני ממשיכה לחשוב ואין לי ! שערוריה !!

חידדת לי מאד ../images/Emo13.gif

כי לא חשבתי על זה כשכתבתי ועכשיו כשקראתי את מה שכתבת הבנתי שזה מה שכתבתי בעצם, וזה מחזק אותי מאד כי זה משקף לי את התהליך שעשיתי. תודה.

happymam

New member
שלי: טוב לב

בלב שלם אני מעידה על עצמי שמעולם לא רציתי להרע לאיש וקל וחומר בכוונה תחילה תמיד שוקלת מילים לפני כל משפט שחלילה לא ישמע עוקצני לשומע אפילו לזרים.

למעלה