צר לי מאוד שפספסתי את הדיון.
אבל לצערי, גם את וגם בני האהוב, כשלתם בביקורת שלכם על הסרט הנפלא הזה. הוא, בביקורת על החלק הטכני של הסרט, ואת, בחלק התוכני. כאחד, שדיי מתעניין בתחום הקולנוע, למד אותו, יישם אותו קצת, ובעיקר עוקב ומשתתף בהפקות, אני לצאת חוצץ כנגד שניהם. בלי להיכנס יותר מידי לפרטים, כי באמת אין לי כוח, נזכיר רק 2 דברים. כל ביקורת על ה-"איך" הסרט נראה צריך להיבלם מייד, לא בגלל שהוא נראה מצוין. ממש לא. אלא בגלל שהסכום שהוקצה ל"איך" הסרט יראה, (ובכלל להפקתו אגב), הוא כל כך שערורייתי, בכל רמה שהיא, שהוא פשוט לא יכל להיראות אחרת. אני מזכיר לכם, שזה סרט טלוויזיה, ויחסית לכזה, הוא נראה כמו מיליון דולר. בקשר למהות והתסריט. שוב, אני לא רוצה להרחיב אבל אתן נקודות למחשבה. 1. כל הדמויות הסטריאוטיפיות, הדיבור הצבאי וסצינות החבר'ה, נוכחות בסרט, בכוונה, כתזכרות לסרטי צה"ל הפולחניים של פעם. לאמור, הכול נשאר אותו דבר. 2. כל הסצינות הדביקות, גם הן, נמצאות שם בכוונה, כביקורת על כל מה שהזכרת. יותר מזה, צוחקים לך השחקנים עליהם ובעצם על עצמם, וזכור במיוחד המשפט "כמו fucking סרט אמריקאי" 3. ברגע שמבינים שמרכז הסרט הוא לא רק היחסים של השניים, אלא גם בלהראות שהכול בצה"ל נשאר אותו דבר, (החבר'ה, הפקידה המזדיינת, האהבות התמימות, הלחימה המתמשכת), גם מבינים את גדולתו. מצד אחד, הכול אותו דבר, מצד שני, משהו שונה לגמרי, שאולי גם היה אז, אבל לאף אחד לא היה מספיק אומץ להראות את זה. 4. גם לי היה חסר יותר רקע על החברות ביניהם. אבל יש לזכור דבר אחד חשוב, ההגבלה בזמן הסרט וכמובן הכסף שהושקע בו, לא אפשר זאת, ולכן נשארו רק הסצינות המרכזיות. ועוד דבר קטן, אני לא חושב שמטרתו של הסרט היה להראות את "ההתמודדות עם הקשיים שבקיום קשר כזה במסגרת הצה"לית" או את "תהליך יצירת הקשר". הכוונה היתה הרבה יותר פשוטה. כדרכו של סרט ראשון בתחום: פשוט להראות שיש דבר כזה. שהוא קיים, אצלנו, ועוד בקודש הקודשים, בצבא הגנה לישראל, ועוד, בין, רחמנא ליצלן, 2 קצינים בכירים. ובמטרה הזו, הוא הצליח, ו-ב-ג-ד-ו-ל. כמובן שהחיבור עם עברי ו"בוא" היה בלתי נמנע ודחף את כל התהליך קדימה בטירוף. ההד התקשורתי והחשיפה שהסרט + השיר קיבלו היו חסרי תקדים לסרט טלווזיה. וקלונוע יחד. זו דעתי, איש יקר