ללכת על המים

ללכת על המים

אני חושב שאפשר להתחיל קצת להתרגש כי שיר חדש של עברי(או קאוור או אלקטרו-משהו)כנראה ייצא כדי לקדם את הסרט שייצא בעוד חודש וקצת למסכים בארצנו.. על הסרט בברלין. גם עוד משהו די קשור. איתן פוקס+גל אוחובסקי+עברי לידר, עושה רושם שזה השילוש הקדוש של 'הקהילה' במה שנוגע לתרבות..

lollapalooza

New member
שיר חדש

יהיה בדיוק במקום עכשיו. מקווה שהסרט הזה יצא יותר משובח.

יו! ליאור אשכנזי!!

איזה שחקן דגול...כזה יפה! מה הכי מעצבן? שהפסיקו לי את מרחב ירקון והוא שיחק שם כל כך טוב!

האם אני מריח...

סוג של ביקורת על הסרט האחרון של המשולש המכובד פוקס-אוחובסקי-לידר? הלוא הוא, יוסי וג'אגר הזכור לטובה? נמקי, פרטי, והסבירי. איש יקר

צר לי מאוד שפספסתי את הדיון.

אבל לצערי, גם את וגם בני האהוב, כשלתם בביקורת שלכם על הסרט הנפלא הזה. הוא, בביקורת על החלק הטכני של הסרט, ואת, בחלק התוכני. כאחד, שדיי מתעניין בתחום הקולנוע, למד אותו, יישם אותו קצת, ובעיקר עוקב ומשתתף בהפקות, אני לצאת חוצץ כנגד שניהם. בלי להיכנס יותר מידי לפרטים, כי באמת אין לי כוח, נזכיר רק 2 דברים. כל ביקורת על ה-"איך" הסרט נראה צריך להיבלם מייד, לא בגלל שהוא נראה מצוין. ממש לא. אלא בגלל שהסכום שהוקצה ל"איך" הסרט יראה, (ובכלל להפקתו אגב), הוא כל כך שערורייתי, בכל רמה שהיא, שהוא פשוט לא יכל להיראות אחרת. אני מזכיר לכם, שזה סרט טלוויזיה, ויחסית לכזה, הוא נראה כמו מיליון דולר. בקשר למהות והתסריט. שוב, אני לא רוצה להרחיב אבל אתן נקודות למחשבה. 1. כל הדמויות הסטריאוטיפיות, הדיבור הצבאי וסצינות החבר'ה, נוכחות בסרט, בכוונה, כתזכרות לסרטי צה"ל הפולחניים של פעם. לאמור, הכול נשאר אותו דבר. 2. כל הסצינות הדביקות, גם הן, נמצאות שם בכוונה, כביקורת על כל מה שהזכרת. יותר מזה, צוחקים לך השחקנים עליהם ובעצם על עצמם, וזכור במיוחד המשפט "כמו fucking סרט אמריקאי" 3. ברגע שמבינים שמרכז הסרט הוא לא רק היחסים של השניים, אלא גם בלהראות שהכול בצה"ל נשאר אותו דבר, (החבר'ה, הפקידה המזדיינת, האהבות התמימות, הלחימה המתמשכת), גם מבינים את גדולתו. מצד אחד, הכול אותו דבר, מצד שני, משהו שונה לגמרי, שאולי גם היה אז, אבל לאף אחד לא היה מספיק אומץ להראות את זה. 4. גם לי היה חסר יותר רקע על החברות ביניהם. אבל יש לזכור דבר אחד חשוב, ההגבלה בזמן הסרט וכמובן הכסף שהושקע בו, לא אפשר זאת, ולכן נשארו רק הסצינות המרכזיות. ועוד דבר קטן, אני לא חושב שמטרתו של הסרט היה להראות את "ההתמודדות עם הקשיים שבקיום קשר כזה במסגרת הצה"לית" או את "תהליך יצירת הקשר". הכוונה היתה הרבה יותר פשוטה. כדרכו של סרט ראשון בתחום: פשוט להראות שיש דבר כזה. שהוא קיים, אצלנו, ועוד בקודש הקודשים, בצבא הגנה לישראל, ועוד, בין, רחמנא ליצלן, 2 קצינים בכירים. ובמטרה הזו, הוא הצליח, ו-ב-ג-ד-ו-ל. כמובן שהחיבור עם עברי ו"בוא" היה בלתי נמנע ודחף את כל התהליך קדימה בטירוף. ההד התקשורתי והחשיפה שהסרט + השיר קיבלו היו חסרי תקדים לסרט טלווזיה. וקלונוע יחד. זו דעתי, איש יקר

Principesa Reut

New member
../images/Emo7.gif

הדמעות כבר עומדות לי בגרון... גל - האמת שהרגע נתת לי נקודת מבט שונה לגמרי על הסרט... לא ככה ראיתי אותו עד עכשיו. עשית לי חשק לראות אותו שוב

רעות אהובתי,

הסרט משופע בעוד המון מוטיבים, אלמנטים, טכניקות קולנוע, ובעיקר נקודות רבות למחשבה על החברה שאנחנו חיים בה והצבא שלנו. אני מניתי רק קמצוץ. אם תרצי, נפתח את זה פעם. איש יקר

lollapalooza

New member
אוקיי אוקיי

שוב אני נכנסת לדיון הזה וכבר אין לי כוח. קודם כל- גם אני למדתי קולנוע בתיכון, יקירי, וגם לי יצא ליישם מעט. אין שום קשר. בעניין איך שהסרט עשוי- לא אמרתי מעולם שהוא לא עשוי טוב. להפך, הוא נראה מצויין, בהתחשב במגבלות הכספיות. על זה אין ויכוח. בעניין התוכן- צר לי. ההסבר שלך נשמע טוב אבל בפועל אני פשוט לא רואה את זה. אני חושבת שהסרט היה נטול עלילה למדיי. עניין הסטריאוטיפים "כדי להראות שהכל נשאר אותו דבר", תזכורת לסרטים של פעם, "הסרט האמריקאי"- צוחקים על עצמם, או ביקורת- שוב, צר לי, זה נשמע כמו תירוץ לחוסר עלילה. במקום להשקיע, בואו נדחף משפט על סרטים אמריקאיים וקיטש ופשוט נעשה את זה בעצמנו, במסווה של תחכום (שלא קיים)- לא מקובל עליי. אם כבר עושים סרט על נושא יוצא דופן, למה למחזר את הכללים
למה לא ללכת עם זה עד הסוף
התחושה שהסרט הזה נתן לי היא שלבמאי היה נושא מדהים לסרט אז הוא חשב שזה מספיק ולא השקיע בפיתוח הנושא ובעלילה מתקבלת על הדעת. מה עוד שלהראות שהכל נשאר אותו דבר לא נראה לי נכון. הרי הנושא שבסרט מראה בדיוק ההפך, שסטריאוטיפ צה"לי הוא לא בהכרח נכון- שני קצינים בכירים מאותו מין שהם זוג, זו לא שבירת סטריאוטיפ המצ'ואיזם הצה"לי
מה אתם רוצים להראות בסרט, שיחסים בין שני גברים זה דבר שיכול להיות, אבל הפקידה הבלונדינית (חייבת להיות בלונדינית) לנצח תהיה זונה
בעניין השאלה למה לא קיבלנו קצת מתהליך יצירת הקשר, ציינת שהייתה מגבלה של זמן- שוב, אני חולקת עליך, הסרט מלא במריחת זמן, יכלו לוותר על סצנות מיותרות כל כך ובמקומן לתת לנו קצת יותר תוכן. בעניין זה שמטרת הסרט לא הייתה להראות איך הקשר נוצר אלא להראות שהוא קיים- זו בדיוק השאלה שלי- למה
למה זו הייתה מטרת הסרט
פה לדעתי הפספוס. אם היינו נחשפים לתהליך עצמו, הסרט יכול היה להיות הרבה יותר יפה, הרבה יותר רגיש (ומרגש) והרבה הרבה יותר מעניין. טחח יצא מבולגן, אבל אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. וחשוב לזכור- כמו בכל סוג של אמנות- הכל עניין של טעם.

Principesa Reut

New member
הדסי../images/Emo70.gif

בטח התכוונת לומר "מקווה שהסרט הזה יצא משובח לפחות כמו הסרט האחרון"... (נותנת לך הזדמנות לשנות את דעתך
)

למעלה